Kinek adsz igazat? Állatvédelem vagy kaja?
Három hete vittem anyóst dokihoz,majd haza. Hazafele egy nyuszi kiugrott a kocsi elé,szegényt elütöttem,bár szerencsére csak a hátsó lába tört el.
Kiszálltam,megnéztem,megsajnáltam,így betettem a kocsiba.
Olyan aranyos kis jószág.
Anyós inkább finomnak gondolta,mondta hogy vigyük csak,majd megfőzi.
Nem adtam oda,hazavittem anyóst,majd állatorvos,helyretett a lábát,gipszelte,stb.Jövő héten ha minden jól megy,leszedhető,pár hét múlva szabadon engedhető.Most nálunk van ketrecben egyenlőre.
Anyós azóta engem szid,hogy nem ehetett vadnyúlpörköltöt...

Tudom, hogy nem halt meg még a nyúl akkor, de ha elmész a boltba és veszel vadhúst mondjuk, az sem természetes halállal múlt ki. Tehát én ezt nem értem: ha szimplán megölik az állatot és megeszed, az nem baj. Ha elütöd, aztán megölöd és megeszed, az baj.
Na jó, tényleg nem akarok ezen vitatkozni, a lényeg, hogy egy családban is felesleges a vita emiatt.

Állatorvoshoz vinném. Ha nyuszi,ha bármilyen állat.
(Nekem mondjuk a nyuszi a kedvenc állatom, van is itthon.Most éppen pihen.:) Szóval..)

"Sajna a hús is kell az embernek bármilyen egészséges zöldséget enni, aztán jönnek azzal de halat esznek:D Ja az nem szenved:D "
A vegetáriánusok nem esznek halat, és nem használnak semmit, ami egy állat halálát okozta (zselatin, állatokon tesztelt kozmetikumok-tisztítószerek, bőr, szőrme). Ezt a butaságot honnan szedted? :)
van pár vega ismerősöm:S nem értem őket de nem is szólok semmit ő dolga csak azt nem szeretem amikor ők viszont téríteni próbálnak engem:D
Amúgy azzal hogy már létezünk szenvedést okozunk az állatoknak nem is beszélve a vízhasználatunkról, szemetelésről,autóhasználat, gyárak stb.Azzal hogy nem eszel húst csak zöldséget szép meg minden csakhogy a zöldségnek kellő hellyel az állatokat fosztják meg az élőhelyeiktől stb. Szóval a vegák szépet tesznek meg jót, de ennyi. és a növények is éreznek(tudományos tény) szóval ennyi erővel mehetne a vega és éhezhetne.

A vadnyúlból felénk sok van, nagy károkat okoznak, simán megettük volna. Ilyenkor azt kell nézni, hogy boldogan élt, amíg meg nem halt, nem úgy, mint pl. a Tesco-s csirke, amelyik még a napot se látta soha életében.
Egyébként a te döntésed, úgyhogy viseld az anyósod rinyálását is. Sokszor látok olyat, hogy valaki vesz egy kismalacot, szeretgeti, babusgatja, etetgeti, aztán nem akarja levágni. Az ilyen szerintem vagy legyen vega, vagy haljon éhen. 26N

Látom nagyon buta vagy, úgyhogy segítek :)
"Amúgy azzal hogy már létezünk szenvedést okozunk az állatoknak nem is beszélve a vízhasználatunkról, szemetelésről,autóhasználat, gyárak stb."
A világon az egyik legnagyobb környezetszennyező elem a húsipar, és az általa kibocsátott szennytermékek, széndioxidtermelés.
Itt nyugodtan olvashatsz róla:
A világ teljes széndioxidkibocsátásásnak 10%a, metánkibocsátásának 40%-a és a dinitrogén oxidok 65%!!!!-ának kibocsátása, valamint az üvegházhatást okozó gázok összesen 20%-ának kibocsátása az állattartás, húsipar eredménye...
Szóval légyszi, ne vitatkozz olyanról, amiről fingod sincs:)
"Azzal hogy nem eszel húst csak zöldséget szép meg minden csakhogy a zöldségnek kellő hellyel az állatokat fosztják meg az élőhelyeiktől stb."
A világ termőföldjeinek mindössze 30%-án termelnek emberi fogyasztásra alkalmas zöldségeket. A 70%-án takarmányt az állattartás számára. Most akkor ki is foszt meg kit mitől?

" Utolsó, olvass a pálmaolajról, meg a gorillákról. Csak egy példa arra, amit a vegák is megesznek és kicsit sem környezetbarát. "
Se gorillát, se pálmaolajat nem eszem :D:D:D
Másba már nem tudsz belekötni?
Először is én nem butáztalak le csak elmondtam a véleményem... ez nem ildomos viselkedés tőled
Másodszor akkor sincs túl sok értelme a vegetáriánus életmódnak,mert nem a hústermeléstől dől össze a világ ökorendje.Már azzal hogy létezel akkor is kárt teszel a világban akkor is ha a lehető legegészségesebben és környezet tudatosabban próbálsz élni.
Túl sokan vagyunk és túl sok mindent teszünk rosszul,azzal hogy van pár vega nem tesszük helyre a világot ahhoz sokkal több kell. és nem azért vagyunk mindenevőknek teremtve hogy aztán csak zöldséget együnk a testünk nem erre lett kitalálva.
Lehet belemagyarázni bármit is,de ez olyan mint amikor betelepítettünk pár új katicát erre elkezdték enni a fátyolkákat(és nem ez volt a terv)ha olyat teszünk amit nem a természet alkotott hanem emberi találmány akkor abból jó nem sül ki bármit magyaráznak mögé.És ilyenkor lehet magyarázni,hogy de itt és ott vegetáriánus étrenden élnek régóta, ja ez így van de csak azért mert nincs pénzük húsra ha tehetnék azt ennék(így csak ünnepekkor eszik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!