Miért jó a vadászat?
Talán írtok valamit, bár kétlem, hogy elmúlna a hányingerem ettől a témától. Gyerekkorom óta megveszek a dühtől, ha vadászról, -szatról hallok. Kegyetlen gyilkos mind, amelyik csak egyszer is fogott puskát állatra és el is sütötte azt!
Nagyon nem fair! Ha akarja azt a qrva agancsot az ebédlőjébe, menjen ki puszta kézzel a szarvas ellen! És nekem ne mondja senki, hogy mert öreg, beteg!!!
Ennyi erővel menjenek végig az ÖSSZES KÓRHÁZON, és NYUGDÍJAS-OTTHONON!!!!!!
Sajnálom, gyűlölöm őket. Ismerek egy párat, de ha meglátok akár egynek a kezében is fegyvert, félek, előveszem a bennem élő veszett vadat...
Bocs, nyers vagyok, de így érzek, szívből. Fizikailag fáj, elég sz.r. Írjatok valamit! Lehetőleg olyat, amit értelmes végigolvasni. Bár meghatni nem fog.
Még 1x bocsi, és köszi.
Akkor ide én úgy írok mint vadász. Elegem van az ilyenekből akik belepofáznak abba hogy egy vadász mért lövi le az állatot 3 féle csoportja van a vadnak:
Nagyvad,apróvad,dúvad
nagyvad pl: Szarvas, őz, vaddisznó
apróvad pl: Récék, szalonka, nyúl
dúvad: róka, nyest, nyust, arany sakál
ha valaki apróvadas tenyészetet csinál pl: fácán voliert akkor lövi a rókát mert az meg eszi a fácánt és nem lesz gazdasági haszna belőle.
Ha egy vt. területén elszaporodnak az őzek és nem hagynak más territoriális állatnak teret akkor lőnek egyet, kettőt... a vadászat az ugye másik nevén Vadgazdálkodás, avagy gazdasági ágazat. Erről ennyit aki ezek után nem érti meg azzal nem tudok mit kezdeni...
tegnap 12:21!
A kérdező már az első oldalon írta, hogy vegetáriánus.
Vadasz-vadtenyeszto vagyok. Nagyreszt nincs igazad, ez nem a konyortelen ossze vissza gyilkolasrol szol! Persze, egy hobbi is, de vannak vadak amiket ki kell loni!! Kulonben le eszik a termest, amit te vegakent megeszel!!
Masodreszt belegondoltal mar abba, hogy az a zoldseg meghalt csak azert hogy te megehesd??!!
Érdekes ember lehet a tisztelt kérdező. Feltesz egy kérdést, de már az elején leszögezi, hogy a válaszoktól függetlenül nem fogja megváltoztatni a véleményét. Na mindegy! Érdekes! :)
De, hogy a témánál maradjak: A vadászat a vadgazdálkodásnak képezi a szerves részét. De nem ebből áll az egész. A vadászatot nagyon sok munka előzi meg. Maradjunk a szarvasnál, úgy látom mindenki erre van ráállva. A gímvadászat javát az úgynevezett bőgés adja. Általában október elején lebőgnek a bikák, így véget is ér a bikák vadászatának a főszezonja. Viszont azonnal elkezdődik a felkészítés a jövő évre. A bikák jelentős súlyvesztésen mennek át a bőgés folyamán (akár 30-40 kiló!) A vadászok tonnaszámra hordják ki a takarmányt, ezzel segítve, felkészítve a bikákat a télre. Ez így megy egészen ameddig szükséges. Tavasszal és nyáron igyekeznek a legnagyobb nyugalmat biztosítani a vadnak, hogy kényelmesen tudja növeszteni az agancsát. Nyár végére elkészül az agancs és szeptemberben elkezdődik a bőgés. Miért kéne tagadni, hogy a vadászok azért fáradoznak annyit, hogy egyre jobb és jobb agancsot rakjanak fel a bikák. Egy bizonyos kort elérve a bika visszarak, azaz az előző évinél gyengébb agancsot rak fel. Ebben a korban szokták kilőni. Tehát, ha találkozol valahol egy hatalmas aganccsal, akkor biztos lehetsz benne, hogy az már valamivel kisebb, mint fénykorában. Most a selejt bikákról nem ejtettem szót, az egy külön könyv lehetne. Az hogy a vadászat könnyű sport, azzal vitatkoznék. Az hogy levett kalappal ott állhatsz az elejtett vad felett, az hosszú évek várakozásának, fáradozásának gyümölcse. És, hogy a vadászat az sport v. hobbi, az sem teljesen igaz. A vadászat egy életforma. Nem ér azzal véget, hogy szögre akasztottad a kalapot. Elkísér a mindennapokban. Egy vadászon látszik, hogy vadász. Nem az öltözékéről beszélek, hanem ahogy mozog, beszél, gondolkodik. Ahogyan él. Azok akik nem tartoznak az ilyen emberek közé, akik meglövik a fiatal bikát, mert kell nekik. Akik kilövik a sutát, hogy aztán a gidát is elcsíphessék.Akik milliós terepjáróval járnak és mindent pénzzel akarnak elintézni. Na azok nem vadászok, maximum csak papíron. Az ilyen lövészeket a vadászok megvetik és lenézik. A baj csak az, hogy belőlük kiindulva ítélik meg az egész vadésztársadalmat!
Igaza van a kérdezőnek! Gyerek korom óta utáltam a vadászokat! Álszent módon, lelövik a kutyákat is, akik pórázon vannak a gazdi előtt 1 méterre...és ráfogják, hogy a vadat üldözte, amivel úgy vélem, a pofátlanság határát kimerítik. Én is vegetáriánus vagyok, egyszerűen belegondolok, hogy mennyit szenvedhetett az az állat, és nem bírom megenni, és ne is akarom.
Valamint lelőnek egy csomó állatot, de ha a kutya egyet is elkap, ami ugye egy egészséges vad esetében nem fordulhat elő, akkor mindjárt kilövik a kutyát, miközben ők egy csomó állatot lelőnek...kérdem én, a vadászat nem arról szól, hogy fent tartsák az egyensúlyt?! Nem pedig ártatlan élet kioltásáról... Azt nem értem, miért kell kilőni a kutyát, főleg ha már megfogta az állatot, de persze, kevesebb élvezet jutna nekik....idióta barmok! Egyszer remélem kipusztul az emberiség! Sajnos a vadásztársadalom felhígult és akinek van pénze, már vadász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!