Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hogy gondolhatja, hogy szereti...

Hogy gondolhatja, hogy szereti az állatokat, aki húst eszik?

Figyelt kérdés
Az állatok szeretete ott kezdődik, hogy nem áldozzuk fel őket saját vágyaink és szükségleteink kielégítésére, hanem új alternatívákat keresünk, hogy kizsákmányolástól mentes életet tudjunk élni.

dec. 16. 10:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 A kérdező kommentje:

#69: sajnos az átlag magyar nagyon szerény ismeretekkel rendelkezik bármiről, mégis azt hiszi, mindenhez ő ért a legjobban. Szóval nem csodálkoznék rajta, ha így lenne. Fideszes oldalak alatt meg aztán pláne, ahol még uszítanak is a vegánok ellen.

#70: Milyen alapon jelented ki, hogy ez a normális gondolkodás? Az, hogy valamit a többség tesz, nem jelenti azt, hogy az a normalitás, csupán az átlagos viselkedés. Attól még a Földnek nagyon rosszat tesz ez a hatalmas mennyiségű húsfogyasztás, abszolút nem fenntartható. Etikailag meg teljességgel védhetetlen. Ezeket a dolgokat lehet ignorálni egészen nyugodtan, és a legtöbb ember ezt teszi, de attól nem ez a normális.

jan. 7. 22:55
 72/81 anonim ***** válasza:
78%

71 nem kell, hogy más uszítsa az embert ellenetek, ti azt magatoktól is eléritek.

Akkor te meg ennyiből mi alapon gondolod azt, hogy én nem monhdatom azt, hogy szeretem az állatokat, miközben eszem húst? 🤔

Egyáltalán nincs baj azzal, hogy az ember fogyaszt húst is. Mindenevők vagyunk, ezt nem tudod letagadni. A baj azzal van, hogy túl sok étel megy a szemétbe. Ha mindenki csak annyi húst venne, amennyit el is fogyaszt, valamint jó helyről szerezné be, akkor nem lenne gond.

jan. 8. 09:59
 73/81 anonim ***** válasza:
51%

Látom december óta pörög a téma, hozzászólok akkor én is.

Kérdező engem azért nem fogsz tudni meggyőzni a vegánságról mert már az alapokban sem értenénk egyet. Szerintem nem etikátlan megölni egy állatot a húsáért, szerinted meg az. Egy kutyát vagy macskát sem sajnálok, ahol ezt nem tiltja törvény egyék nyugodtan, mondom ezt úgy hogy van kutyám és macskám is. Természetesen felesleges szenvedést az állatnak nem okozva.

jan. 8. 10:34
 74/81 A kérdező kommentje:

#72:

"nem kell, hogy más uszítsa az embert ellenetek, ti azt magatoktól is eléritek."

Aha. Szóval elérjük. Trombitás Kristóf meg a Patrióta nevű propaganda szennyre gyártja a lejárató videókat vegánokról. Miközben róluk beszél, húst sütöget. Szerinted ez nem uszítás? És a fideszes birkák bégetve helyeselnek neki, mert önálló gondolataik nincsenek, max annyi, hogy: a hús finom, a bacon jó!!

Amúgy az aktivistákat én se szeretem, akik locsolják a tejet a boltban, és a megafonba ordibálnak. Ha rájuk gondolsz, ők nagyon kontraproduktívak, ez tény, és ha csatlakoznék hozzájuk, beszélnék velük, hogy ezt másképpen kellene, nem így.

"Akkor te meg ennyiből mi alapon gondolod azt, hogy én nem monhdatom azt, hogy szeretem az állatokat, miközben eszem húst?"

Tőlem azt mondasz, amit akarsz. De igazad nem lesz. 😂 Akkor beszélhetsz általánosan az állatok szeretetéről, ha egyiket sem eszed meg. Ha van, amelyiket megeszed, akkor fajista vagy, nem állatszerető. Bizonyos fajokat igen, másokat nem.

"Egyáltalán nincs baj azzal, hogy az ember fogyaszt húst is. Mindenevők vagyunk, ezt nem tudod letagadni."

Mindenevők, tehát képesek vagyunk szinte bármit megenni és megemészteni. Az oroszlán nem tudja a növényt, a tehén nem tudja a húst hatékonyan. Mi mindkettőt tudjuk. Nincs szükség egyikre vagy másikra, még a carnivore diétán is túl lehetne élni növények nélkül. A vegán diétán pedig szárnyalni lehet az egészségtől. Kérdés, melyik jobb a bolygónak és az állatoknak. Hát az utóbbi.

"A baj azzal van, hogy túl sok étel megy a szemétbe. Ha mindenki csak annyi húst venne, amennyit el is fogyaszt, valamint jó helyről szerezné be, akkor nem lenne gond."

Ebben teljesen egyetértek, első lépésnek a pazarlás megszüntetése nagyon fontos lenne, mert az önmagában csökkentené a húsfogyasztást. Utána mindenki fokozatosan csökkenthetné azt az adagot is, amit megeszik. Végül rájönne, hogy semmi szükség rá, és nélküle is megvan.

jan. 8. 13:33
 75/81 anonim ***** válasza:

74 továbbra is igaz az, hogy nem kell másnak uszítgatni, eléritek ti magatoktól is a jogos gyűlöletet. Addig nincs bajom a hozzád hasonlókkal, amíg nem akarják rám erőltetni azt, amit ők csinálnak. Nem vagyok nagy hús evő, csupán havi néhány alkalommal fogyasztok azt, mégis, én nem tudnám teljesen elhagyni a húst. Én szeretem. Fogadjátok el, hogy nem minden ember akar csak növényeket enni...

Persze, nagyin jó a vegan életmód, egészséges is, biztos azért van az, hogy alig van nemhogy zsírotok, de izmotok is...

Nem értesz velem egyet, hushen szerinted az csak az első lépés kéne, hogy legyen, míg szerintem az már bőven elég lenne. Igen, képesek lennénk túlélni hús nélkül, de én élni akarok, nem csak túlélni. Szeretem a rántott húst, a pörköltet, húslevest, ezekről nem fogok lemondani csak úgy, mert neked az tetszik.

jan. 8. 13:42
 76/81 A kérdező kommentje:

#73: "Szerintem nem etikátlan megölni egy állatot a húsáért, szerinted meg az."

Valóban, az etika elég relatív és személyfüggő, mivel abszolút erkölcs sem igazán létezik, csak egyéni és társadalmi értelmezések. Ilyen értelemben például embert ölni sem etikátlan, csak a társadalmi normákkal megy szembe, de kozmikusan teljesen mindegy, hogy egy kis bolygón valahol a világegyetemben az anyagnak egyik szerveződési formája más formába helyez egy másikat.

Azért mégis van egy szubjektív, de általános norma, ami azt mondatja ki, hogy ami élni akar, azt nincs jogunk elpusztítani. De ha te ebben nem hiszel, tényleg nincs értelme vitatkozni veled.

Amiről lehet, és ami teljesen objektív, az a környezetre gyakorolt hatás elemzése. Abból pedig kijön, hogy a vegán étrend ökológiai lábnyoma jóval kisebb, ha az összetevőket helyi termelőktől igyekszünk beszerezni nagyrészt, és nem több ezer kilométerről idehozott avokádót vagy déli gyümölcsöket eszünk. A szójáról is lehet vitatkozni, de az csatolva van egy nagyon gyakori hústermékhez is, ami pedig a csirke, hiszen szójával etetik.

A másik az egészségügyi hatás. Tanulmányok százai mutatják, hogy a jól összeállított, teljes értékű növényi étrendnek számos egészségügyi előnye van. Ha te húsevő étrenden akarsz hasonlókat, akkor nagyjából csak halat fogyaszthatnál, ahogy a mediterrán diétán is teszik, és azt is kisebb mennyiségben, heti max 2-3 alkalommal.

jan. 8. 13:46
 77/81 A kérdező kommentje:

#75:

"Nem vagyok nagy hús evő, csupán havi néhány alkalommal fogyasztok azt, mégis, én nem tudnám teljesen elhagyni a húst."

Akkor te lényegében felxitáriánus vagy. Én ezt is tudom értékelni, és gratulálok neked hozzá. Hidd el, nem veled van bajunk, inkább azokkal, akik naponta több alkalommal esznek húst. Egy szélsőséges vegán aktivista elküldene téged is a farncba, én értékelem, hogy nem a hagyományos étrendet követed, hanem csökkented a fogyasztásodat.

Igen, végül az lenne az ideális, ha mindenki növényi étrendet követne, de ez 50 éven belül biztos nem kivitelezhető. Illetve, ha a műhúsok elterjednek, és ha az FBS-t (fetal bovine serum, amelyben gyakorlatilag növesztik a húst) hatékonyan ki tudják váltani nem állati alternatívával, akkor a hús is lehet vegán. De ennek felskálázása ipari szintre még egy kihívás, és nem is biztos, hogy valaha megvalósul.

"Persze, nagyin jó a vegan életmód, egészséges is, biztos azért van az, hogy alig van nemhogy zsírotok, de izmotok is..."

Szerintem nézd meg ennek az úriembernek a csatornáját:

https://www.youtube.com/c/NimaiDelgado

És van még nagyon sok hozzá hasonló vegán testépítő. Erről ennyit. :D

jan. 8. 14:11
 78/81 anonim ***** válasza:
100%
74, én utálom a trombitás kristóf féle kormánypropagandát, meg az egész Fideszt, de vegán sem vagyok. Ilyenkor mi a helyzet?:D
jan. 8. 14:37
 79/81 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, a liberális, és főleg a zöld gondolkodású emberekhez közelebb áll a veganizmus, vagy legalább a húsevés korlátozása, a konzervatívokhoz pedig a húsevés. Ez egy általános tendencia. De nem mindenkire igaz. Illetve attél, hogy a Fideszt utálod, lehetsz konzervatív, ők nem is igazán azok, csak ezt hazudják.
jan. 8. 15:45
 80/81 anonim ***** válasza:

77

Nem. Mindenevő vagyok, rám nem kell aggatni mindenféle hangzatos jelzőket. Nekem nem kell a te gratulációd, azért ezek így húst, mert így tetszik és kész. Azzal sincsen nagy baj, aki sok húst eszik.

Nem ideális. Továbbra is mindenevők vagyunk. A műhússal pedig egyértelműen bajok lennének, hiszen mű, nem igazi.

Tehát te is beismered, hogy étrend kiegészítők nélkül NEM tudnátok normális életet élni.

79 a liberalizmus lényege nem az, hogy azt csinálsz, amit akarsz, amíg az nem illegális? Nekem nem tűnik túl liberálisnak ez a szélsőséges "muszáj, hogy mindenki csak növényt zabáljon" veganizmus....

jan. 8. 18:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!