Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit nyaggat mindenki azzal,...

Mit nyaggat mindenki azzal, hogy "HALLGASSAM MEG"?

Figyelt kérdés
...mert üzleti lehetőséget tud. Mit kell meghallgatni kétszázadszorra is ugyanaz lesz, hogy szálljak be, adjak el és toborozzak másokat magam alá? Mind ugyanaz, csak a termék más.
2011. nov. 9. 13:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Én is sok olyan video-t kaptam már, ahol megjelenik egy lenyalt hajú, öltönyös, fiatal majom, és hevesen gesztikulálva elkezdi mondani, hogyan változtatja meg az életem. Nagyon idegesítő, másrészt viszont nevetséges, vígjáték helyett is jó :)

Amúgy párszor türelmesen meghallgattam néhány MLM-es ajánlatot, és azt kell, hogy mondjam, mindegyik hatalmas átverés ahhoz képest, amit az elején ígérnek. Ha valaki ajánl nekem egy munkát, elvárom, hogy alapból közölje a részleteket. Ehelyett az MLM-esek egymás után több találkozóra hívnak, előadásokat tartanak (néha még csak nem is ingyenes), ahol a végén már alszol az unalomtól, és nagy sokára közlik, hogy mekkora összeget kell befizetned a kezdéshez. Elvárják, hogy mindenféle írásos szerződés, jogi garancia nélkül bízz bennük és belekezdj az üzletbe. Na, én ilyenkor köszöntem el, szépen udvariasan :)

Most már csak mosolygok az MLM-es ajánlatokon. Amúgy ha valóban nagyon jövedelmező és sikeres ez a modell, akkor sem szimpatikus számomra, nem lenne jó érzés ezt csinálni.

De a személyes nemtetszéstől eltekintve, etikátlannak tartom azt a módot, ahogy toborozzák a munkatársakat.

2011. dec. 16. 23:47
 12/27 anonim ***** válasza:
Amúgy itt egy jó link az MLM-ről: [link]
2011. dec. 17. 10:36
 13/27 anonim ***** válasza:
76%

Azt hiszi mert ő könnyen bepalizható te is az vagy.

A felső tíz emberen túl ott mindenki balek, még az üzletkötők is a legtöbb mlm-nél.

2011. dec. 17. 13:34
 14/27 anonim ***** válasza:

ma 10:36

Ha az MLM-ről akarsz információkat megtudni, menj el egy-két rendezvényre, és beszélgess el egy-két vezetővel. A fenti link leginkább az látható, hogy milyen ostobaságokat szoktak terjeszteni az MLM-ről. Az egész azt mutatja, hogy aki ilyeneket ír, érzi, hogy mégiscsak jó ez a rendszer, csak nem érti. Az ember már csak olyan, hogy ha a vonat nem arra megy, amerre ő szeretne, akkor leszáll róla (vagy fel sem száll). Nem kezd el hosszú elemzéseket gyártani arról, hogy neki az az irány nem megfelelő. Keres egy jó vonatot, vagy elmegy busszal, gyalog, lóháton. Csak akkor foglalkozik a "rossz" vonattal, ha arra gyanakszik, hogy mégiscsak azzal kellett volna mennie. Vajon miért van többezer ember a világon, akik idejüket nem kímélve anti-MLM-es pamfletekkel szórakoztatják ismerőseiket, meg boldog-boldogtalant? Ha nem lenne működőképes, minek kéne beszélni róla? Mellesleg érveikről mindig könnyű kimutatni, hol csúsztatnak.

Például: "1+ 15 ember. A második szint már 15 x15 = 225 ember. a harmadik szint már jelentős ugrás hisz 225 ember x 15 = 3775 ember . a 3775 ember x 15 az 50625..."

Innen levezeti, hogy hány szint kell a Föld teljes lakosságának meghaladásához, és vége. Zseniális. Mi a baj vele? Az, hogy senki sem mondta, hogy mindenkihez, akit szponzorálsz, 15 újabb ember fog csatlakozni, és persze mind aktívak lesznek stb? A fenti érvből annyi derül ki, hogy így nem működik, és tényleg nem így működik egyetlen MLM rendszer sem. Cégenként és területenként ez eltérhet, de pl. egy átlagos magyar 4 tagú család havi szinten 50 ezer forintot elkölt kozmetikumokra, tisztálkodó szerekre, háztartási termékekre. Ha 100 család ezt a te hálózatodban teszi, az 5 millió Ft forgalom egy hónapban. Ebből nagyjából 1 milliót visszaosztanak a hálózatodba, amiből te megkeresel kb 300 ezret, és még van 5-6 ember a csoportodban, akik keresnek kisebb pénzt, meg jó sokan, akik regisztrált vásárlóként kedvezményt kapnak. Nyilván nem ugyanezek a számok, ha vitaminokksal foglalkozol, vagy ha biztosítással vagy telefonelőfizetéssel, de az alapelv ugyanez. Ebben hol volt szó arról hogy szponzorálsz 15 embert, aki szintén mind szponzorál 15-öt, és ők is, és mindenki akrív lesz? Az ilyen apróság azonban nem zavarhat meg az MLM-ellenes kereszteshadjáratban. Találjunk ki valamit, ami nem igaz, és mutassuk meg, hogy nem igaz. Kit érdekel, hogy állította-e valaki, hogy igaz lenne?

(Én egyébként pont találkoztam olyannal, aki ilyesmit állított, csak nem 15, hanem 5 emberrel. Le is beszéltem az ismerősömet, hogy azzal az üzlettel foglalkozzon, de ettől még nem az MLM üzleti modell a rossz, hanem vagy az a konkrét üzlet nem volt megfelelő, vagy az, aki bemutatta).

Másik tuti érv a honlapról a legelső MLM-es "hazugság" "cáfolata":

"#1: MLM rendszerrel sokkal több pénzt lehet keresni, mint a hagyományos üzletekkel vagy szakmákkal." Ez szerintük a hazugság.

"Tény: majdnem mindenki aki befektet ilyen vagy olyan MLM rendszerbe veszít. 1% alatt van azoknak a száma akik a teljes MLM rendszerben képesek megélni pusztán az MLM-ből neagyisten' esetleg jólétet is fel tudnak mutatni." Ez meg a cáfolat.

Ez is logikusnak látszik első ránézésre. Kevesebb, mint 1%, ilyesztően hangzik. Logikus, hogy nem vágna bele az ember egy ilyen rossz mutatóval rendelkező üzletbe. Mi akkor itt a baj? Az, hogy a közölt tény, egyáltalán nem cáfolja a cáfolandó állítást. Kinek mondtak olyat, hogy 1%-nál jobb az arány? Még az idézett állításban sem szerepel. Akkor meg mit cáfol? Az induló vállalkozások 90%-a 5 éven belül csődbe megy, további 9% a következő 5 évben megy csődbe, és ez nem Magyarországon, hanem az egész fejlett világon így van. Miért kéne jobb arány? Egyáltalán nem kevés az az 1%, de a 0,1% sem az. Ha valamivel óriási sikert lehet elérni, akkor logikus is, hogy csak egy kis részének sikerül. Pláne úgy, hogy a regisztrálók jelentős része semmit, és a többiek közül is sokan minimális erőt fejtenek ki a siker érdekében.

A többinél hasonló a helyzet. A "tények" egy része valójában vélemény, a másik részük meg egyszerűen nem cáfolja a cáfolandó "hazugságot".

2011. dec. 17. 21:14
 15/27 anonim ***** válasza:
83%

Kíváncsi vagyok, te aktív MLM-es munkatárs vagy-e. Mert érdekes módon, független emberektől még SOHA nem hallottam mást, minthogy átverés az MLM.

Voltam már MLM-es rendezvényen. Kb. azzal bíztattak, hogy "úgyis menni fog", és hasonlók. Elmagyarázták, hogy pár nap alatt lazán el lehet adni 10-15, v. még több embernek több ezer Ft-os kozmetikai és egészségügyi termékeket, amelyeket amúgy senki sem ismer ebben az országban. Mindezt gazdasági válság idején. Na, ezért tartom komolytalannak a dolgot.

2011. dec. 17. 22:25
 16/27 anonim ***** válasza:
Ez így van. Kizárólag az védi a rendszert, aki ilyesmiben utazik. Nem véletlen kérdeztem rá erre.
2011. dec. 17. 23:26
 17/27 anonim ***** válasza:

Fordított az ok-okozati összefüggést. Senki sem azért tartja jónak, mert benne van, hanem azért van benne, mert jónak tartja. Akik megértik, 90% belép egy ilyen rendszerbe, mert nincs értelme kimaradnia.

Nem tudom, mit értesz független ember alatt. Van, aki szerint jó dolog, az többnyire benne van. Van, akit nem érdekel, és van, aki rossz véleménnyel van róla. Utóbbi két csoporttól nyilván nem fogsz pozitív véleményeket hallani.

Sajnálom, hogy nem a megfelelő módon találkoztál ezzel az üzleti modellel. Én már láttam elefántot. Tudom, hogy mennyire szép és fenséges állat, de ha csak a segglyukát láttam volna, én sem ezt gondolnám.

2011. dec. 18. 01:14
 18/27 anonim ***** válasza:
Láttam közelről MLM-céget, nem is egyet. Én nem tartom sokra, és kész. Ez a véleményem.
2011. dec. 18. 02:16
 19/27 anonim ***** válasza:
Ismerem (egyik) legnagyobb hazai (amúgy nemzetközi) MLM-ben a félévtizedig a tízen x-edik belépőt is így magas pozíciós tagot, az ő pozícióját megvásárolták amúgy. És benne volt még vagy egy tucat másikban is. Ő azt mondta nekem csak négy szem közt, mind csalás. Egy másik barátom fél évig milliókat kereset vele, csak hát ő 10 éves sale-s gyakorlattal és a munkája mi ennek kárát vallotta (kirúgták) is milliós fizetéssel járt.
2011. dec. 18. 11:19
 20/27 anonim ***** válasza:

Én meg láttam Télapót, nem is egyet. Úgy gondolom, hogy létezik, és kész. Ez a véleményem.

Egyébként amíg annyit mondasz, hogy nem tartod sokra, ez a véleményed, rendben is van. Amikor viszont elkezded bizonygatni, hogy nem jó, akkor ne csodálkozz, ha valaki kimutatja, hol hibás az gondolatmeneted.

Sok sikert abban, amit csinálsz. Remélem, van legalább 1 ember a világon, akire pozitív hatással van a tevékenységed. Ez esetben hasznos életet élsz.

2011. dec. 18. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!