Melyikünknek mondhatott igazat édesapám?
Elöljáróban kis ismertető a teljesebb kép miatt: az én apai nagyanyám elég nehéz eset. mindig kitalál valamit, mert valószínűleg unatkozik. pl vetetett pár éve dvd lejátszót magának, mert mi vettünk. kapott hozzá egy halom régi magyar filmes dvd-t, amik azóta is ott porosodnak bontatlanul. tehát ennyire volt szüksége neki a lejátszóra. még egy példa: tavaly vetetett egy plazma tv-t is magának, mert a régije már "annyira rossz volt".
másik "hóbortja", hogy kissé hipochonder. "kissé". állandóan kitalálja, hogy neki ez fáj, az fáj, amaz fáj. aztán ha hall valamit, hogy valakinek olyan baja van, akkor egyből neki is. például az orvosától kapott ingyen egy gyógyszert, mert az egyik páciense visszahozta, hogy neki nem használ. nagyi egyből kitalálta, hogy neki se használ, sőt, szédül tőle és miegymás. ha nem lett volna erre már ezer másik precedens, még el is hinnénk neki.
mostani eset, amihez a kérdésem is kapcsolódik: kitalálta, hogy a papámnak szüksége van egy mágneses 200ezer forintos készülékre a fájós lábára. addig vergődött ezen, amíg apu beadta a derekát és bérelt egy olyan kütyüt 50ezer forintért egy hónapra. 3 nap múlva hazahozta, rákérdeztem, hogy miért, azt mondta apum, hogy a nagyinak ugyanúgy fájt a nyaka/háta, nem használt neki, mi több, szédült tőle.
ma reggel kérdeztem anyutól, mit szól hozzá, hogy máris visszakerült a készülék hozzánk. ekkor derült ki, hogy apu az anyunak azt az indokot mondta, hogy a papán használta a nagyi és bepisilt tőle (90 éves). és hogy a nagyi ezek után már nem is merte használni.
kérdés: ez abszolút ellentmondásban áll azzal, amit nekem mondott apu. szerintetek nekem vagy anyunak mondott igazat? lehet nem akarta nekem elmondani, hogy a papámmal mi történt?
ezzel viszont szemben áll a nagymamám természete. az első pillanattól le mertük fogadni, hogy ő akarja használni azt a kütyüt a fájós nyakára/hátára/fejére. tehát ez azt igazolná, hogy nekem mondott igazat apu és anyunak ferdített azért, hogy ne akadjon ki (anyu emiatt a tulajdonsága miatt nem igazán kedveli a nagyit). rákérdezni apunál nem akarok, nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni, de igazán érdekelne, hogy mi történt.
ja, és anyunak sem mondtam el, hogy apu nekem mást mondott. nem akartam, hogy haragudjon ezért rá.
nagyival foglalkozva van, itt lakik 1 házzal odébb, mivel 20 éve ideköltözött apu nyakára. apu egyetlen gyerek, szóval elég nehezen viselte, hogy "elrabolták" otthonról.
apu hetente többször is feljár hozzájuk munkából hazamenet, én heti egyszer elmegyek vele bevásárolni kocsival. nem tudom máshol mi a szokás, de nem hiszem, hogy elhanyagoljuk őket.
Szerintem az igazi okot sosem fogod megtudni. Lehet, hogy egy 3. változat, amit apud kicsit kellemetlennek tart, és nem akarta elmondani. Nektek meg kitalált valamit, ami épp eszébe jutott. Csak épp nem ugyanazt. Vagy tényleg kellemetlennek érezte azt mondani a lányának, hogy az apja bepisilt.
Ez nem akkora dolog, hogy ilyen nagy ügyet kellene csinálni belőle. Legalább megspóroltatok 200.000 Ft-ot.
Ne kérdezz rá, felejtsd el az egészet.
3-assal értek egyet, vagy egyikőtöknek sem mondta el apukád a teljes igazságot, mert kellemetlennek tartotta, vagy azt érezte kellemetlennek, hogy neked, a lányának elmondja, hogy az apja, a papád bepisilt.
Szerintem nem olyan nagy ügy, hogy rá kellene kérdezned, valamiért nem kellett nekik. Ha tudjátok, vigyétek vissza a boltba.
igazából csak azért érdekel, mert az utóbbi 1-2 évben kezdtem el én is megtapasztalni, hogy tényleg ilyen a nagyi. előtte mindig csak anyutól hallottam és mindig volt bennem egy kis kétely, hogy talán anyu csak túloz mert nem kedveli az anyósát. viszont ha ez az eset is úgy volt, ahogy anyu előre megmondta hogy lesz (vagyis hogy a nagyi magának akarja azt a készüléket), az gáz.
a törődéshez még annyit, hogy ha én bevásárolok vele, utána mindig egy órát még ott vagyok, segítek elpakolni meg beszélgetünk. ezen kívül minden egyes névnapot/szülinapot gondosan megünneplünk náluk, szóval havonta egyszer legalább összegyűlik az egész család.
Valószínűleg a papád tényleg bepisilt tőle, de neked nem akarta elmondani apukád, mert nem akarta a papád, magát és téged sem kellemetlen helyzetbe hozni.
Nagymamád már nem fog változni, ilyen marad. Egyébként lehet, hogy a DVD lejátszót nem tudja használni. Lehet, hogy nem szereti a régi, magyar filmeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!