Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Sok helyen láttam hogy tartana...

Sok helyen láttam hogy tartanak pávát?

Figyelt kérdés
Sok infót találtam róla, de azt nem hogy például a "gazdival" hogyan viselkednek? Nem hinném, hogy harciasak de előfordulhat, valaki tudja? Azt is kizárnám, hogy összebújnak velük :D
ma 14:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Több féle van, van amelyik kifejezetten kötsög tud lenni, a másik típus meg kényesebb.

Mint a nagytestű madarak úgy általában nem különösen barátaágosak. Pláne a kakasok, amikre az ember gondol ha páváról hall.

A páva tyúkja annyira nem esztétikus, olyan kis barnás kendermagos színe van.

ma 15:06
 2/7 A kérdező kommentje:
de ha éppen kint lennék hogy adjak neki enni vagy kertészkednék akkor számítsak rá hogy belémcsíp? :D
ma 15:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, megtámadhat.

De mielőtt pávát akarsz, kérdezd meg a szomszédot, mert az egyik leghangosabb madár.

ma 15:12
 4/7 A kérdező kommentje:
igen azt tudom, még egyenlőre messze állok a dologtól csak fontolgattam.
ma 15:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Túlzásnak vélem, hogy sok helyen tartják, sőt szerintem inkább ritka madár.

Lehet tartani. ha van hozzá megfelelő helyed, és türelmed, a páva is egy baromfi, ehető a húsa, tojása, de ahhoz ezért drága, inkább ritka dísznádár, ami a megjelenésével díszít, a hangjával ellenben idegőrlő tud lenni.

Lakott területen belül a környék lakó sem díjazzák, ha valaki pávát tart, és a terület sem ideális hozzá, a páva tud repülni

Nem házi kedvenc, amit simogatni szokás, inkább a páváskodás miatt tartották, tartják, díszmadárnak.

ma 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát meg a tolla miatt tartották. Kalapra, legyezők, író tollak díszítésére.
ma 15:25
 7/7 anonim ***** válasza:

A páva kitartóan "énekel", amivel egy tanyán élve csak az ott lakókat szórakoztatja, de lakott településen tartva, szinte biztos a konfliktus a közelben lakókkal.

https://www.youtube.com/watch?v=JsQ0XfDniJU

ma 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!