Milyen olyan vállallozást lehet érdemes csinálni mellékesként, amihez jól jön egy saját műhely megléte?
Gondolok itt ilyekekre, hogy késélezés, valamilyen gépnek, vagy eszköznek a kiszervezett összeszerelése, esetleg javítása. Felújítása.
Nyilván nem a világ megváltása a cél, csak aki szeret otthon barkácsolni, van kb mindenféle szerszáma és keresne vele, akkor milyen lehetőségek vannak?
Jogos. Nem lehet megkerülni az iparkamara megkérdezését, de legalább segítőkészek (tudom, ez a dolguk, de sok hivatalnál tapasztalalom, hogy nekik is dolguk lenne, mégsem segítőkészek)
Ha eredményre jutottam, megírom, hogy más is tanulhasson belőle, akinek hasznos lehet a kérdésem.
Ezt a két dolgot kérdezem meg:
1. Milyen végzettség kell hozzá, ha egyedi bútorokat szeretnék vállalkozásként értékesíteni, illetve milyen vállalkozási forma ajánlott?
2. Milyen engedélyeknek kell megfelelnie a műhelynek, ahol készül?
Egyéb észrevételek vannak esetleg?
Illetve nem vagyok elfogult a bútorkészítéssel kapcsolatban, csak egy (egyébként jó) ötletnek tűnik így elsőre, mert amúgy tényleg csinálnék sok mást is, csak ötlettelen vagyok :)
Asztalos végzettség nélkül feleslegesen kérdezed a kamarát.
Csináltál már valaha bármilyen bútort?
El tudod képzelni hány évig tanul egy asztalos?
Inkább nézzél barkácsolós csoportokat fészen és lépjél be tagnak, onnan szerezz ötleteket.
Tolómérű, satupad, hőlégfúvó?
Ez nem ipari jellegű műhely, amiket felsoroltál, hanem Józsibácsi kis barkácsosa hátul.
Ilyen nekem is van, de sokmindenre önmagukban nem jó.
Ezek piacos pár tizezer forintos dolgok.
Vagy komplett asztalos műhelyhez való berendezés kell, vagy cipőjavításhoz komplett felszerelés, vagy autószereléshez felszerelés.
Még autószerelésen belül is vannak, akik komplett típusokra, márkákra vannak specializálódva, és csak olyanokat vállalnak, annyira specifikus szaktudás és felszerelés kell hozzá.
Ráindulnék a 3d nyomtatásra fű alatt, mindenestül visszaforgatva nagyobb és minőségibb termelőkapacitásba, és olyasmi gyártásán agyalnék, amihez elengedhetetlen lesz 3d nyomtatott alkatrész. Egy-egy jó sokrétű hobbi rengeteget segíthet ebben, tulajdonképpen most is sorban lő az agyam sörfőzés és zenei producerkedés témakörben is, mert az én személyes gondjaim értelemszerűen az én hobbijaimból eredeztethetők aftermarket cuccok terén. Zenében midi kontroller és szinti asztali állványok, hogy enyhén bedöntve, ülve könnyen kezelhetően álljanak az asztalon, értelmes tartományban szabályozható módon. Ezek szerintem túl vannak árazva nagyon, tehát ha jó szerkezetű, takarékos anyaghasználatú, mégis tartós (gyepálást jól viselő), nemigen munkaigényes 3d nyomtatott alkatrészekből összepattintható lenne egy-egy ilyen kis támasztó állványocska a meglevő cuccaimhoz úgy, hogy nem költöttem el egy másik kontroller árát csak az állványokra, akkor azért lehet ingyenreklámja lennék a boltnak pár évig cserébe... Ugyanígy zenélés, bár ez nem tudom, mennyire megoldható: áttetsző porvédők a cuccokra, a kezelőszervek alakját felvéve, mindentől 2-3mm-el elemelve, körbe feltámaszkodóan. Egy rongyot dobok az asztalra, annál sokkal mutatósabb és inspiratívabb lenne, főleg állványon. Kábelmenedzsment cuccok is piszkosul eltúlzott árúak bírnak lenni, ráadásul sokszor nem is valami jók, és hiába jelzel vissza. Itt be lehet durranni a piacra még, és ez tágabb témakör, bár kétségkívül a zenélésben bőven van lehetőség ebben is, és színpadra foghat kicsit vastagabban a cerka, megfelelő hibátlan minőségben, kimaxolt garanciákkal persze.
Sörfőzésben folyamatos, hogy kellene valami élelmiszeriparilag okés összetételű és főzésbiztos (leginkább hdpe) odaégésgátló álfenék fellelt edénybe, mondjuk rozsdamentes acél talpacskákon, hogy tényleg ne lehessen véletlenül megolvasztani, rá pedig egy fölfelé lyukacsos, feltekert cső, fél vagy háromnegyed collos külső menettel, hogy alulról lehessen izomból keringtetni a cuccot, ne kelljen már keverni, és lehessen direkt hőszabályzottan visszavezetni. Kimondottan örülnék értelmes árfekvésű csöpögtető rácsnak, saját tálcájában (mint a kávégépeken is), de az se volna rossz, ha 1200 alatt lehetne pet flakonra karbonizáló kupakot kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!