Nyúlfarkat hogyan kell preparálni ?
Egy ismerősöm gyerekkori álmát szeretném megvalósítani, kulcstartót nyúl farokból . Azt hittem csak le kell szárítani, de egy ősrégi preparáló oldalon kihúzzák a farokrépát, haát nekem nem egyértelmű, meg valahol még DDT-t is használnak ... Szóval hogyan kell preparálni ? Ha ki kell csontozni akkor cserző receptet is kérnék !
Köszönöm a segítséget !

A sima leszárítás is működik - legalábbis nekem oviskoromban így voltak nyúlfarkaim, melyet a házi nyúlvágás alkalmával dobált utánam a nagyapám. (Akkoriban nekem még nagy élmény volt nézni az egymás után előkerülő belső szerveket, meg a kivett belek vonaglását.)
Igaz, emlékeim szerint ezek a nyúlfarkak néha kissé büdösek is lettek, de szerintem egy óvatlan pillanatban mindig időben eltüntette ezeket valamelyik felnőtt, mert már nem emlékszem, hogy mi lett velük.

P.S.
Ma már gusztustalan és barbár szokásnak tartom, hogy egyesek kabalaként lassan bomló, szőröző, stb. állati testrészeket hordanak magukkal. Egy fémből és/vagy szintetikus anyagokból készült csinos és strapabíró műtárgy sokkal alkalmasabb kulcstartónak - ráadásul még valamilyen hasznos funkcióval is bírhat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!