Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi segített feldolgozni,hogy...

Mi segített feldolgozni,hogy elvesztetted a háziállatod?

Figyelt kérdés

Egy hónapja hagyott itt a kutyusom,10 évet volt velem

Most kezdem igazán érezni,hogy már nincs.

Elmondhatatlanul hiányzik és hatalmas űrt hagyott maga után.

Próbálom elengedni,mert már idős volt,és a végére sajnos beteg is lett.

Rengeteg képem van róla,azok nyomtatva,és mágnes formában is vannak.

Gondoltam már tetoválása is.

Nektek mi segített feldolgozni a hiányát?

dec. 20. 18:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Az idő. Tudom, klisésen hangzik, de igaz. Csak az segít igazán. Telnek a hetek, a hónapok, és majd jobb lesz idővel. Hiányozni fog, de egy idő után kevésbé lesz fájdalmas visszagondolni.
dec. 20. 18:54
 2/17 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is lett tetkóm róla❤️ plusz az idő, nagyon sok idő..

2 éve hagyott itt életem első kutyája 14 évesen, a nagybetűs kutya. Nekem mondjuk az is segített, hogy az évek alatt mentettünk 2 másikat is, úgyhogy nem maradt üres a ház

dec. 20. 18:55
 3/17 A kérdező kommentje:

Igen,sajnos üres a ház nélküle.

Szeretnék másik kutyát,de úgy érzem még idő kell :/

Nem őt szeretném pótolni,hanem azt az ürességet,és szeretetet amit egy állat tud adni

A tetoválások nagyon gondolkozom.

És igen,tudom,hogy az idő az,ami segít.

dec. 20. 19:01
 4/17 anonim válasza:
77%
Nekem nyáron halt meg a bulldogom, augusztusban már másik kutyát akartam és ugyanolyan fajtájút fogadtunk örökbe, igy könnyebben ment a felejtés
dec. 20. 19:13
 5/17 anonim ***** válasza:
78%

Lehet, ez szarul hangzik, de nekem a másik kutya. Kb 2 hét múlva már nálunk volt, 10 évet élt velünk, mielőtt elment. Ettől még sosem felejtettem el az előzőt, nála pedig fel tudtam készülni, hogy hamarosan eljön az idő (az előző nagyon tragikus volt, fiatalon meghalt egy genetikai betegségben). Most nincs kutya már másfél éve, de nem a gyász miatt, hanem mert jelenleg nem jutna rá elég idő. Volt már néhány a közel 30 év alatt, ez a leghosszabb időszak, hogy nincs, de soha egyikük sem lett elfelejtve attól, hogy gyorsan érkezett más a “helyére”. Ráadásul mindig menhelyi kutyánk volt, örültem, hogy jobb sorsot tudok adni egy állatnak.

Apukám több, mint 50 év távlatából is emlékszik a kedvenc gyerekkori kutyájára, akit azzal a szöveggel ajándékoztak el, hogy “majd úgyis elfelejted”. Hát nem. Aki fontos volt, az örökre a szívünkben marad.

dec. 20. 19:24
 6/17 anonim ***** válasza:
81%

A gyász mindenkinél máshogy működik. Valaki egy hónap múlva magához vesz egy másikat, valakinek kell egy év, valakinek többet nem lesz háziállata. Adj magadnak egy kis időt, sírd ki magad, ne nyomd el az érzelmeidet. Majd érezni fogod mi jó neked.

Ami nekem segített, hogy az első időszakban nem nézegettem róla a képeket, összegyűjtöttem őket egy albumba és beraktam a biztonságos mappákhoz. Csak akkor néztem már újra őket, mikor már enyhült a fájdalom. Nem töröltem ki őket, a mai napig meg vannak, de segített hogy nem volt szem előtt. Mikor már jobban voltam, visszaraktam rendesen a kamera albumba ahogy volt előtte is.

Nekem később újra lettek állataim, nekem úgy otthon az otthon ha ott zizeg mozog valami. Most macskám és hörcsögöm van. Fontos hogy ha újra állatod lesz, ne hasonlítgasd folyton egymáshoz őket, mert belekerülhetsz egy körfogásba, újra hiányozni fog aki elment és nem tudsz úgy örülni az újnak.

dec. 20. 19:44
 7/17 anonim ***** válasza:
79%
Nekem csak egy újabb állatka segített, kb. két hét után.
dec. 20. 20:59
 8/17 anonim ***** válasza:
71%
Idő...
dec. 20. 21:09
 9/17 anonim ***** válasza:
21%

Ezt a tetoválást felejtsd el...

Vegyél egy másik kutyust, vagy hozz telepről.

dec. 20. 21:20
 10/17 anonim ***** válasza:
77%
Amikor meghalt az öreg kutyánk, tesómmal eltemettük és csináltunk neki sírkövet
dec. 20. 21:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!