Végeztek már valaha ember állat kísérleteket?
közvetlenül, mint pl. a ló és a szamár (=öszvér) esetében nem megy a dolog. Ha jól rémlik az oroszok nagyerőkkel próbálkoztak a dologgal.
Ettől függetlenül lehetséges hibridek létrehozása, csak génsebészeti módszerekkel. Úgy nagyjából majd mindenhol tilos, illetve egészen speciális feltételekhez kötött. Arról nem is beszélve, hogy jó eséllyel rádgyújtják a labort, ha nem vigyázol.
Természetesen végeztek. A kísérletek azonban nem jártak sikerrel, úgy tűnik, hogy a különböző fajok nem képesek egymással termékeny utódokat létrehozni. (ez az egyik faj definíció is) Tehát az ember-állat hibridek nem indultak fejlődésnek, a ptesejt össze sem olvadt a hímivarsejttel.
Mesterségesen megoldható, hogy emberi (vagy tetszőleges állati) géneket egy másik fajba beültessünk, de az ugye nem ugyanaz.
Tehát röviden: végeztek ember-állat hibridek kialakítását célzó kísérleteket, de lapzártáig nem jártak sikerrel.
Én egyszer azt olvastam, hogy sikerült ember és afrikai csimpánz hibridet létrehozni. Én meglehetősen gusztustalan dolognak tartom ezt. Egy afrikai csimpánz genomját bemocskolni a homo sapiens génjeivel... Le kéne lőni aki ilyet tesz...
Egyébiránt az ember is állat, ezért a kérdés értelmetlen. A nagy cucc az lenne, ha sikerülne az embert vagy más állatot a növényekkel nagy mértékben keverni. Kis mértékben már sikerült. Azt pl tudtátok, hogy a fagyálló paradicsomot úgy hozták létre, hogy egy déli sark környéki halfaj fagyállóságért felelős génjeit pakolták hozzá a paradicsom génjeihez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!