Lóhús. Mi a véleményetek?
Szerintem sem kell különösebben kiemelni a lovat, csupán mert intelligens, idomítható, és mellesleg esztétikus, jól lehet fényképezni (+ eladni bármit, amin ló van, mert az olyan trendi stb.).
Én írtam a lóviadalt, amin egyrészt elszörnyedtem, hogy emberek mire képesek a könnyen jött lóvé érdekében, másrészt csak azért néztem meg, hogy lássam, mire képes akár egy ló is, ha kellően fel van hergelve és kitör belőle az agresszió.Hát, barátom, kegyetlenebbek tudnak egymással lenni, mint bármely más, "alacsonyabb kategóriájú" állat..
"Mi vitt Téged és hova???"
Engem nem vitt egy ló se a háborúba, azért olyan idős nem vagyok :)
"Mindjárt kimondom,de abból sértődés lenne!!" Na ilyenkor szégyellem hogy ember vagyok, mert sajnos a legtöbbünk érzéketlen tuskó, nem törődnek se állattal se emberrel, csak saját magával! Egyébként most nem kampányolni akarok a lóhús ellen, csak egy kérdést volt hogy ki hogy látja ezt.
12:36-os
És a zsidóknak mi a franccért tartozunk, csak mert anno meghartak páran (kérdés hogy mennyien)? Hoppsz, bocs, tudom, nagyonnácivagyok.
Akkor most marha vagyok?
Hááát--hamár így rákérdeztél!!De talán holnapra elmúlik!
13:09
Gratulálok, jók az érveid:) Hány éves vagy te mond csak? Mert a vitakultúrád kb egy 8 éves gyerek szintjén van. Gondolom nem vagy több 14-nél. Na mindegy, nem vagyunk egy súlycsoportban sajna, van ez így, mindenesetre magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt a primitív kis hozzászólásaiddal. Nem csoda hogy így le vagy pontozva, gondolom mindenhol ezt nyomod. Tuti hogy az életben egy lúzer vagy, akinek sz*rik mindenki a véleméányére, nem hallgat meg senki, és utálod ezt a világot, azért fröcsögsz itt arc nélkül:)
Lovas vagyok és ettem már lókolbászt is. Addig nem zavar a dolog, amíg nem ismerős lóból van.
Na de nézzük csak: a ló haszonállat. Őseink mikor még a sztyeppéken vándoroltak a lovon nem csak közlekedtek, hanem itták tejét, ették húsát, bőréből ruhát és egyéb anyagot, csontjából ékszereket csináltak.
Manapság rengeteg ló kerül vágóba, elég sok minden miatt: baleset, össze-vissza szaporítás, kiöregedés, helytelen tartás miatt bekövetkező betegségek (ízületek roncsolódása, rossz paták). Általában kolbászként, vagy virsliként végzik. Az ember a fent említett okok miatt adja vágóba a lovat, illetve még egy dolog miatt: egy ló viszonylag nagy értékkel bír, az ember gondozza, havonta költ rá tízezreket. Ha ló már használhatatlanná válik, akkor az emberek többsége azt reméli, hogy valamennyi anyagi haszonnal szabaduljon meg tőle és ne legyen még a ló halála is ráfizetéses dolog (egy ló elaltatása szállítással kb 80 ezer Ft).
Szóval ez van, a ló haszonállat, esszük mint a marhát, disznót, csirkét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!