Elítélitek az állat kisérleteket?
itt van egy pár példa a felsorolásnál... Egyezünk meg annyiban, hogy mindenféle kísérlet szörnyű dolog! És élőlényekkel nem lenne szabad ilyet tenni..
Nem, csak azokat igen, amelyek felesleges kegyetlenkedéssel, fájdalomokozással zajlanak, sokszor konkrét cél nélkül. Ez nem kísérlet, hanem állatkínzás.
Viszont álszentkedni is ciki, mert az állatvédők nagy része is lelkiismeret furdalás nélkül döntene a saját gyermeke, családja javára néhány nyúl és patkányéval szemben.
az állatkísérlet igen tág fogalom. mivel mindenféle szörnyű dolgok kerengenek a neten, meg a hírekben a kísérletekről, ezért mindenki rögtön a kegyetlenkedésre asszociál... holott vannak erre szabályok, amiket szigorúan be is tartatnak, illetve a kísérletek jó része egyáltalán nem jár együtt az állat semmilyen szintű szenvedésével.
én pl. gondoztam laborpatkányokat egy évig, a velük való vizsgálat tárgya az volt, hogy adott magok elfogyasztása csökkenti-e a koleszterin szintet. gyakorlatilag úgy nézett ki a dolog, hogy egy hétig ették a magot (mindenféle, bio boltokban kapható cuccok), aztán egy hétig nem. és időnként vért vettek tőlük. és mindeközben tisztán voltak tartva, társasan, hogy ne forduljanak be, végig nyugisak, barátságosak voltak (tudom, mert én simogattam, gondoztam őket), még a vérvételt is jól tűrték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!