Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hogy gondolhatja, hogy szereti...

Hogy gondolhatja, hogy szereti az állatokat, aki húst eszik?

Figyelt kérdés
Az állatok szeretete ott kezdődik, hogy nem áldozzuk fel őket saját vágyaink és szükségleteink kielégítésére, hanem új alternatívákat keresünk, hogy kizsákmányolástól mentes életet tudjunk élni.

dec. 16. 10:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
69%
Az, hogy a vegák simán letagadnak/kidumálnak biológiai tényeket, mint pl. az ember mindenevősége és hogy szüksége van a húsra nem nagyon érdekel, mindenki úgy hülye ahogy akar. Ami zavar, hogy az elmebeteg agymenésüket rá akarják kényszeríteni a normális többségre is. Azt pedig láthattuk már párszor, hogy milyen az, amikor egy törpe, de annál fanatikusabb kisebbség kényszeríti rá erőszakkal az akaratát mindenki másra, pl. a bolsik Oroszországban. Amúgy a legtöbb vegának olyan a stílusa, hogy már csak azért is előtte fogod megenni a félig sült steak-et, had sipákoljon.
jan. 5. 21:15
 62/81 A kérdező kommentje:

#61:

"Az, hogy a vegák simán letagadnak/kidumálnak biológiai tényeket, mint pl. az ember mindenevősége és hogy szüksége van a húsra nem nagyon érdekel, mindenki úgy hülye ahogy akar."

Itt most éppenséggel te vagy az, aki nyilvánvaló tényeket hagysz figyelmen kívül. Ez pedig az, hogy a jól összeállított vegán étrend minden életkorban biztonságosan, sőt egészségesen képes kiváltani a vegyes étrendet. Komoly előnyei is lehetnek, például:

[link]

"A vegan diet may have several benefits, such as helping you lose excess weight, lowering the risk of diabetes, improving kidney function, and lowering blood sugar levels, among others."

És:

"Several studies have reported that vegan diets tend to provide more fiber, antioxidants, and beneficial plant compounds. They also appear to be richer in potassium, magnesium, folate, and vitamins A, C, and E."

Sőt, még vasban is gazdagabbak, igaz, kevésbé elérhető biológiailag a nem hemes vastartalom a növényekből, de mivel bizonyos növények nagyon gazdag forrásai ennek az ásványi anyagnak, a nagyobb mennyiség kompenzálja a gyengébb felszívódást.

Szóval, amit írsz, az egyszerűen nem igaz.

Abban tökéletesen egyetértek, hogy nagyon sok vegán arrogáns és valóban hülye. Az utcán megafonba ordítozó vagy a tejet az áruházakban kilocsoló idiótáktól én is frászt kapok, elhiheted. Ne az aktivistákból indulj ki, nem mindegyikünk ilyen. Legtöbben vagy magunkkal foglalkozunk, és nem érdekel, mit csináltok, vagy észérvekkel megpróbálunk meggyőzni titeket, ha erre nyitottak vagytok, és képesek vagytok a konstruktív vitára.

Sajnos a hülyézéssel és az elmebetegezéssel te is csak azt mutatod be, hogy ugyanolyan, vagy még rosszabb is vagy, mint az aktivisták. Van benned egy felsőbbrendűségi érzés, és meg sem próbálod megérteni az indokainkat, hogy miért váltottunk erre az életmodra.

jan. 6. 10:46
 63/81 anonim ***** válasza:
86%
Ezt benézted. Bennem nem felsőbbrendűségi érzés van, hanem simán agresszió, amit az vált ki, hogy egyesek állandóan bele akarnak dumálni az életembe. TE is. Nehogy már eldöntsd helyettem, hogy mit egyek és ha húst eszek akkor nem szerethetem az állatokat. A provokatív kérdést te írtad ki, azon meg ne csodálkozz, hogy ha ilyen megmondóember stílusban provokálsz pofán vágnak. Mégis mi a fenét vársz? Majd mindenki békésen egyetért és megy veled legelni? Én se teszek ki csirkelevágós vagy disznótoros videókat, hogy piszkáljak másokat, akkor te mi a francért nem vagy képes ugyanerre?
jan. 6. 10:55
 64/81 A kérdező kommentje:

Márpedig, ha húst eszel, akkor az összes állatot biztosan nem szeretheted. Ez tény. Vagy szeretetből eszed meg a levágott csirkét, malacot, tehenet? És nem a húsuk szeretetére gondolok most... Azt mondhatod, hogy szereted a kutyákat, macskákat, lovakat, stb., de nem általánosan az állatvilágot.

"Majd mindenki békésen egyetért és megy veled legelni?"

Éppenséggel ez nem lenne rossz, de nem legelünk, hanem kiegyensúlyozottan eszünk mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, gabonát, hüvelyest. Nyugodtan csatlakozhat hozzánk bárki, nem lesz belőle hátránya, csak előnye.

jan. 6. 12:27
 65/81 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ennyi erőből ti meg hogy mondhatjátok, hogy szeretitek a növényeket, ha megeszitek?
jan. 6. 14:47
 66/81 A kérdező kommentje:
Én egy szóval se mondtam, hogy szeretem őket. xDD Megenni szeretem őket, de nem fűz egyik borsóhoz vagy paradicsomhoz se szoros viszony.
jan. 6. 22:48
 67/81 anonim ***** válasza:
100%
66 de egy szép fához, vagy virághoz már annál inkább, de minimum nem akarod azokat is megenni. Mi így vagyunk az állatokkal. Nem fűz szoros viszont egy sertéshez, vagy csirkéhez sem, viszont a kutyát, macskát, lovat, nyulat szeretem, mint állat. Ezeket nem lennék képes megenni, pedig az utóbbi kettőt azért itthon lehet. De én nem bírom. Mert azok nekem nem étel kategória, habem házi kedvenc.
jan. 7. 01:42
 68/81 A kérdező kommentje:

Igen, ezt hívják fajizmusnak. Bizonyos fajok a barátaid, mások szabadon gyilkolhatók.

Valamilyen szinten ez nálunk is megvan a növényekkel, de a növényeket másképpen kell kezelni, mint az állatokat, mert messze nem rendelkeznek olyan komplex intelligenciával és érzelemvilággal, mint a legösszetettebb állatok, de még a kevésbé "fejlett" rovarok közt is vannak olyan fajok, mint például a méhek, amelyek rendelkeznek viszonylag magas intelligenciával és újabb kutatások szerint érzelmekkel is.

Plusz ami még fontos, hogy nagyon sok esetben a növényeket nem pusztítjuk el gyökerestül, csak levelüket, gyümölcsüket, szárukat esszük meg, amelyet vissza tudnak növeszteni. Az állatok esetében azt mondanánk, hogy a tojás és a tej hasonló, de ez nem igaz. A tojásipar rengeteg, számukra haszontalan hím kiscsibével végez azonnal, miután kibújtak a tojából, a tejipar pedig a borjakkal teszi ugyanezt. Ráadásul ebben az esetben a tehenek anyai ösztöneit is lábbal tiporják, amikor elválasztják a borjuktól őket. Amellett, hogy eszük ágában se lett volna teherbe esni ennyiszer, ez is erőszakkal történik.

Ezeket össze se lehet hasonlítani a növények termesztésével és elfogyasztásával.

jan. 7. 03:47
 69/81 anonim ***** válasza:
83%
Ha ez egy facebookos kommentháború lenne, akkor szét lennének viccesezve a posztoló hozzászólásai :D
jan. 7. 11:07
 70/81 anonim ***** válasza:
71%
68 nem, ezt úgy hívják, hogy normális gondolkozás, sajnálom, hogy te nem vagy képes rá.
jan. 7. 12:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!