Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hogy gondolhatja, hogy szereti...

Hogy gondolhatja, hogy szereti az állatokat, aki húst eszik?

Figyelt kérdés
Az állatok szeretete ott kezdődik, hogy nem áldozzuk fel őket saját vágyaink és szükségleteink kielégítésére, hanem új alternatívákat keresünk, hogy kizsákmányolástól mentes életet tudjunk élni.

dec. 16. 10:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
76%
Kösz nem keresek új alternatívát ugyanúgy fogyasztok húst, halat ahogy eddig is. Ma például hurkát és kolbászt eszek ebédre, de karácsonykor lesz halászlé és egybe kacsa vagy liba sütve. Szilveszterkor meg egy negyedbe vágott malac.
dec. 18. 13:36
 42/81 A kérdező kommentje:

Nem mondom, hogy egészségedre, mert sokkal inkább betegségedre fog válni, különösen a hurka-kolbász kombó és a negyedbe vágott malac.

Pont te reprezentálod azt az életmódot, amit fel kellene számolni, ha meg akarjuk menteni a bolygót a klímaváltozás káros hatásaitól.

dec. 18. 14:02
 43/81 anonim ***** válasza:
73%

Köszönöm jó egészségnek örvendek már 25 éve, a nagypapám pedig betöltötte a 88 ő is jól van és mindenki a családban.

Nem nagyon van igény erre a Vegán cirkuszra, nem győzöl meg.

A hurka, kolbász pedig nagyon jól esett nem fogok lemondani róla még ha az emberiség jövője is múlik rajta.

dec. 18. 14:48
 44/81 Grimfox ***** válasza:
83%

Tényleg nem járok szavazni, de nem azért, mert nem változtat, hanem mert nincs olyan párt, amelyikre érdemesnek tartom leadni a szavazatot.

A haszonállatok életére nézve nincs esélyed hatni. Ha többé nincs rájuk szükség, a gazdák leölik őket, eladják egy húsfeldolgozónak állateledelnek, és valami másba kezdenek. Nem javul az életük, mivel háziállatok. A vadállatok életét pedig másként kell megközelíteni.

A felnőtt ember szervezete, ha gyerekkorában nem hagyták abba sok évre a tejtermékek adását tartalmaz olyan baktériumokat a bélrendszerben, amik bontják a tejben található anyagokat. Az anyatejről való leállás után ha fokozatosan kap a gyerek kisebb mennyiségű tejterméket, megmarad a bélflóra. Ennek a flórának a két ellensége az, ha valaki nem fogyaszt ilyesmit, és az antibiotikumok.

Természetesen tudom, hogy kellenek a rostok. Tanultam is erről. És nem is javaslom, hogy bárki is hagyja el őket. Húsból, és állati fehérjéből akkor is jóval kevesebbet kell enni, mint növényi eredetű ételből, ha valaki természetes étrendet követ. Igazából szerintem érdemes lenne összeállítani a táplálékpiramist éghajlat-, és területfüggően. Hol miből, és mennyit érdemes fogyasztani, hogy az ember egészséges legyen.

Mégis miként javasolnád a bevitt növényi táplálék korlátlan növelését? A gyomrod csak egy bizonyos mennyiségű élelemet tud egyszerre tárolni, és emészteni, és a növényi anyagok tovább vannak a gyomorban, mint a legtöbb állati eredetű anyag. Egy bizonyos mennyiségnél már nem tudsz többet fogyasztani. A főemlősök között vannak kizárólagosan növényevők. Például a gorilla, és a nagyorrú majom. Nézd meg őket. Észreveheted, hogy a testfelépítésük alkalmazkodott ehhez. Hatalmas hasuk van, és még így is egész nap táplálkoznak, hogy elég kalóriát vigyenek be. Ez a leveles étrendre fokozottan igaz. Ha keményítőben gazdag élelmiszert eszel, ott pedig a székrekedés, és a bélcsavarodás veszélye áll fenn. Abból lehet eleget enni, hogy a kalóriabevitel meglegyen, de a keményítőt nem véletlenül hívják így. A rostos-szénhidrátos keverve még egész tűrhető, de a hatásfoka még így is alacsony, pont a megalkuvás miatt.

Ez nem az én kommentem, másik válaszolóéhoz írtad, de nekem is támadt gondolatom a témában.

Az állatszeretetnek is vannak változatai. Én szeretem az állatoka, és a növényeket is, de úgy általában a természetes dolgokat szeretem, nem szentimentális megközelítésből kedvelem őket. Például hiába szeretem a macskákat(tartunk is itthon), teljesen helyénvalónak találom azt, ha a vadász kilövi az erdőben kóborló macskát, mert akár egyetlen macska is hatalmas károkat tud okozni. Ha sok van belőle, akkor meg akár ki is irthat egy területről olyan állatokat, amik őshonosak ott, esetleg kizárólag ott élnek. Nem szabad hagyni, hogy az állatszeretet természetellenes dolgokra késztessen. Az az állatoknak is rossz(főleg nekik).

dec. 18. 16:39
 45/81 A kérdező kommentje:

"A haszonállatok életére nézve nincs esélyed hatni. Ha többé nincs rájuk szükség, a gazdák leölik őket, eladják egy húsfeldolgozónak állateledelnek, és valami másba kezdenek."

Ha ezt elérjük, már jó lesz. Mármimt azt, hogy abbamaradjon ez a szörnyű állattenyésztés. Jobb a következőknek, ha meg sem születnek, mint az, hogy élnek, de táplálékként végzik.

Magát a szarvasmarhát, házi sertést, csirkét mint fajt nem kellene teljesen felszámolni, kis farmokon, tanyákon élhetnének továbbra is, de erőszak nélkül. Kb. házikedvencként. A sertés különösen jó háziállatnak, mert nagyon intelligens, szociális állat. A kutyahoz és a macskához hasonló, sőt, még intelligensebb is. Annak a kevés megmaradó állatnak megadatna a hozzá méltó élet, a többiek meg se születnének. Szerintem ideális lenne.

"Például hiába szeretem a macskákat(tartunk is itthon), teljesen helyénvalónak találom azt, ha a vadász kilövi az erdőben kóborló macskát, mert akár egyetlen macska is hatalmas károkat tud okozni."

Az a baj, hogy egyből a brutális erőszakot választjuk, ahelyett, hogy például átgondolnánk, hogyan lehetne azt a macskát befogni és megszelídíteni.

Ha egy elvadult ember lenne hasonló helyzetben, azt persze nem lőné ki senki. Az emberi jogok mindig az állati jogok felett állnak.

dec. 19. 13:17
 46/81 anonim ***** válasza:
82%
Az emberi jogok mindig az állati jogok felett állnak.-és ez így helyes
dec. 19. 14:42
 47/81 A kérdező kommentje:
Pedig semmivel nem állunk az állatok felett. Ugyanúgy az állatvilágból nőttünk ki, ráadásul egy nagyon kártákony fajjá váltunk. Az ember hamarabb megérdemelné a kipusztulást, mint bármelyik állatfaj, és a bolygónak is kifejezetten jót tenne ez a forgatókönyv. Persze csak akkor, ha nem atomháborúkkal irtjuk ki egymást...
dec. 20. 00:22
 48/81 anonim válasza:
100%
Ami nagyobb baj, hogy rengeteg hús kerül a kukába, amit nem fogyasztanak el.
dec. 20. 19:38
 49/81 anonim ***** válasza:
79%

"Az emberi jogok mindig az állati jogok felett állnak."

Mondjuk ez pont így normális, igen. Az ember az, aki megalkotta a jogot, és az egyetlen aki egyáltalán értelmezni és értékelni is képes.

dec. 20. 19:49
 50/81 Grimfox ***** válasza:
100%

Haszonállatokat tartani házikedvencként értelmetlen. Teljesen újra kellene tenyészteni őket, hogy házikedvencnek megfelelők legyenek. Jelen állapotukban csak erőforrás pazarlás lenne házikedvencként tartani őket. Ha megnézed, akkor a haszonállatból házikedvenccé vált állatokat mind úgy tenyésztették, hogy erre alkalmasak legyenek. Kisebb méret, jobb temperamentum, esetleg magasabb intelligencia. Lásd törpeló, meg azok a minisertések, amiket van értelme házban tartani. De még ezek is csak félúton vannak a tényleges házikedvenc állapot felé. A tenyésztés pedig maga nem éppen fájdalommentes folyamat. Mivel a kívánt tulajdonságokat általában csak beltenyésztéssel lehet továbbszaporítani, rengeteg beteg egyed születik, és maradandó betegségek is kialakulnak. Sok kutyafajta szenved ilyesmitől. Sok generáció szükséges, hogy nagyjából stabil fajtákat kapj, amik nem halnak bele mindenfélébe, vagy nem élnek szenvedések közepette. Szerintem ez aljasabb dolog, mint a húsevés. A kutyáknál is borzalmas ránézni sok fajtára. Ha megeszed az állatot, egyszerűen csak egy természetes dolgot teszel. Ha tenyészted, azzal istent játszol.

Várj, félreérted. Házimacskákról van szó. És felelőtlen gazdákról. Az erdők közelében élő gazdáknak fogalmuk sincs, merre jár a macskájuk. Ami pedig rászokik az erdőben vadászgatásra, nem éhség miatt, hanem mert ez az ösztöne. Plusz párzik a vadmacskákkal, ami talán még nagyobb károkat okoz, mint az, hogy megeszik néhány pockot, meg énekes madarat. Az, hogy még szaporodnak is, és ténylegesen elvadult, kóbor macskák is vannak, csak hab a tortán. A macska évente 2-3 almot is felnevel, egyszerűen nem lehet az összes utódot háznál tartani. Még ha miskárolva is vannak, vadászni akkor is fognak. Csak a teljesen szobamacskák számát lehet befolyásolni. Az meg a macskának kínzás. A macskák számára alig van természetes szelekció, maximum a róka, meg mostanában a sakál kapja el. Emberi módszerekkel kell korlátozni az állományát. Gondolhatsz a dúvadként való kilövésére úgy, mint a gyenge, vagy túlszaporodott egyedek normális elhullására. Csak egy magasabb rendű ragadozó helyét az ember veszi át. A vadállatok védelme mindig fontosabb, mint a háziállatoké. Ez egy nagyon fontos szabály. Mindig a vadállatok populációjának érdekeit kell előtérbe helyezni.

dec. 21. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!