Miért jó a vadászat?
Talán írtok valamit, bár kétlem, hogy elmúlna a hányingerem ettől a témától. Gyerekkorom óta megveszek a dühtől, ha vadászról, -szatról hallok. Kegyetlen gyilkos mind, amelyik csak egyszer is fogott puskát állatra és el is sütötte azt!
Nagyon nem fair! Ha akarja azt a qrva agancsot az ebédlőjébe, menjen ki puszta kézzel a szarvas ellen! És nekem ne mondja senki, hogy mert öreg, beteg!!!
Ennyi erővel menjenek végig az ÖSSZES KÓRHÁZON, és NYUGDÍJAS-OTTHONON!!!!!!
Sajnálom, gyűlölöm őket. Ismerek egy párat, de ha meglátok akár egynek a kezében is fegyvert, félek, előveszem a bennem élő veszett vadat...
Bocs, nyers vagyok, de így érzek, szívből. Fizikailag fáj, elég sz.r. Írjatok valamit! Lehetőleg olyat, amit értelmes végigolvasni. Bár meghatni nem fog.
Még 1x bocsi, és köszi.
Sajnos minden választ elolvastam,de senki nem tudta leírni miről is szól az a vadászat,Erdész vagyok és vadász is,de nem vagyok bolond!
És meglátnám ki az aki nyáron a szúnyogokkal,a sárban,az esőben,a 35 fokban a napon,vagy télen -20 fokban a határt járja,és elég sok helyet nem autóval közelítünk meg!
Annyira mégsem "sz@r" a kérdés, ha már majdnem egy éve rágott csont.
Mindegy.
Én a vadaknak szurkolok, és remélem, hogy az őzek mindig időben riasztanak.
Valamint -nem szemétségből- remélem, hogy a vadászok mind vadként jönnek vissza erre a Világra... és azok etetik őket, majd azok golyói végeznek velük, akikkel ők is szíveskedtek ezt mind megtenni.
Élvezet volt...
Köszönöm a válaszokat, szánom a baromságokat!
A vadászat egy sport, sőt! A leghasznosabb sport a világon!
a) a vadász nem elmebeteg, mert tudod, roh@dt nehéz vadász engedélyt szerezni!
b) Tudod, azért nem szaladgálnak 3 fejű mutáns repképtelen fácánok, mert a vadászat segít az állomány korlátozásában, és a beteg/egészségtelen példányok elpuszításában!
c) Ha mezőgazdász lennél, tudnád hogy a vadak (főként a vaddisznók) konkrétan széttarolnak kukorica földeket, és a vadász társaságnak kell kártalanítani a tulajt. És hát iszonyat sok a kártérítés!
d) A vadászat egy iszonyat kemény sport. Legalábbis megnézném hogy milyen képet vágnál -30 fokos fagyban, hóban, hóviharban, amikor a puska csövébe beszorul a lőszer, és néhol 50-60 centis hóban kell gázolni!
e) Azt még hozzáteszem hogy sokkal normálisabb étel szerzés (bocsánat a nyers kifejezésért) mint annak a szerencsétlen Tesco-s csirkének az élete amelyik egész életében nem látta a napot.
"Ráadásul komolyabb gondolkodást, mozgást nem igényel az egész."
Láccik hogy még egy vadászaton sem voltál...
2 vadászat van. Van a leses vadászat, amikor a beteg/fertőzött/rossz állományt vagy a vetésben károkozókat lövik, aminek hatalmas haszna van,
és van a másik, ami a hajtó vadászat amiben a közhiedelemmel ellentétben nem a hajtót lövik hanem a vadat. Az a sport vadászat amiben 10-20 néha 30 kilométereket is gyalogolnak, kutyákkal és lelövik a felszálló vadat rengeteg szabály mellett pl a földön lévő vadat nem lehet lelőni ha az repülő képes madár...
Ott az elállók felé hajtják a vadat akik lelövik őket.
Valamint kiegészíteném azzal hogy a vadászoknál alig vannak olyanok akik jobban tisztelnék az anyatermészetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!