Lóhús. Mi a véleményetek?
Tyúkom ugyan nem, de kakasom nekem is volt. És sajnáltam a borjúkat is, amikor vitték vágóhídra. De a ló ugyanúgy állat, mint a disznó, marha vagy a juh. Ugyanúgy tudsz szeretni, csak más a külleme, és más nyelven beszél. Én ettem már lóhúst, ennek ellenére felnézek a lovakra, és tisztelem őket, ahogy minden állatot tisztelek. A halat is meg a rákot, mert ugye azt is megesszük.
A disznó röfög és zabál. És? Egyébként nem zabál. Ezt a jelzőt az ember aggatta rá, és némely kutya sokkal gusztustalanabbul eszik, mint a disznó. (pl a mi egyik kutyánk)
Egyébként a disznó meg a legokosabb állatok egyike.
"pedig egy mozdulattal agyonrúghatná". Némely ló ezt meg is teszi, és mi lesz a sorsa? Ugyanez viszonzása. A ló okos állat, tudja, hogy az, akitől enni, vizet és alvóhelyet kap, anélkül ő maga is éhen veszne. Ezt most szentimentálisan hangzik, de nem az. Vegyük úgy, hogy ha levágnák a kezed, nem tudnál dolgozni, és te is éhen vesznél.
11:35-ös: milyen igazad van. Bár én vega vagyok, szóval az utolsó mondatról kicsit más a véleményem:)
Egyébként én is elgondolkoztam hogy vajon hány éves a kérdező...Mert az egész gondolatmenete...Olyan logikai falnakmenés.
A lónak bizonyos részét a szives figyelmedbe és a kezedbe ajánlom T.kérdező!!
Mivel vannak akik született növényevők, ebből is látszik mekkora marhák!Miért kéne megtagadni hogy mindenevők vagyunk és abba a hús is belefér?Még a ló és kutyahús is .Mondjuk nekem nem lenne hozzá gusztusom,de hát izlések és pofonok...
Ha a ló nem lett volna rákényszerítve, hidd el fütyült volna a háborúra.
Hidd el, láttam már lovat, 12 évig lovagoltam. De nem kell a lovakat piedesztálra emelni emiatt. Nem önzetlenségből teszik amit tesznek. Minden állat az embert szolgálja. Az összes tud szeretni és ragaszkodni. Ez alól se a ló, se a marha, se a disznó nem kivétel.
Kérdező, felesleges durcázni. Az éremnek két oldala van, te vagy az egyik, és amint látod, a válaszolók a másik oldal. Akár szeretsz egy állatot, akár nem, fel kell tudni fogni ésszel, hogy csak a szerethetőség miatt nem fog lekerülni az étlapról.
Cserébe elég hülye érv, hogy a lovak vittek végig a háborúban, bocs :D És ha így volt? Tartozunk bármivel is a ma élő lovaknak, hogy az őseik hordozták a hátukon a katonákat? Ne haragudj, de ez már kész röhej :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!