Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de látom, elszabadultak az indulatok.
Alapvetően nem ítélem el. A vadállományt szabályozni kell, ha már belepiszkáltunk, és teljesen normális emberi ösztön a vadászat mint olyan (noha engem sosem vonzott). Nem vagyok az a fajta, aki állatkínzást kiált, ha libatömésről van szó, és nem eszik húst, mert szegény malacot meg kell gyilkolni, de ettől függetlenül sosem tudnék rálőni egy állatra.
Engem az irritál, amikor a szóróra szoktatott vaddisznók közé 20 méterről odalő a félrészeg, 200 kilós vendég vadász, akit úgy kell feltuszkolni a magaslesre, aztán "isten-isten, egészség", leperkálja a pénzt és otthon kiteszi az agyart a falra.
Ha már vadászat, akkor tessék megerőltetni magadat és becserkészni azt a vadat. Sportnak hívják elvégre, vagyis ne repüljön már a sült galamb a szádba, hanem kicsit az agyadat és az izmaidat is használni kelljen. Nem kell test-a-test-ellen küzdelemben, egy szál lándzsával kiállni a vadkan ellen, mint őseink tették, de lássuk be, a távcsöves puska nem épp elegáns megoldás.
Én nem vagyok agresszív de azok az állatok a természet szépségei de ők azért is vannak hogy megegyük őket egyébként direkt azért puskával ölik meg őket hogy gyorsabban meghaljon.
Egyébként ha nem ritkítanának belőlük akkor a végére úgy elszaporodnának hogy nem lenne erdő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!