Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Valamilyen jó MLM vagy hasonló...

Valamilyen jó MLM vagy hasonló pénz szerzési módszert?

Figyelt kérdés

MLM röl tapasztalatokat szívesen olvasnék

Ha esetleg tudtok valami jól müködő mlm-t privátba légyszi!

2013. nov. 11. 01:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
61%

"egyfelől ismeretlenül is degradáló stílusa miatt"

Melyik megnyilvánulást találtad degradálónak? Szerintem tévedésből magadra vettél valamit...

"másfelől talán csak a tájékozatlanságából eredő félrevezető infok miatt,holott ő ebből él állítása szerint"

Mi volt az az info a részemről, ami szerinted félrevezető? Idézd már vissza szó szerint légy szíves!

Neked fogalmad sincs erről, és mivel nincs, felületes ismereteid alapján próbálsz meg okoskodni.

A gyakorlat az, hogy egy MLM vállalkozást úgy indítasz, hogy abból bár pénzed van (legálisan), jövedelmed nincs, tehát adóznod értelemszerűen nem kell belőle. Az adózási kérdés csak akkor merül fel, amikor már tartósan olyan jövedelemre számíthatsz majd, ami bőven kitermeli a vállalkozás költségeit.

De erről nincs fogalmad, nem várom, hogy megértsd ezt. Te meg ne várd, hogy itt elmagyarázzam... Minden estre ha valamiről nem tudsz, a másik meg igen, és nem érted, amit mond, ne hívd az információit félreinformálásnak.. ;)

2013. nov. 11. 17:07
 22/81 anonim ***** válasza:
76%

"De tudomásom szerint olyan MLM be érdemes kerülni ami most nyílik nem?

Hisz első emberek között kéne hogy legyek nem pedig az alján vagy keverem a piramissal? "

Nem. Ha az elején vagy, mégis mit gondolsz, ki fogja alád építeni a rendszert? Te! Ugyanúgy te, mint ha az adott cég már sok éve működne. Nem mondom, hogy a régivel könnyebb, vagy hogy az újjal könnyebb, azt mondom, hogy az újjal borzasztó kockázatos. Mivel a kezdő "MLM cégek" (amik persze később pilótajátékoknak fognak bizonyulni) általában hamar megszűnnek. És akkor oda a munkád... Kezdheted elölről, pedig az egész buliba azért vágsz bele, hogy mához 5 évre már ne kelljen dolgoznod, nem? :)

Szóval mindenképpen az alján kezded, és csak rajtad múlik, hogy *alattad* mekkora szervezet lesz. Nézd meg azt a 3 pontot az első oldalon, és aszerint válassz!

2013. nov. 11. 17:12
 23/81 anonim ***** válasza:
14%

A "de felejtsd el!"-re értettem, mivel az alap állításom az volt, hogy

"Illetve azt se felejtsd el, hogy vállalkozóként jutsz csak bevételhez legálisan a hatályos törvények alapján"

(Bevételhez számla nélkül nem fog jutni.)

A degradálást meg az "utolsó senkire",mivel más itt nem nagyon hívta fel a figyelmet "tőzsdére", rajtam kívül.

Mellébeszélések helyett, eredményesebb lenne a pontos tájékoztatás adása az érdeklődőknek és a mások véleményének tiszteletben tartása.

2013. nov. 11. 17:33
 24/81 anonim ***** válasza:
76%

Na ez az... Több módja van a legális pénzhez jutásnak, és nem jut ez mindenkinek az eszébe. Főleg, ha vállalkozik, és főleg, ha született MLMellenes... :D

Nem csak itt lehet figyelmet felhívni. A tőzsdére minden lehetséges fórumon fel lehet hívni bárki figyelmét, és meg is teszik. Pedig OTT aztán lehet bukni. MLM-mel meg nem. (A pilótajátékokat ne keverjük ide.) Azt a területet senki nem szabályozza, hogy milyen jövedelmi lehetőségek, és főleg, hogy milyen kockázatok vannak.

Például te is felhívtad a kockázatmentes MLM mellett (helyett) a kérdező (olvasó) figyelmét a csupakockázat tőzsdére. És ezt megteheti bárki, egy zérő tőzsdei tapasztalattal rendelkező (szakmai szempontból vizsgált) utolsó senki is.

2013. nov. 11. 17:49
 25/81 anonim ***** válasza:
30%

Nem lep meg a mellébeszélés....

Fő, hogy az adózásról tett kijelentésről elterelődjön a szó :-))

Az adózási ismeret hiányának okát inkább nem kérdezem.

(Sajnos tipikus mlm vonás lassan, hát ezért is nem szimpatizálok az mlm-el annyira többek között)

Nem tettem mást, mint egyfelől leírtam, egy laikus számára is érthető, mérlegelendő folyamatot, amiben hangsúlyt kap a legalitás és a bevétel-kiadás alapján mérlegelendő vállalkozási forma választása, ami elengedhetetlen ahhoz,hogy pénzt lásson a kérdező a tevékenységből.

A kockázat az mlm-ben abban áll, többek között a jól leírt kezdő cégek esetleges bukásán felül,hogy nem homogén a piac és számos közgazdasági törvényt mellőzve alakítanak ki egy egységes marketing tervet, ami üzleti tervnek nehezen nevezhető, már csak formai és tartalmi okokból sem.

Majd ezt próbálják meg általánosan a tagokra "erőltetni", mondván kereslet van a termékre. (sarkított példa: Az országon belül Tarnaszentmárián és Óbudán ugyanazt a marketing tervet használják, holott a jövedelmi viszonyok és ezáltal a fizetőképes kereslet is teljesen másak)

Ha jól tudom az mlm-ben a szemináriumok sem ingyenesek, így ott már eleve költsége jelentkezik, csakúgy mint egy kezdőcsomag megvásárlásánál, vagy éves tagdíj fizetésénél. Ez ugye megegyezik azzal,amit írtál is:

"A gyakorlat az, hogy egy MLM vállalkozást úgy indítasz, hogy abból bár pénzed van (legálisan), jövedelmed nincs, tehát adóznod értelemszerűen nem kell belőle. Az adózási kérdés csak akkor merül fel, amikor már tartósan olyan jövedelemre számíthatsz majd, ami bőven kitermeli a vállalkozás költségeit."

És amíg a kiadásai meghaladják a bevételt (amit ugye csak számlaképesen tud realizálni, bár az első hozzászólásodban még cáfoltad ezt..) addig igen csak veszteségről beszélhetünk és nem pénzkeresetről, amire a kérdés vonatkozott :-))

De vajon ki vállalkozik erre?

A régi cégeknél nyilván kisebb a cég bukásának esélye, de a piaca is telítettebb, hiszen, akár több tízezren is vannak már egy-egy cégnél tagként vagy vásárlóként, vagy legalább már találkoztak a termékkel, vagy a szolgáltatással(lásd: Amway, Forever Living és társai). Ahogy a kérdező is mondta, nehéz már a "sok eszkimóval" versenyezni, miközben a költségei ugyanúgy megvannak, holott ő pénzt szeretett volna keresni eredetileg.

Persze lehet mondani, hogy nem kell azonnal vállalkozónak lenni, de mivel a kérdező pénzkereseti szándékkal és nem vásárlási szándékkal kérdezett, merem feltételezni, hogy nem azért fog csatlakozni, hogy később a cég termékeit kedvezményesen vásárolja meg saját használatra, vagy ahogy előbb írtad is, tartósan veszteséget termeljen magának.

Emellett nem elhanyagolandó szempont az mlm-el szemben támasztott általános társadalmi megítélés sem, ami megint csak nem túl kedvező és amit még pl az Amway is elismer az éves beszámolóiban.

És ha már éves beszámoló, célszerű átnézni egy-egy cég utóbbi éveinek teljesítményét, ami határozott visszaesést mutat a legtöbbjüknél 30-40%-al (talán a Nuskin kivétel ez alól)hazai szinten, ami szintén jelzés értékű lehet a fizetőképes kereslet alakulására.

Az hogy top100-as nemzetközileg egy cég, vagy milyen a globális forgalma- még ez szokott "etalon" lenni-, nem sokat befolyásol, hacsak nem, a kérdező nem itthon tervezi a hálózatát felépíteni.

kb ilyen szempontok alapján sem léptem be eddig jó néhány mlm-be, pedig hívtak már Amwayhez, Forever Livinghez, Ökonethez, Lyonessbe, Organic Mission-be, aminek az összes indulója meghaladta volna már az 1 milliós összeget, de látva a meghívók (leendő szponzorok) és adott esetben a cégek azóta mutatott "teljesítményét", nem bántam meg.

Ami a tőzsdét illeti, magas a kockázata ( bár ez ugye nem volt kérdés, vagy szempont a kérdésnél)

Viszont a kockázat itt is mérsékelhető, külön befektetés nélkül, pl. demo számlán történő gyakorlással és tanulással, vagy a tőkeáttétel alacsony szintjével, igaz a gyakorlatban sokan rámennek egyből az 1:x0 vagy 1:xx0-ra. Így "én maradnék is a kaptafánál" ezzel, bár nem csak részvényhozamokból élek, de kiegészítőnek eddig eredményes volt és az adózása is kedvezőbb hosszabb távon, de ez nem garancia semmire. Ahogy érdekem sem fűzödik ahhoz, hogy a kérdező belekezd, vagy sem a kereskedésbe,-ahol akár mlm cégek részvényeit is megvehetné, ha azok a cégek valóban jól teljesítenek, még akár pénzt is termelne neki-

míg az mlm-ben jellegéből adódóan érdek a hálózat bővítése és építése.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy létezik a tőzsdének "tőkevédett és hozamgarantált változata" is, befektetési alapok révén, ami megint csak kockázatmentes, igaz az elérhető profit jóval kisebb is, mint egy tőkeáttétes kereskedésnél és magasabb induló tőkét igényel, de szintén bevált "pénzkereseti módszernek" bizonyult nekem.

És szintén gyakorlat, hogy az állításoddal ellentétben vannak szabályozók a részvénypiacon, ami a kockázatokra vonatkozik. Csatlakozni bármilyen ilyen jellegű befektetéshez, vagy tevékenységhez kizárólag a kockázatok ismerete mellett lehet.

Lásd pl: a befektetés előtt a pénzügyi tanácsadónak fel kell mérnie a kockázatvállalási hajlandóságot és csak úgy ajánlhat terméket az ügyfélnek, - és abból is csak olyat - , ami nem haladja meg a kapott eredmény osztályba sorolását. Tehát aki "óvatos", vagy "védekező" besorolású, az nem kaphat magas kockázatú portfoliót.

Egyébként nekem, mint adószámos magánszemély szintén bevált, kockázatmentes pénzkereseti lehetőség az ingatlan bérbeadás is. De persze ez sem ennyire egyszerű, hogy ki lehessen jelenteni, ez a "tuti biznisz".

2013. nov. 11. 19:17
 26/81 anonim ***** válasza:
56%

"Fő, hogy az adózásról tett kijelentésről elterelődjön a szó :-)) "

Irreleváns az adózás. Amíg nem termelsz jelentős bevételt, nem adózol. Kezdőként pont az utolsó téma az adózás.

"ami elengedhetetlen ahhoz,hogy pénzt lásson a kérdező a tevékenységből. "

De igen, elengedhető. Nem írom le a hogyanját megint.

"ami üzleti tervnek nehezen nevezhető"

akkor ne nevezd annak. Más sem teszi.

"sarkított példa: Az országon belül Tarnaszentmárián és Óbudán ugyanazt a marketing tervet használják, holott a jövedelmi viszonyok és ezáltal a fizetőképes kereslet is teljesen másak"

Te figyelembe veszed a webáruházadnál az érdeklődő location adatát, hogy más árat írj ki neki? Nem? Köszi. A lidl más árakat sugároz a tv-ben tarnaszentmárián, mint óbudán? Óriásplakátokon? Ott sem? Akkor talán hagyjad már a hülyeséget...

"Ez ugye megegyezik azzal,amit írtál is"

És amit teljesen félreértettél... Nem azt mondtam, hogy nullára jön ki, vagy veszteséges, hanem hogy a plusz pénze nem (adózási szempontból) jövedelemként jelentkezik, tehát az nem adóköteles...

"És amíg a kiadásai meghaladják a bevételt (amit ugye csak számlaképesen tud realizálni, bár az első hozzászólásodban még cáfoltad ezt..)"

Most is cáfolom. Tehát hagyjuk az egész mondatot..

"akár több tízezren is vannak már egy-egy cégnél tagként vagy vásárlóként"

Tehát a piacon már megismerték, megszerették a termékeket. Tehát könnyebb a dolgod.

"nehéz már a "sok eszkimóval" versenyezni"

Az én ismerőseim közül senki nem foglalkozik egy MLM-mel sem. Senki nem keresett meg egy ajánlattal sem. Annyira talán mégsem sok az az eszkimó.. (Vagy pont szerencsés vagyok ezen a téren is.. :)

"vagy ahogy előbb írtad is"

Mármint ahogy te az előbb jól félreértetted... :)

"az mlm-el szemben támasztott általános társadalmi megítélés"

Aki a többi birka után megy, az egész életében csak más birkák seggét fogja látni. A társadalmi megítélést mi formáljuk. Nálam egy ismerősöm sem segített több embernek pénzt keresni, ezt tudják is... ;)

"És ha már éves beszámoló, célszerű..."

célszerű megérteni a benne lévő számokat... Egy multi okos adótervezéssel nyilván megpróbál minél kevesebb adóköteles jövedelmet termelni egy magas adókat kivető országban. Úgyhogy érdemes okosnak lenni, és a globális számokat nézni.

"hacsak nem, a kérdező nem itthon tervezi a hálózatát felépíteni."

Itthon tervezed, aztán úgy alakul, hogy máshol is lesz hálózatod. Soha nem voltam Ukrajnában, mégis van már ott hálózatom, és kapok onnan jövedelmet. Soha nem voltam (munka miatt) Olaszországban, dettó. UK-ban, Németben, Ausztriában... Mindenhova a hálózat megy, nem én. Erre nem is gondoltál, ugye? Mondom... nem vagy kompentens.. maradjon a suszter a kaptafánál...

"kb ilyen szempontok alapján sem léptem be eddig jó néhány mlm-be"

Örülök neki! Kellenek a későn ébredők is!

"míg az mlm-ben jellegéből adódóan érdek a hálózat bővítése és építése"

nézzenek oda... Valamiben egyetértünk..

"befektetési alapok révén, ami megint csak kockázatmentes"

Kockázatmentesen, vagyis garantáltan bukod kapásból az állampapírok hozamának megfelelő összeget. Hiszen attól elesel, ugye.. Pedig az tényleg kockázatmentes lett volna. Gratulálok, hogy ezt nevezted kockázatmentesnek.

"Csatlakozni bármilyen ilyen jellegű befektetéshez, vagy tevékenységhez kizárólag a kockázatok ismerete mellett lehet. "

Aham, ezt mondják annak a 700ezer devizahitelesnek is. Hogy aláírták, tehát ismerték a kockázatokat... Nagyon eredményes volt a "kockázat-ismertetésed"...

"kockázatmentes pénzkereseti lehetőség az ingatlan bérbeadás is"

Igen, az is kockázatmentes. Senki sem hallott még lelakott ingatlanokról, kirakhatatlan, birtokvédelembe menekülő bérlőkről, szomszédba költöző nagycsaládos Lakatosékról... Valamint az ingatlan árak folyamatosan csak emelkedni tudnak, ugyebár, ezt is megtanulta minden devizahiteles pl...

Mondom... suszter meg a kaptafa.

2013. nov. 11. 22:08
 27/81 anonim ***** válasza:
15%

Sajnos tényleg nem látom értelmét vitázni. Van aki tisztán átlátja a leírtakat, és van aki elhiszi a sok mellébeszélést....

"Irreleváns az adózás. Amíg nem termelsz jelentős bevételt, nem adózol."

Minden bevétel adóköteles, ott a NAV állásfoglalása mellékelve.

"Nem azt mondtam, hogy nullára jön ki, vagy veszteséges, hanem hogy a plusz pénze nem (adózási szempontból) jövedelemként jelentkezik, tehát az nem adóköteles... "

A termék árából lejövő kedvezmény, nem pénzszerzési forrás, hiszen fizetnie kell a termékért, ergo csak a költsége van ezzel az egésszel, nem pedig plusz pénzt keres vele, amire a kérdés és a csatlakozási szándéka vonatkozott.

Tarnaszentmárián nincs Lidl, de sajnos tavaly még az utolsó bolt is bezárt... Nyilván nem is telepítenének oda.

Más kérdés, hogy online webshop esetén teljesen másak a viszonyok és igen csak fontosak az analízisban a területiség.De ebben is maradnék a kaptafánál, mivel ezzel is foglalkozok elég rég óta, de sajnos ott sincs túl fényesen az mlm, korábban egy Ganodermás boltot készítettem rendelésre: siralmas teljesítmény.

"Amíg kiadás meghaladja a bevételt nehezen beszélhetünk, pénzkeresetről, sokkal inkább veszteségről.."

Most is cáfolom. Tehát hagyjuk az egész mondatot.. -Hát ezt egy könyvelőnek ne mondd el, mert igencsak kinevet. Milyen vállalkozás az, ahol a ha a bevétel kevesebb, mint a kiadás, az nyereségesen működik?:-))

Itt már majdnem azt mondtam, felesleges is tovább olvasni, de

"akár több tízezren is vannak már egy-egy cégnél tagként vagy vásárlóként"

Tehát a piacon már megismerték, megszerették a termékeket. Tehát könnyebb a dolgod.

Végülis a kürtős kalácsot is szeretik sokan, és ha egy utcában árul valaki ilyet, akkor nyilván könnyű dolga van annak, aki nyit oda egy másikat, mert hát az emberek szeretika terméket, és azt amit eddig egy helyről vettek, most már biztosan két helyről fogják, anélkül, hogy elcsábítanák az elsőtől a vevőket... Nem hinném, hogy ez reális elképzelés lenne.

Az én ismerőseim közül senki nem foglalkozik egy MLM-mel sem. Senki nem keresett meg egy ajánlattal sem. Annyira talán mégsem sok az az eszkimó.. (Vagy pont szerencsés vagyok ezen a téren is.. :) Akkor az inkább csak szerencse. Én mint mondtam elég sokan megtaláltak már ilyen ajánlatokkal...

"Célszerű megérteni a benne lévő számokat... Egy multi okos adótervezéssel nyilván megpróbál minél kevesebb adóköteles jövedelmet termelni egy magas adókat kivető országban. Úgyhogy érdemes okosnak lenni, és a globális számokat nézni. " kétségtelen, de ki aza az ép elméjű, aki mindezek mentén a magas adók országába adózza a bevételét?:-)) Pedig van elég sok ilyen.

A számokról meg annyit, hogy a bevételben pedig egyértelműen látszik, hogy a belföldi értékesítés összege évről évre drasztikusan csökken, amivel együtt csökken a termékforgalmazók jutaléka is.

"Itthon tervezed, aztán úgy alakul, hogy máshol is lesz hálózatod. Soha nem voltam Ukrajnában, mégis van már ott hálózatom, és kapok onnan jövedelmet. Soha nem voltam (munka miatt) Olaszországban, dettó. UK-ban, Németben, Ausztriában... Mindenhova a hálózat megy, nem én. Erre nem is gondoltál, ugye? Mondom... nem vagy kompentens.. maradjon a suszter a kaptafánál... "

2006-ban én is működtettem webáruházat egy szobából nemzetközi szinten...így maradnék is a kaptafánál megint csak, mivel ennyire van azért rálátásom a dologra, de talán akkor joggal merülhet fel a kérdés, miért itthon adózol a külföldi bevétel után, miközben más államokban ez valóban kedvezőbb adóoptimalizálás szempontjából? (ami szintén egy komolyabb üzleti tervezés része):-)))

És ez mindenkire vonatkozik a központi marketing tervben, vagy csak találomra, a "nem tudhatod, ki szakítja be majd az üzleted" és a "keresd az ászt a pakliban" jellegű "nagyszámok törvényére" alapozható bármi is, mint a lottóban?"

Előre meg lehet mondani kinek hol lesz hálózata?

Nem hinném, ez leginkább egyéni kapcsolat függő és hogy őket mennyire is érdekli. Nekem pl az indonéz barátaimat sem igazán, holott állítólag náluk nagyon megy az mlm..

"

"- Hy Yoko! Did you heart about Amway?

- Amway ... that is like Multi Level Marketing or whot?

- yes

- This company working in Indonesia?

- It was very big multi level marketing in Indonesia. Are you going to work or just become a member of it?

- No, i just have a question, that what you think about this...

- Since I was young I never trust with any kind of Multi Level Marketing which is loking for member only.

Event Amway ... they have very big building in Jakarta. Looke so luxurius. But believe me .. that is not for the member of Amway.

-:-))Thats right"

Így nekem pl. ez nem reális vállalkozási elképzelés, mivel nincs rá keresletem.

Tőkevédett, hozamgarantált befektetési szerződést előbb ahhoz látnod kellene,hogy tudj róla nem hülyeséget állítani...De szimplán az is elég lehetne, ha egy egyszerű értékpapír számlával rendelkezne a bankszámlája mellett az a nagy sikerű mlm üzletember, aki ilyet állít. Mert ebből is kitűnik, nem volt még dolga ilyennel.

Mennyi is annak a hozama?

mellékelem azt ami abban a kötési időszakban volt aktuális:

Lakossági kamatok

Keresés dátuma

érv. kezdete típus aktuális kamat mértéke

2011. 11. 02. Kamatozó Kincstárjegy 5,75%

2011. 10. 17. Kincstári Takarékjegy 6,00%

2011. 10. 17. Kincstári Takarékjegy II. 6,25%

2011. 08. 11. Prémium Magyar Államkötvény 2014/I 6,50%

Nekem ettől azért többet fizet az amit akkor kötöttem:

[link]

És ugye ez esetben is befektetésről beszéltem nem hitelről :-)

Hitel esetében nehéz lenne pénzkereséséről beszélni, de bevétel kiadás arányai után már ezen sem lepődök meg a sikeres mlm üzletemberek logikájában...

Bérbe adás esetén,

ha van szerződés és számla, akkor nincs sok veszíteni való. Ahogy azt sem mondta senki, hogy csak Lakatoséknak (fogalmazzunk úgy nem fizetőképesnek) lehetne kiadni az ingatlant, aminek a bérleti díját korántsem az ingatlan ára határozza meg elsősorban.

Persze sok probléma jön elő, ha nincs szerződés a bérleti viszonyról. Ugye megint csak a legalitás kérdése,ami az mlmben ezek szerint még mindig nem dívik, állítólagosan igazolva hogy nem kell a számlaképesség a pénzhez jutáshoz, annak ellenére, hogy Nav állást foglalt ez ügyben. Korábban engem is kábítottak, hasonlóakkal mint itt próbálkoztok, nem kell számlaképesség, nem kell 600.000-ig adózni,stb..

Sok itt a vakvágány, amire szinte mindig ráfutnak a nagy MLM üzletemberek évek óta, most sem csalódtam. És persze elképzelhetetlen, hogy bármi más is felülmúlhatná egy mlm üzlet sikerét a piacon, vagy szimplán ahogy a kérdező is megfogalmazta, lenne bármi hasonló pénzkereseti lehetőségi alternatíva. (amire a válasz kedvezményes termékvásárlás ajánlása adómentesen :-))) )

Hát ez az igazán szűk látókör.

További jó komolytalankodást ebben a szép szakmában, de azért másokat nem szép megvezetni a mellébeszéléssel, pláne hogy még be is kell fektetni szegénynek, miközben ő épp hogy pénzt szeretne keresni és nem költeni, (ha lehet legálisan).

2013. nov. 12. 13:32
 28/81 anonim ***** válasza:
66%

"Minden bevétel adóköteles, ott a NAV állásfoglalása mellékelve."

Nem. A jövedelmek adómentesek. Azért ez elég alap lett volna...

"Más kérdés, hogy online webshop esetén teljesen másak a viszonyok"

Ja persze. Egészen máshogyan alakul a fizetőképes kereslet.. Az embereknek hirtelen sok pénzük lesz, ha online lehet vásárolni. Okos gondolat...

"de sajnos ott sincs túl fényesen az mlm, korábban egy Ganodermás boltot készítettem rendelésre: siralmas teljesítmény. "

Először is érdemes lenne megérteni, hogy az mlm tipikusan nem internetes.. Aztán meg óriási megalapozatlan önbizalomról tanúskodik, hogy az annak a ganodermás mlm vállalkozónak az esetéből vonsz le általános következtetést, aki téged bíz meg vmi webes jelenlétének az elkészítésével...

"Most is cáfolom."

Te egy összetett mondat két részéből nem bírtad eltalálni, hogy melyikre írtam, hogy cáfolom. A tudás cserben hagyott, és a szerencse sem állt melléd.. :)

"Végülis a kürtős kalácsot is szeretik sokan"

próbálj meg releváns példát találni. A kürtőskalács-kereskedő az értékesítésből él, a hálózatépítő meg (mint a neve is sugallja) a hálózatépítésből. A kürtőskalács-készítőnek kell 700 ügyfél, hogy minimálbérrel megéljen. Nekem van 15 vásárlóm, (meg persze pár partner,) és köszönöm, jól vagyunk. Ha nyit egy másik kürtőskalácsos, a 700 ügyfél megfeleződik. Mivel az utcán van, minden lehetséges emberhez eljutott már a híre. Az én 15 vevőmön kívül más nagyon nem tud arról, hogy ezzel foglalkozom. Ez a 15 ráadásul személyes közeli jó barátom, ismerősöm, rokonom. Tehát ha új partner csatlakozik, neki teljesen új piac nyílik. És ez nem fogja érinteni az én piacomat, ők hozzám kötődnek, nem érdekli őket, hogy más is foglalkozik ezzel..

Ugye te még mindig nem érted a különbséget? Ez a baj, amikor bezárt aggyal nem vagy képes felfogni, hogy ez egy másik iparág... Itt nem működnek azok az elvek, amikkel te borzasztó sikeres vagy más területen. És persze mindemellett bő 6-8 hónapot a családodtól távol vagy kénytelen eltölteni...

"Én mint mondtam elég sokan megtaláltak már ilyen ajánlatokkal... "

Jól van, persze, de ne büszkélkedj azzal, hogy már sokadjára sem voltál képes megérteni a dolgot... És jössz ilyen totális hozzá nem értésről tanúskodó kürtőskalács példával... :D

"a bevételben pedig egyértelműen látszik, hogy a belföldi értékesítés összege évről évre drasztikusan csökken"

Figyeld, a hozzá nem értés hogyan vezeti félre az agyadat...

"amivel együtt csökken a termékforgalmazók jutaléka is"

A te fejedben a cég értékesítése és a termékforgalmazók jutaléka között egyenes arányosság van.

Figyelj ide... Ha a cég régebben innen szolgálta ki a szomszédos országokban dolgozó külföldi termékforgalmazókat, de azóta bővült, és nyitott disztribúciós központot a szomszédban is, akkor ugye elég logikus, hogy a hazai cég bevétele jelentősen csökken. Még akkor is, ha közben a hazai termékforgalmazók által realizált forgalom, és a részükre kifizetett jutalék nő...

Neked semmi ilyen nem jut eszedbe magadtól, mi? :) Éééédes istenem!

"2006-ban én is működtettem webáruházat egy szobából nemzetközi szinten..."

Ja, én is. Kb pont akkor. De ennek mi köze van a témához?

"miért itthon adózol a külföldi bevétel után, miközben más államokban ez valóban kedvezőbb adóoptimalizálás szempontjából?"

Nagyon okos kérdés, a témához semmi köze és tévedésen alapul. Feltételezi, hogy itthon adózok a külföldi hálózatból származó jövedelem után. Sőt, azt is feltételezi (tévesen), hogy az itthoni hálózatból származó jövedelem után feltétlenül itthon adózol. Szóval miért tetted ezt fel egyáltalán?

"És ez mindenkire vonatkozik a központi marketing tervben, vagy csak találomra, a "nem tudhatod, ki szakítja be majd az üzleted" és a "keresd az ászt a pakliban" jellegű "nagyszámok törvényére" alapozható bármi is, mint a lottóban?" "

Igen, mindenkire. Amúgy te a nagy számok törvénye alapján lottózol? :) Nem csodálkoznék. A lottónak gyakorlatilag semmi köze a nagy számok törvényéhez.

Klassz az indonéz sztorid. Kicsit belekeveredsz, hogy ki mit írt, de nem baj, értem a szándékot. Nagyon jó példáját mutattad annak, hogy aki nem tart semerre, azt nem fogja senki követni.. Ugyanezt a képzeletbeli barátodat majd valaki, aki tart valamerre, magával viszi, te meg majd pislogsz, hogy ez is megőrült, mindegy, a lényeg, hogy te még mindig jól látod, hogy ez hülyeség.. :)

A tárgyi tévedést most hagyjuk is, hogy a "barátod" az mlmnek álcázott pilótajátékok ellen van (which is loking for member only).

"Így nekem pl. ez nem reális vállalkozási elképzelés, mivel nincs rá keresletem. "

Neked ez valóban nem reális elképzelés. Nem az általad elképzelt ok miatt, hiszen a környezeted egy (elégséges) része nyitott (lesz) rá. Neked ez azért nem reális elképzelés, mert egyszerűen nem tartod annak.

A ma egyik legdinamikusabban fejlődő csoportom vezetője pl. így volt, mint te, aztán most nagyot csodálkozik magán. Akit ma délután regisztrálok, ő is azt gondolta pár napja még, hogy ő aztán soha semmi ilyenbe nem! Akiknek tegnap megmutattam ("szia, mit tudsz az amwayről, és miért nem csinálod"), azok is ma este regisztrálnak. Így lesznek a te ismerőseid is, te meg majd pislogsz.. :)

Egyet remélek: hogy előbb ébredsz, mint ahogy eljutok az ismerőseidhez, és akkor neked is lehet a sikerükből pénzed, nem csak nekem... :D

"Tőkevédett, hozamgarantált befektetési szerződés"

Igen, köszi, hogy belinkelted. Tehát állampapír hozama 6%, k&h garantált hozama 3%. Tehát garantált neked a 3% veszteség, és LEHET, hogy lesz valami nyereséged is. Mégis egyről beszéltünk...

"Ahogy azt sem mondta senki, hogy csak Lakatoséknak (fogalmazzunk úgy nem fizetőképesnek) lehetne kiadni az ingatlant"

Értő olvasás. Senki nem írta, hogy Lakatosáknak adnád ki az ingatlant. Azt írtam, hogy a SZOMSZÉDba lakatosék költöznek. Ha arra nem figyelsz oda, amit te írsz, legalább figyelj oda arra, amit én! Ha már reagálsz rá.

"pláne hogy még be is kell fektetni szegénynek"

Ja, akkor megmagyarázod, az első hozzászólásoddal miért ajánlottál neki egy befektetést? Tőzsdézzen, mi? :D LOL! Vagy hogy miért jössz a befektetési számlával? Hogy miért jössz a befektetést igénylő ingatlan bérbeadással?

Egy MLMbe senki nem fektet be, de ha igen, akkor arra minden MLM cég 100% pénzvisszafizetést vállal. Ha már a befektetést idekeverted egyáltalán.

Nézd, talán elég példát hoztál már arra, hogy suszter vagy. Maradj a kaptafánál, nem kell, hogy téged lássunk egy MLM-ről szóló kérdésnél... Én sem osztom az észt, hogy milyen rossz egy 2nm-es kabinban rohadni 8 hónapon át a családom nélkül, egyszerűen, mert nincs tapasztalatom.

Te okíts ott, én okítok itt, OK?

2013. nov. 12. 14:38
 29/81 anonim ***** válasza:
16%

:-))

Na hát épp erről beszélek. Nehéz elhinni, hogy sikeres vállalkozóval beszélek.Inkább egy mellébeszélő marketing embernek mondanám, aki védi a mundér becsületét, valótlan állításokkal is akár...:

"Minden bevétel adóköteles, ott a NAV állásfoglalása mellékelve."

Nem. A jövedelmek adómentesek. Azért ez elég alap lett volna.

"Jövedelem, bevétel, költség

Jövedelem

Mint ahogy fentebb már írtuk, minden jövedelem adóköteles, kivéve a külön említett adómentes jövedelmek. De mik tartoznak a jövedelem kategóriájába? Jövedelem a magánszemély által az adóévben bármilyen címen és formában megszerzett bevétel egésze, vagy a Személyi jövedelemadó törvényben elismert költségekkel csökkentett része, vagy annak meghatározott hányada."

[link]

"Ja persze. Egészen máshogyan alakul a fizetőképes kereslet.. Az embereknek hirtelen sok pénzük lesz, ha online lehet vásárolni. Okos gondolat... "

Nem állítottam, hogy sok pénzük esz, csak hogy másak a viszonyok.

Konkrét példa, a múlt héten rendeltem egy megbízómnak:

Hewlett-Packard LaserJet Pro M1132 nyomtató Szlovákiából 30.000 Ft magánszemélynek,(Eu-s adószámmal cég nevére 24.000 Ft), helyi szaküzletben 43.000 Ft.

Nem lett gazdagabb, de több maradt a zsebében. Mondom másabbak a viszonyok online shop esetében.

"Aztán meg óriási megalapozatlan önbizalomról tanúskodik, hogy az annak a ganodermás mlm vállalkozónak az esetéből vonsz le általános következtetést, aki téged bíz meg vmi webes jelenlétének az elkészítésével... "

Nyilván így lenne, ha a másik cég is sikertelen lett volna, aki nem mlmben kapott ugyanolyan webáruházat. De hát az mlm-es esetben is előjött, "a rendszer hibátlan, én csaptam be őt" c. mellébeszélés...

"És persze mindemellett bő 6-8 hónapot a családodtól távol vagy kénytelen eltölteni... "

4 hónapot voltam távol idén és párommal együtt dolgozok, de tudnod kellene ha már ennyire ismersz.. De személyeskedés is hozzátartozik a munkakörödhöz és az oktatási anyagodhoz, vagy nincs már más indokod, mint a másik Forever Living "sikeres" képviselőjének?

Tőkevédett és hozamgarantált befektetés:

3% bukás... pláne hogy 16% SZJA-s és nyíltvégű az alap a maga 30%-ával, ami jelen esetben 24% plusz a Te állításodhoz képest.:-))) De hát, igen félre tenni nem nagyon van mit gondolom...

Külföldi adózás, miközben még a hazai sem nagyon megy és állítólag nem jártál még abban az országokban, ahol értékesítsz? Hát ez így nehezen hihető... De nyilván DSA kódex szerint van rá bizonyítékod és nem állítasz hamisat...

Gratulálok a sok új belépőhöz,ebből is látszik, hogy kit vezérel érdeke, míg más csak mond pár pénzszerzési lehetőséget. De igazad van, ahogy írod is:

"Egyet remélek: hogy előbb ébredsz, mint ahogy eljutok az ismerőseidhez, " ezzel is csökken a piac az új belépők előtt, ugye ahogy a kürtős kalácsos példa is mutatta, egy fókára két eszkimó...

Ja és még hogy ezt oktatod is??? :-))))

Jó szórakozást hozzá!

2013. nov. 12. 16:04
 30/81 anonim ***** válasza:
24%

Te beszélsz mellébeszélésről meg szövegértésről?

"A jövedelmek adómentesek."

"minden jövedelem adóköteles"

Durva epic fail!

2013. nov. 12. 16:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!