Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen olyan vállallozást...

Milyen olyan vállallozást lehet érdemes csinálni mellékesként, amihez jól jön egy saját műhely megléte?

Figyelt kérdés

Gondolok itt ilyekekre, hogy késélezés, valamilyen gépnek, vagy eszköznek a kiszervezett összeszerelése, esetleg javítása. Felújítása.

Nyilván nem a világ megváltása a cél, csak aki szeret otthon barkácsolni, van kb mindenféle szerszáma és keresne vele, akkor milyen lehetőségek vannak?

okt. 20. 20:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Autószerelő, asztalos.
okt. 20. 20:40
 2/17 anonim ***** válasza:
60%
Amihez műhely kell, az általában végzettségköteles
okt. 20. 21:44
 3/17 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, hogy mihez értesz és milyen eszközeid, szerszámaid vannak a műhelyben?
okt. 22. 10:47
 4/17 A kérdező kommentje:

Általános barkácsoláshoz (tudom ez tág) alap villanyszereléshez, forrasztáshoz.

Sokminden van, 2 flex (115-180), 1000W ütvefúró, csavarbehajtó (kicsi, és nagyteljesítményű), gravírozógép mindenféle fejjel, Fűtőkamrás 3D nyomtató ami képes ABS-t és carbon erősítésű nájlont is nyomtatni, satu, befogófejek, adapterek, gumi-normál kalapácsok, különböző fém, csapszeg, lemezvágók, fűrészek, ipari kompresszorok, mindenféle fogó, ráspolykészlet, csiszolókészlet, műanyag hegesztő, hőlégfújó, gázégő, pont és posztolyos forrasztópákák, habvágó, különböző digitális mérőműszerek, hőkamera, precíziós mérleg, távolságmerő, tolómérő, illetve mindenre beruházok ami épp kell ahhoz a projekthez amit csinálok épp.

okt. 22. 13:48
 5/17 anonim ***** válasza:
És milyen végzettséged van?
okt. 22. 16:06
 6/17 A kérdező kommentje:

Ez lesz a szűk keresztmetszet valószínűleg, mert végzettség szerint közgazdász vagyok (kereskedelem és marketing szak), tehát fizikai munka tekintetében nem releváns.

Igazából a szüleim szerettek volna egy diplomát, de én inkább gyakorlatias ember vagyok aki szívesen szerel, barkácsol. Gyerekkoromtól kezdve ilyen vagyok.

Tehát szívesen megtanulnék más szakmát is (pl asztalos, ahogy az első is írta, meg én is gondoltam rá) hogy szakmát váltsak. Szívesen tanulok egyébként, nem áll távol tőlem.

Pl készítenék egyedi bútorokat, amit vállalkozásban csinálnék. Tudtommal ehhez kellene olyan irányú végzettség is, de még nem kérdeztem meg az iparkamarát ezzel kapcsolatban. (Egyetemen sajnos ezt nem tanították :'D, hiába gondolnám egyébként én is alap tudásnak... ezt a részét bánom).

Autószerelő azért nem lennék, mert ahhoz kivételesen nem hiszem, hogy van elég érzékem. Ugyan szoktam a saját autómat szerelni, de annál is káromkodom közben, mi lenne ha még másét is kellene szerelnem, amit nem is ismerek? :)

Szóval elfogadok kb minden ötletet, amilyen irányban érdemes lehet gondolkodnom.

okt. 22. 17:07
 7/17 anonim ***** válasza:
Miből élsz jelenleg?
okt. 22. 17:44
 8/17 A kérdező kommentje:
Saját iroda bérbeadás, illetve annak időnkénti karbantartási munkálatai. Viszonylag sok szabadidőm van.
okt. 22. 17:48
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem vagy időhöz kötve, mondhatni életművész vagy, azt csinálsz, amit akarsz, tehát van időd beíratkozni olyan szakmunkás képzésre, amihez kedvet érzel.
okt. 22. 17:54
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a végzettség lesz a szűk keresztmetszet, hanem előfordulhat, hogy engedélyköteles a tevékenység ill. a műhelynek teljesen szabályosnak kell lennie a telephelyengedélyhez (pl érintésvédelmi felülvizsgálat)
okt. 22. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!