Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Lóhús. Mi a véleményetek?

Lóhús. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy a lovat miért esszük meg? A ló is társunk, elviseli ahogy némelyik ember üti-vágja, pedig egy mozdulattal agyonrúghatná, de mégis tisztel annyira hogy nem csinálja. Szolgál minket, kocsit húz (sokszor nem kis terheket) lovagoljuk, és ha nem kell leadjuk vágóba. Ha külföldre viszik, odáig még sokat szenved, és nem is kap érte az ember olyan sok pénzt, hogy megérje a "barátunkat" leadni. A ló nem egy disznó, hogy röfög és zabál... A lóba sokkal több van. Mi a véleményetek erről?
2010. nov. 10. 10:31
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
80%

Tyúkom ugyan nem, de kakasom nekem is volt. És sajnáltam a borjúkat is, amikor vitték vágóhídra. De a ló ugyanúgy állat, mint a disznó, marha vagy a juh. Ugyanúgy tudsz szeretni, csak más a külleme, és más nyelven beszél. Én ettem már lóhúst, ennek ellenére felnézek a lovakra, és tisztelem őket, ahogy minden állatot tisztelek. A halat is meg a rákot, mert ugye azt is megesszük.

A disznó röfög és zabál. És? Egyébként nem zabál. Ezt a jelzőt az ember aggatta rá, és némely kutya sokkal gusztustalanabbul eszik, mint a disznó. (pl a mi egyik kutyánk)

Egyébként a disznó meg a legokosabb állatok egyike.

"pedig egy mozdulattal agyonrúghatná". Némely ló ezt meg is teszi, és mi lesz a sorsa? Ugyanez viszonzása. A ló okos állat, tudja, hogy az, akitől enni, vizet és alvóhelyet kap, anélkül ő maga is éhen veszne. Ezt most szentimentálisan hangzik, de nem az. Vegyük úgy, hogy ha levágnák a kezed, nem tudnál dolgozni, és te is éhen vesznél.

2010. nov. 10. 11:32
 12/39 Septimius ***** válasza:
88%
De a disznónak-csirkének, sőt, a lónak sem az a "célja", hogy neked, vagy bárkinek tetsszen, egyszerűen csak ilyen lett. Épp olyan ez a hozzáállás, mint amikor megkülönböztetünk káros-hasznos állatokat, vagy gyom-és nemgyom növényeket. A vakond sem azért túrja fel a kertet, hogy bosszantson, és a tehén sem azért ad tejet, mert szeret minket. A természetben nincs sem szép, sem csúnya, sőt, nincs gonosz és jó sem. Azért vannak efféle benyomásaink, (gonosz farkas, szép ló) mert mindent a saját szemszögünkből nézünk. Holott egyetlen állatnak-növénynek sem az a célja, hogy az emberiségnek kedves legyen. Csak az ember önkényesen eldöntötte, hogy mi az, ami a természetben neki "rossz", és mi az, ami "jó". Egy másik állat elfogyasztása pedig nem gonoszság, hanem a természet rendje - amíg nem kizsákmányoló módon folyik.
2010. nov. 10. 11:35
 13/39 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, mekkora álszent vagy, attól mert a disznó nem nyerte el azt az úri tetszésedet, még ugyanolyan érző lény mint a lovad! A disznó nagyon okos állat, idomítani is lehet, úgy mint a kutyát. Az már más tészta hogy az EMBEREK ólakba zárják be őket és a saját szarjukban állhatnak szegények, amíg meg nem ölik őket. Én minden állatot ugyanúgy tisztelek, mert a csirke, a disznó, a marha is ugyanazt a félelmet, fájdalmat éli át amikor levágják mint a ló, a kutya, vagy mi emberek. Az mert pl a csirkét nem lehet betanítani, már feljogosít rá hogy kegyetlenkedjenek vele?
2010. nov. 10. 11:39
 14/39 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező, a ló ebben a tekintetben olyan, mint a delfin. Divat szeretni, és te is ezt teszed. Kicsit olyan vagy, mint a tizenpár éves kislány, aki lázong a környezetének és utálja a világot, hogy "de én mennyire szeretem a lovakat, és a sok szemét ember meg nem, és bántják, és megeszik"; csak mert látta a Suttogó c. filmet, és korának megfelelően képtelen megérteni, hogy a ló semmiben sem tér el a marhától.
2010. nov. 10. 11:40
 15/39 anonim ***** válasza:
54%

11:35-ös: milyen igazad van. Bár én vega vagyok, szóval az utolsó mondatról kicsit más a véleményem:)

Egyébként én is elgondolkoztam hogy vajon hány éves a kérdező...Mert az egész gondolatmenete...Olyan logikai falnakmenés.

2010. nov. 10. 11:44
 16/39 anonim ***** válasza:
75%

A lónak bizonyos részét a szives figyelmedbe és a kezedbe ajánlom T.kérdező!!

Mivel vannak akik született növényevők, ebből is látszik mekkora marhák!Miért kéne megtagadni hogy mindenevők vagyunk és abba a hús is belefér?Még a ló és kutyahús is .Mondjuk nekem nem lenne hozzá gusztusom,de hát izlések és pofonok...

2010. nov. 10. 12:10
 17/39 A kérdező kommentje:
Nem a disznó vitt minket végig a háborúban hanem a ló. És nem olyan emberek véleményére vagyok kiváncsi, aki csak filmekben látott lovat!
2010. nov. 10. 12:23
 18/39 anonim ***** válasza:
67%

Ha a ló nem lett volna rákényszerítve, hidd el fütyült volna a háborúra.

Hidd el, láttam már lovat, 12 évig lovagoltam. De nem kell a lovakat piedesztálra emelni emiatt. Nem önzetlenségből teszik amit tesznek. Minden állat az embert szolgálja. Az összes tud szeretni és ragaszkodni. Ez alól se a ló, se a marha, se a disznó nem kivétel.

2010. nov. 10. 12:31
 19/39 anonim ***** válasza:
56%
Mi vitt Téged és hova???Mindjárt kimondom,de abból sértődés lenne!!
2010. nov. 10. 12:32
 20/39 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, felesleges durcázni. Az éremnek két oldala van, te vagy az egyik, és amint látod, a válaszolók a másik oldal. Akár szeretsz egy állatot, akár nem, fel kell tudni fogni ésszel, hogy csak a szerethetőség miatt nem fog lekerülni az étlapról.

Cserébe elég hülye érv, hogy a lovak vittek végig a háborúban, bocs :D És ha így volt? Tartozunk bármivel is a ma élő lovaknak, hogy az őseik hordozták a hátukon a katonákat? Ne haragudj, de ez már kész röhej :D

2010. nov. 10. 12:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!