Lehet saját vállalkozásom?
A férjem vállalkozó, viszont én jelenleg alkalmazott vagyok, és szeretnék saját vállalkozást építeni, ami eltérő a férjem vállalkozási tevékenységétől.
De ő azt mondja ne legyen külön vállalkozásom......
Ha házas vagyok, ebbe beleszólhat?
KB 3 hónap és saját jogon szeretnék grafikusként dolgozni, a férjem kftje teljesen mással foglalkozik.
Hogy a férjednek van-e joga beleszólni, ez a ti döntésetek. Azért egy házasságban gondolom, az ilyesmit megbeszéljük...
Én azért körbejárnám, miért mondja ne legyen külön vállalkozásod. A kft foglalkozhat ezzel is, és vélhetően jóval kevesebb járulékterhelés mellett tudsz elindulni, tehát még okos ötlet is lehet.... Körbe kellene járni a dolgot, szerintem szimplán jót akar.
Lehet vállalkozásod
Azt is csinálhatjátok, hogy a kft felvesz egy újabb tevékenységet. A kft mikori? Ha házasság alatt alapította a férjed, akkor nagy eséllyel amúgy is közös tulajdon.
Bármelyik irányba mész, előtte beszélj adótanácsadóval, könyvelővel ill. ha kft fele, akkor a saját ügyvédeddel.
Viszont, ha most alkalmazott vagy, akkor a legolcsóbb megoldás egy mellékállásban végzett átalányadós egyéni vállalkozás.
Miért akarsz saját vállalkozást?
Mi a gond a férj KFT-jével?
Mennyit akarsz dolgozni?
És mennyit értesz egyáltalán az üzlethez?
5, ez nem feltétlen igaz. Sőt nagy eséllyel egyáltalán nem igaz.
Bármiféle döntés előtt ezt át kell beszélni egy szakemberrel, akinek az összes részletet megadja
Lehet saját vállalkozásod, nem szólhat bele.
Ne közösködjetek, mert akkor neki is jóváhagyása lesz a döntések felett és már most hátráltat téged.
8, egy cégnek ennél jóval több költsége van, és messze nem csak pár 10ezer. Eleve egy cégalapítás is 150k körül mozog mostanság, könyvelő havi 35-50 egy egyszemélyes kft-nek is, banki költségek, törzstőke, ha nem lesz más jogviszonya, akkor cégvezetői fizetés és annak adói.
De a kérdezőnek egy egyéni vállalkozás is elég lehet. Egy viszont tuti, semmilyen döntést nem hoznék a helyében adótanácsadó nélkül. Ill megbeszélném egy ügyvéddel, ha a férj kft-jébe szeretne beszállni végül.
"Ha házasság alatt alapította a férjed, akkor nagy eséllyel amúgy is közös tulajdon."
????
Ha így is lenne, mi köze ennek az alapkérdéshez? Maximum váláskor kerül az ilyesmi szóba, ott lényeges, hogy mi számít közösnek és mi nem.
Kérdező!
Lehet saját vállalkozásod, nyilván ebbe nem szólhat bele senki.
Viszont az tény és való, érdemes meggondolni a "miként és hogyant", anyagiak szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!