Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért jó a vadászat?

Miért jó a vadászat?

Figyelt kérdés

Talán írtok valamit, bár kétlem, hogy elmúlna a hányingerem ettől a témától. Gyerekkorom óta megveszek a dühtől, ha vadászról, -szatról hallok. Kegyetlen gyilkos mind, amelyik csak egyszer is fogott puskát állatra és el is sütötte azt!

Nagyon nem fair! Ha akarja azt a qrva agancsot az ebédlőjébe, menjen ki puszta kézzel a szarvas ellen! És nekem ne mondja senki, hogy mert öreg, beteg!!!

Ennyi erővel menjenek végig az ÖSSZES KÓRHÁZON, és NYUGDÍJAS-OTTHONON!!!!!!

Sajnálom, gyűlölöm őket. Ismerek egy párat, de ha meglátok akár egynek a kezében is fegyvert, félek, előveszem a bennem élő veszett vadat...

Bocs, nyers vagyok, de így érzek, szívből. Fizikailag fáj, elég sz.r. Írjatok valamit! Lehetőleg olyat, amit értelmes végigolvasni. Bár meghatni nem fog.

Még 1x bocsi, és köszi.

2009. dec. 17. 21:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
59%

Kedves kérdező !

Én teljes mértékben egyet értek veled !

Az ember ész nélkül szaporodhat, az állat nem őket írtani kell ... az emberi fajt is meg kellene ritkítani mert sok benne a selejt ... és még sorolhatnám !

Nem vagyok képes megérteni azoknak az embereknek a gondolkodását, akik képesek megölni egy állatot , ha beteg rendben van , ha sánta rednben van , mert ez az élet körforgása, inkább így haljon meg , mint napokig szenvedve, no de lássuk be a fő zsákmány : Minnél nagyobb trófea legye , minnél hatalmassabb a bika , annál jobb ! Erre mennek a legtöbben !

És akkor még "húú de jól esett , micsoda csodálatos érzés egy ilyen gyönyörű állatot elejteni "

Marha jó lehet ! Ember gyilkolhat állatot bűntetlenül , de állat ember az már nem !

Mert ha egy kutya megharap egy embert , esetleg darabokra tépi az ,aztán mekkora tragédia , azonnal karntén és altatás ! De egy ember büntetlenűl ölhet meg állatot , kínozhat halálra kutyát, macskát ... bármit ! Semmit nem kap érte!

Mert ma M.O-on az állat csak egy tárgy , bármikor kidobható , megölhető ... sok embernek a szeme sem rebben , de ha egy ember hal meg az micsoda tragédia!

Engem harapott már meg kutya, azonnal hozta a "kedves gazdi" a kis puskáját hogy megölje a kutyát a szemem láttára ... akkor álltam oda , és azt mondtam NEM !!

A férfi azt mondta hogy ha elmegyek akkor is lelövi ... nos akkor én pedig elviszem a kutyát , és majd nálam élhet élete végéig ! Azóta sem harapott meg , sekit soha ! Én hibázhattam ... ez biztos !

Aki puszta élvezetből ől meg egy állatot , az egy beteg ember!

No de mikor ismerősőm bement a vadászokhoz , bevitte az elütütt őzet... még azt mondták neki 200 ezer ft amiért kárt tett az állaományban !

Nos akkor miről is beszélünk ??

Amúgy meg az őz ütötte el a kocsit , mert ő jött neki :P

Na mindegy is ... Emernek mindent állatnak semmit !

Pedig pl : A Kínaiakat nem ártana kiírtani , atombombát nekik .... túl sokan vannak ... nem kell ennyi ferdeszemű .... mégis azért vigyázni kell az állaományra , ne legyen túl szaporodás ! Van belőlük elég !Nem kellene több !

2009. dec. 18. 10:05
 12/79 anonim ***** válasza:
72%

Aham az emberek is túl szaporodtak ez tény.... de akkor remélem a te családoddal kezdik. Hülye felfogás mi? Nem lehet itt igazságot tenni. Az ember ősidők óta vadászott, különben rég éhen,- illetve kihalt volna. Manapság meg elég nehéz az együttélés. Pl hogy te vegakaját ehessél ahhoz valaki pl kukoricát termeszt. De ha a földjét feltúrják a vaddisznók, meg lelegelik a szarvasasok a termést, (hiába keríti körbe) neki kár lesz, mert nem tudja eladni, meg ha azt nézzük neked is, mert nincs mit enned (nagyon sarkítva nézve).

Nem tudom ti milyen álomvilágban éltek. Én is szeretem az állatokat, ok hogy veszélyeztetett fajokat ne bántsák, meg ami nem ehető, de a többire szerintem mértékkel lehet vadászni.

Ennyi erőből mondhatnánk azt is, hogy miért vágjuk le a növényeket, mert az nekik fáj! Előre a növények jogaiért!=)

2009. dec. 18. 10:35
 13/79 anonim ***** válasza:
17%

Az én családommal ??

Oké rendben ... az én családom fele , amúgy is pusztulásra való!

Kezdjem faterra aki egy idióta, öreganyámmal aki egy vén Qrva , aztán jöhet a lófejű húgom apai ágról ... és még sorolhatnám ! Ezzel nincs is gond !

Tudod kedves régen is így volt , néhol amelyik gyerek beteg volt vagy valami baja lehetett , az repült le a hegyről ! Nem is volt annyi agyoniskolázott majom mint most ! Erről megy ennyit !

Tudod ha az embernél is úgy lenne mint az állatnál ... akkor a földön nem lenne ennyi úgymond "selejt" emberke !

Mert bizony van belőlük bőven , de ha már itt tartunk akkor miért nemlövik ki a selejtet nálunk embereknél ... akár kezdhetik az én családommal ! Bár nálunk nincsen úgymond selejt.. de pl: Van pár nem kívánatos személy számomra !

Akár mit is írsz , nincsen jogunk nekünk emberállatoknak kioltani egy másik érző lény életét !

Ja igen vadászat!

Akkor miért lövik ki az őzgida mellől a őzet, vagy szarvastehenet ??

Így a kicsi is elpusztul meg az anya is , ahogy vemhesen is ! A Tv-ben fel vannak háborodva hogy hurkokat raknak ki és a vemhes őzek elpusztulnak ??

De ki lőnni ki lehet őket !

Hiába mondják hogy ez nem igaz , mi hozzánk vendéglőnkbe elég sűrűn járnak a vadászok enni , és ők szokták mesélni , hogy kilövik a vemhes őzket, és a borjas őzeket is ! Mert a gidának is igen finom a húsa , mert puha , és fiatal ! Na ennyi!

2009. dec. 18. 11:04
 14/79 anonim ***** válasza:
64%

10:35-tel értek egyet.

Az előző válaszoló hogy mondhat ilyet a családjáról? És a beteg emberekről? Szerintem nagyon szomoró az ilyen felfogás. Örülj, hogy nincsen háború, és nem kell átélned, hogy milyen az, ha az emberek meghalnak körülötted... És ha te lennél a selejt? Akkor biztos nem mondanád azt, hogy "lőjjenek ki, selejt vagyok"

A hobbivadászattal nem értek egyet. De azzal igen, hogy a vadállomány bizonyos százalékát megöljék evés céljából. De ez a százalék nyilván szabályozott.

Nem tartozik ide, de ha pl az emberek nem ennének disznóhúst, nem tenyésztenék őket, akkor a disznók is lassan kihalnának. Mert ki akarna csak úgy szórakozásból tartani egy több mázsás állatot, ami annyi kaját megeszik?

2009. dec. 18. 12:14
 15/79 anonim ***** válasza:
28%

Kedves utolsó !

Majd ha neked is olyan családod lenne mint nekem , lehet te is ezt kívánnád ! Csak hogy ne én legyek a hülye: Apám most a 2.feleségével él , anyámat elhagyta ,a mostoha anyám mellett van neki 2 Qvája ! Amelyikből az egyik még cigány is !!!!!

Hugom 14 éves szexel jobbra balra, mamáról meg had ne írjak ! csak egy kis ízelítő .... hát jobb lenne ka kilőnnék őket a francba!

Én mint előbb is írtam , azt hogy beteg az állat , vagy más baja van , azt oké hogy kilövik , no de a hobbiból , húú de jó érzést nem értem ! Én nem mondtam hogy a beteg amúgy is kín szenvedésk közepette elpusztuló állatot ne lőjék ki !

Miben más egy állat mint mi emberek ??

No ez veszekedés ... csak egy szimpla "megbeszélés" !

Az állat nem érez ?

Most nem csak a vadakról beszélek !

A Tigris lassan kihal ... az emberi nagyravágyás miatt!

Letörném annak az embernek mind a 2 kezét , és azzal verném agyon amelyik egy egészséges állatot bántani mert, csak úgy hobbyból !

2009. dec. 18. 12:27
 16/79 A kérdező kommentje:

Drága együttérző barátom!

Még igencsak fiatal lehetsz, pár éve dettó ezt mondtam volna. Ma már tudom, hogy a bejegyzett vadászoknak minden egyes golyóval el kell számolniuk, nem kis összeget kell kicsengetniük 1-1 életért. De akkor sem eleget! Pl.: mi lenne, ha valaki odamenne a "kedves" vadászemberhez, kilőné annak valamely fel- vagy lemenőjét és kicsengetne neki x ezer Ft-ot...

Korrekt?

Főleg, hogy nem is a vad családja kapja a pénzt, hogy ehessen belőle legalább, hanem egy másik ember...

Na ja.

Másrészt: 1-től 3 évig büntetik az állatkínzókat, vagy közmunka. Ha jól tudom. DE:

1. édeskevés...

2. az esetek nagy részében megússzák.

Kínáról mondok valamit: Shang Hai-t épp újjáépítik a 2010-es World Expo miatt, és ha egy fa útban van... óvatos munkával, akár több órát is szöszölnek, mire kiemelik gyökerestül, és elviszik egy neki biztos helyre. :)

Persze a Ny-i vidékek fakitermeléssel foglalkoznak, mert fa van, semmi más.

Más:

A családodat nem Te választod, őket a tanulás jogán kapod. Vagy jó, vagy rossz példát mutatnak, a Te dolgod, mit kezdesz vele. Pár év múlva mindegy lesz milyenek, mert szeretni fogod őket. Nekem sem rózsás a hátterem, de elfogadtam. :)

2009. dec. 18. 17:27
 17/79 A kérdező kommentje:

Kissé ellenkező hsz-k!

Nos, mit tennétek, ha nem lenne otthonotok? Nem lenne mit ennetek? Kiírtanák a családjaitokat???

Valószínűleg betörnétek illegális helyekre is a fennmaradásért!

Vagy tévedek?

Tegyük fel: TE vagy a vad.

Odaállsz a vadász elé, és beleegyeznél, hogy lelőjön, mert ettél pár qrva cső kukoricát???

EZEKRE A KÉRDÉSEKRE IS VÁLASZOLJATOK!!!

Mert marha egyszerű ám, hogy a kényes dolgokat félretologatjuk, és pampogjuk tovább az "igazunkat"!!!

(mindenkinek meglehet a saját igaza, de ettől még nem biztos, hogy az a jó. Lehet nekem nincs igazam, de ha minden porcikám ezt érzi helyesnek, akkor én biztos vagyok a magam igazában. Valszeg ti is így vagytok vele, ha eljutottatok eddig a pontig, akkor válaszoljatok az előbbi kérdéseimre! Lszi.)

2009. dec. 18. 17:36
 18/79 anonim ***** válasza:
19%

Igaza van 10.35.nek.. Ennyi álmodozó embert hogy ne löjjék ki a vadat... Eztis baromságnak tartom hogy vegetáriános valaki.. Aztan mért?! Attól hogy te nem eszed meg a hust ott van még 999999999999999999999999 millió aki igen.. Halod keress meg egy vaddisznot amikor süldő kölykei vannak és akkor teis megutálod őket.. kösd rá magad egy borju kötélell és ird lá a polodra hogy *inkább engem löjj mint a disznot* El tudnam rolad képzelni.. Jah és vigyazz ha mész az utca ráne lépj egy békára mert akkor ki enné meg a legyeket?!?! ISTENEM!! Békákért tegyünk mindent! xD Hidd el nem tudsz ellene semmit tenni.. Annyi vadász van hogy.. =) Amugy nem cssk azért megyünk meg minden vadász hogy minnél nagyobb trófea.. Megvan a kötelességünk.. ha sebzett a vad azt kell kilőni hiába van ott mellete 25 szebb.. Szoval.. Szerintem ilyenen ne akadj ki.. Mert fölösleges.. Akkor is vadászni fog a vadász.. Rabsicok olyanok hogy mindent lőnek ami eléjük kerül.

Üdv: Egy sportszerü vadász

2009. dec. 18. 19:24
 19/79 anonim ***** válasza:
35%

egy szó: evolúció

mivel mi vagyunk a piramis tetején, ezért megesszük a szarvasokat. lelőjük és megesszük. Hidd el, a tigris se csinál belőle morélis kérdést, hogy átharapja-e a területére tévedő xy-nak a torkát, vagy se.

Másrészt: a szúnyog is ugyanolyan lélek, mint a szarvas. Akkor most ne öljünk meg egy szúnyogot se?

2009. dec. 18. 19:37
 20/79 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Tudod kinek megy az a pénz, amit a vadász fizet? Az erdészetnek, ők abból veszik meg a sót, a szénát, a kukoricát és egyéb takarmányokat, illetve az üzemanyagot, hogy mindezt kihordják a VADAK-nak, különben az állomány egy része éhenhal.
2009. dec. 18. 22:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!