Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Elítélitek a cigaretta,...

Elítélitek a cigaretta, benzin és egyéb áruk csempészetét? Szerintem nem kell őket elítélni.

Figyelt kérdés
Sokszor hallom hogy az emberek cigit , benzint hoznak Ukrajnából átalakított autókkal mivel ott ezek a termékek sokkal olcsóbbak.Sokan elítélik őket , de szerintem semmi kivetnivaló nincs abban hogy valaki normális életszínvonalon akar élni és nem rengeteget fizetni olyanért amit olcsóbban is meglehet kapni.Én nem egy buszsofőrrel , kamionossal vagyok üzleti viszonyban mivel jóval áron alatt tudok tőlük vásárolni üzemanyagot az autómba.A cigaretta csempészést is megértem bár én nem dohányzom , nem ítélem el aki igen.

2012. jan. 11. 14:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%

Nos, részemről elsősorban az államot ítélem el, mert indokolatlanul magasak az adóterhek ezeken a termékeken...

(jön majd a sok Fideszes, hogy 1990, meg Olaszország..bla bla)

Másodsorban megértem azért az államot is, mert a Forintodat ne kint költsd el

Harmadsorban meg elítéllek téged is mert nem fizetsz ÁFÁT, és a buszsofőrt/kamionost mert Ők sem fizetnek ÁFÁT.

Hát bocsesz..de részemről ennyi.

2012. jan. 11. 14:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én pl az embercsempészetet sem ítélem el, mert mi kárt okoz nekünk az hogy pl Albániából Németországba csempésznek rajtunk keresztül egy szegény sorsú családot, akiknek ez az utolsó mencsváruk, és ők maguk kérték meg erre a csempészeket?
2012. jan. 11. 14:38
 3/13 anonim ***** válasza:
Elég,ha a törvények büntetni rendelik.Nem az a kérdés te hogyan látod,törvény az törvény,rendnek kell lenni.
2012. jan. 11. 14:47
 4/13 anonim ***** válasza:
De nem saját maguknak csempészik,hanem kereskednek vele.És ez már azért más meglátás.Sok a szegény ember,de még nem vagyunk elegen had jöjjenek?Majd adunk nekik munkát-kenyeret.
2012. jan. 11. 14:50
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"Sok a szegény ember,de még nem vagyunk elegen had jöjjenek?Majd adunk nekik munkát-kenyeret."

És miért van sok országban szegénység? Talán mert a nyugati országok kizsákmányolták őket? Szerinted mennyivel van kevesebb ásványi kincs pl egy Afrikai országban mint pl Belgiumban? Semennyivel, csak attól gazdagabb Belgium, mert az ő vállalatainak dolgoznak az emberek a saját országukban annyi napi bérért amennyit egy nyugati 10 éves kiröhögne még zsebpénznek is. Tele vannak olajjal, amit a nyugati civilizáció használ a saját gazdaságának magas szinten tartására.

Ha szerinted ez sokkal jogosabb mint az hogy ők sem akarnak éhen halni, és ezért nyugatra menekülnek, akkor gratulálok.

2012. jan. 11. 14:59
 6/13 anonim ***** válasza:
Egyébként azoknak az embereknek nem MO a célország, nem az itteni minimálbérért jönnek ne aggódj.
2012. jan. 11. 15:03
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Megértem ha valaki tud venni feketén 300 forintért ukrán cigit, akkor azt fog venni.
2012. jan. 11. 15:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Elítélem mert az állam ellen dolgozik. A cigaretta és drogok, amik átjönnek károsak. Az őket sulytó szankciók, a magas adó és az illegalitás, az állam törvényes eszköze arra hogy visszatartsa a társadalmat tőlük. Tehát igazából ezek értünk vannak.

A benzinnel is hasonló a helyzet. A benzin olcsóbb nem lesz a világban csak drágább. Ha az kell a társadalom üzemanyag felhasználásának visszaszorítására hogy az egyszerű ember drágán tudja meg venni akkor legyen a benzin drága. Természetesen ez a belföldi fuvarozásra nem kellene vonatkozzon...

2012. jan. 11. 17:30
 9/13 anonim ***** válasza:
Tankolhatod az autódat külföldön, mint ahogyan a cigidet is ott veszed meg, ahol akarod. Az állam nem ezt bünteti, hanem amikor veszel kint egy csomót, itthon meg feketén árulod. Akiket elkapnak, azoknál jellemzően nem 1-2 karton cigi van.
2012. jan. 11. 19:22
 10/13 anonim ***** válasza:
Másrészt sajnos Magyarországon, az ukrán határon való csempészést, én aztán tudom hisz ott lakok, a határ mellett, éppen a hivatalos szervek működtetik. A rendőr-vámos osztagok biztosítják a saját szállítmányaikat és fülelik le a konkurenciát. Gyakorlatilag az ott lakó fiatalság 80%-a is ezzel foglalkozik.
2012. jan. 11. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!