Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mindenki mást mond? Most...

Mindenki mást mond? Most akkor mi a tuti?

Figyelt kérdés

Egyszemélyes, saját üzletem akarom átadni egy alkalmazottnak. Nekem van üzletvezetői végzettségem, de azt mondták,hogy kell az alkalmazottamnak is kereskedelmi végzettség, ha én nem vagyok bent. Hát én nem lennék bent. Felhívtam a helyi munkaügyi központot,ahol azt mondta az ügyintéző,hogy szerinte is kell kereskedelmi az itt dolgozónak. De nem volt annyira meggyőző. Közben jelentkeznek az állásra és van,aki azt mondja,hogy neki nincs róla papírja, mégis így dolgozik jelenleg is.

Most akkor kell papír vagy nem?

2011. aug. 6. 09:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyszemélyes üzletben kell az alkalmazottnak megfelelő végzettség. Több személyt alkalmazó üzlet esetén nem kell, ott az üzletvezetőnek kell hogy legyen és legalább 1 dolgozónak.
2011. aug. 6. 10:00
 2/3 anonim ***** válasza:

A Fogyasztóvédelmi Felügyelet mondja azt, amennyiben nincs a nyitvatartási idő alatt legalább 1 fő szakképzett eladó, akkor nincs biztosítva a fogyasztók megfelelő szakmai szintű kiszolgálása.

Az előbb írtam egy másik kérdésre, hogy erről a Kereskedelemről szóló törvény rendelkezik, hogy milyen üzletekben kötelező, és milyen termékek árusításánál nem. A törvény számát sajnos nem tudom, írd be a keresőbe, le fogja adni.

2011. aug. 7. 19:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen, így sejtettem én is!:)
2011. aug. 8. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!