Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Sok helyen láttam hogy tartana...

Sok helyen láttam hogy tartanak pávát?

Figyelt kérdés
Sok infót találtam róla, de azt nem hogy például a "gazdival" hogyan viselkednek? Nem hinném, hogy harciasak de előfordulhat, valaki tudja? Azt is kizárnám, hogy összebújnak velük :D
febr. 6. 14:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Több féle van, van amelyik kifejezetten kötsög tud lenni, a másik típus meg kényesebb.

Mint a nagytestű madarak úgy általában nem különösen barátaágosak. Pláne a kakasok, amikre az ember gondol ha páváról hall.

A páva tyúkja annyira nem esztétikus, olyan kis barnás kendermagos színe van.

febr. 6. 15:06
 2/11 A kérdező kommentje:
de ha éppen kint lennék hogy adjak neki enni vagy kertészkednék akkor számítsak rá hogy belémcsíp? :D
febr. 6. 15:08
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

Igen, megtámadhat.

De mielőtt pávát akarsz, kérdezd meg a szomszédot, mert az egyik leghangosabb madár.

febr. 6. 15:12
 4/11 A kérdező kommentje:
igen azt tudom, még egyenlőre messze állok a dologtól csak fontolgattam.
febr. 6. 15:16
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Túlzásnak vélem, hogy sok helyen tartják, sőt szerintem inkább ritka madár.

Lehet tartani. ha van hozzá megfelelő helyed, és türelmed, a páva is egy baromfi, ehető a húsa, tojása, de ahhoz ezért drága, inkább ritka dísznádár, ami a megjelenésével díszít, a hangjával ellenben idegőrlő tud lenni.

Lakott területen belül a környék lakó sem díjazzák, ha valaki pávát tart, és a terület sem ideális hozzá, a páva tud repülni

Nem házi kedvenc, amit simogatni szokás, inkább a páváskodás miatt tartották, tartják, díszmadárnak.

febr. 6. 15:17
 6/11 anonim ***** válasza:
43%
Hát meg a tolla miatt tartották. Kalapra, legyezők, író tollak díszítésére.
febr. 6. 15:25
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A páva kitartóan "énekel", amivel egy tanyán élve csak az ott lakókat szórakoztatja, de lakott településen tartva, szinte biztos a konfliktus a közelben lakókkal.

https://www.youtube.com/watch?v=JsQ0XfDniJU

febr. 6. 15:31
 8/11 anonim ***** válasza:

7, igen, ez a kék nyakú verzió, aminek általában rossz a természete.

Van a zöld nyakú, az ennyire nem szemétláda, de az meg fázós. De ez is mondja a magáért.

[link]

febr. 6. 17:04
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk volt gyerekkoromban pávánk, nagyapám többféle díszmadarat, galambot is tartott. Fehér pávánk is volt, az igen jól néz ki...

Tanyán laktunk, a faluban a szomszédok valószínűleg kinyírták volna a pávát is és minket is.

Nálunk egy nagy, felülről is fedett kifutó + faházban voltak, ugyanis remekül repül, még ha nem is gondolná az ember... szóval ha akar, meg tud lépni.

Nem voltak nekünk támadók egyáltalán, de szelídek sem annyira, hogy meg lehetett volna símogatni őket. nem menekültek tőlünk, nem is támadtak, de nem igényelték azt, hogy az ember babusgassa őket.

Elég kényes madár amúgy, hangos is, és nagy hely kell neki.

febr. 6. 18:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Imádom,mikor "nyávognak".
febr. 7. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!