Azt a vadászatot, ami a populációt hivatott szabályozni, nem ítélem el.
De a sportvadászat minden fajtáját igen. Alkoholista bunkók.
A kotorékozásról meg ne is beszéljünk, azokat élből vágnám tarkón.
15:42!
a véleményeddel semmi bajom, de talán nyiss ki egy könyvet, hogy mi minek a természetes ellensége:)
ragadozó madarak, róka, borz,... valamelyikről hallottál már?:)
Szerintem Magyarországon semmilyen nagy vadnak nincs természetes ellensége.Gondolok itt az őzek,szarvasok,vaddisznò stb.....De te nagyon okos és művelt vagy és szerinted a rókák hada vadássza a szarvasokat.Szerinted csak kistestű vadak léteznek?.Az a szerencse,hogy itt mindenki sokkal okosabb a másiknál.
Te is az a tipus vagy aki ül a vadlesen és órákat vársz,hogy egy állat szemeközé lőhess.Persze nem az állatállomány ritkitása miatt,hanem mert jól esik.
Ez a kérdés nagyon megosztja az embereket.
Más hivatásból állatot őlni és más élvezetből,szórakozásból.Én nem tudnék egyetlen állatot sem megőlni.Egyszer megfogtam egy egeret a lakásban,de kivittem a mezőre elengedtem.Képtelen voltam megölni,pedig kártékony állat és sok bosszúságot okoz.Ismerek több hobby vadászt is.Nem jó emberek,erőszakos,rossz természetüek.Akkor inkább legyen valaki galamb lelkű.
Igen, teljes mértékig elítélem őket.
Azért nincsenek természetes ellenségei a nagyvadaknak, mert a vadászok kipusztították őket. És csak az, hogy esélytelenül, messziről mészárolják a sportvadászok az állatokat, undorító. Ez az aljanép, aki csak élvezetből (és persze nem a gyenge, beteg, hanem erős és szép) példányokat mészárolja le örömmel.
Emmellett már nem tudom hányszor fenyegedtek meg, hogy kilövik a fegyelmezett, mellettem haladó kutyámat, ha póráz nélkül sétálok vele szántóföldön és töltésen. Olyan területeken szóltak be nekem és fenyegettek meg, amik nem is vadászterületek. Közölték, hogy hamarosan elintázik, hogy itt is ki lehessen lőni minden állatot, macskát, kutyát, ami 40 méterrel (!) messzebb van az embertől.
Van olyan ismerősöm (egyszer találkoztam vele, többször nem is akarok) aki csak azért kiment Afrikába, hogy antilopot és zebrát és más egzotikus állatot gyilkoljon le trófeának. És ezek nevezik magukat embernek?! Annyira undorítóak.
És mellesleg ne mond, hogy az erdészek nem élvezik, mikor kegyetlenül megölnek egy állatot. És mégi nektek mi számít fájdalom mentesnek? Mert szerintem az nem, mikor söréttel kilőnek pl. egy nyulat ami még hosszú percekig de akár órákig szenvedhet. Aki azt mondja, hogy ez gyors és fájdalommentes, azon azért szívesen kipróbálnám ezt.
Látszik hogy a kérdezőnek fogalma sincs az egészhez. A vadász tiszteli a vadat, és a lehető legkíméletesebben öli meg. Nem tudom mi abba a sznvedés ha egy pillanat alatt vége egy állatnak.Valóban van olyan hogy szenved az állat míg elpusztul egy elhibázott lövés után. És szerintetek a farkas meg a medve kíméletesebben öli meg a vadásznál?
Ha sokan tudnák hogy a haszonállatok mit szenvednek míg elérnek a vágóhídig megváltozna a véleményetek. És aki nem ért hozzá az ne állítson baromságokat. Magyar állatvédők így verik szét a libatömésből élők életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!