Miért tartják sokan aggályosnak az MLM-ben való dolgozást?
Tényleg komoly válaszokat várok, nem hallomáson és előfeltevéseken nyugvó közhelyeket és sztereotípiákat.
Elvileg az MLM főként abban különbözik a hagyományos kereskedelemtől, hogy a kisker, nagyker árréseket és a kiskereskedelem költségeit kihagyva ezt a marzsot a forgalmazók között visszaosztja különböző szinteken. Eddig ez nem is hangzik jól, de tényleg keresem a pro és komtra (tapasztalati) érveket, hogy mennyire érdemes belevágni 2022-ben.
@111
Felőlem nevezhetjük törzsvásárlónak, vagy rendszeres vásárlónak, vagy ritkán vásárlónak is. Nem ez a lényeg. Ha jól gondolom, akkor ez a hagyományos cégeknél is ugyanígy van, hogy becsben tartják a visszatérő vásárlókat.
"A 250-300fős bővülés meg továbbra is az újak tartják életben ezt a szart irányra utal."
Azért ez nem olyan bonyolult: Van egy "dolgozó". Lesz neki 30-40-100 "törzsvásárlója", akik rendszeresen-rendszertelenül vásárolnak. Ebből az illető kap jutalékot. Ha szerez minden hónapban 1-2 új embert, akkor annyival nő a rendszeres jutaléka.
Ha meg nem szerez egyet sem, akkor stagnál és a szép lassan kikopott vásárlókat nem tudja pótolni.
A már meglévő vásárlóit egyáltalán nem befolyásolja az, hogy a tagnak lesznek-e újabb vásárlói, vagy sem.
Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.
@113
"... hogy kellenek új ügynökök..."
Nem új ügynökök kellenek, hanem új vásárlók.
Abban igazad van, ha nem jönnek új vásárlók, akkor valóban össze fog dőlni.
De mondj egy másik vállalkozást ami nem dől össze új vásárlók nélkül.
De az ügynökök maguk az új vásárlók, mert az ügynökökkel kötelezően vásároltatnak minden hónapban. Nyilván azért mert olyan sok a random vásárló. :)
Ezért van az hogy az ügynökök nem a termékeikkel házalnak, mert tudják hogy azokat nem tudják eladni, hanem a pálmafás, szabad élet bullshit-eléssel, mert ezzel még be lehet hülyíteni néhány tapasztalatlan agymosottat, akikből ugyanígy ügynök-vásárló lesz.
"Hallottam olyan cégekről is, ahol azért is kell kötelezően vásárolni, hogy regisztrálhass magad alá embereket. Nem tudom, hogy a Forever ezek közé tartozik-e."
-------------------
MINDEN egyes MLM-cégnél kötelező vásárolni az ügynököknek egy, minimális, havi több tízezer forintos értékben. Ha nem vásárolnak, nem tudnak tukmálni sem, új ügynököket maguk alá szervezni sem. Az ügynököket is ezért szervezik be, hogy növeljék a cég forgalmát.
Azért gyorsan eljutottál a:
"A mi csapatunkban kb 10.000 tag van."-ból
a
"10.000 ember vett nálunk valami apróságot az elmúlt 1 évben".
Akkor egy random pékségnek is több tízezer tagja van, hiszen ennyien vettek legalább egy kiflit egy évben. :D Csak ők nem aktív tagok. :DDDDD
Valószínüleg épp azért morzsolódnak le, ahogy írtad, mert a havi több tízezret nem tudják produkálni. Ezt kellene vásárlókból megoldani, de ez nem kevés pénz.
És ha nem jön össze, akkor sok ostoba mit csinál? Megveszi "magának", hiszen úgyis kell otthonra, kárt nem tesz vele, és legalább jogosult lesz a jutalékra. De mikor már 2-3 hónapon át nem tud vásárlókat felhajtani, és csak magának veszi, akkor rájön, hogy a jutalékért ez nem éri meg: rohadtul nem kell otthonra minden egyes hónapban mindent venni. 37 éves vagyok, 16 éve vezetek saját háztartást. Jól is néznék ki, ha havonta kellene tisztítószerekre, vitaminokra 40-50 ezret költenem.
Egyáltalán van olyan - a nagyon gazdagokon kívül, akik saját bejárónőt tartanak - aki ezekre ennyit költ? Veszek egy általános tiszítószert a dm-ben, a felmosóvízbe, hónapokig elég, max 1000 Ft. Veszek egy vitamint, nyilván megkeresem ár-érték arányban a legjobbat, ezek is saját márkások többnyire, és 3000 Ft-ért nem egy havit kapok, hanem 3-4 havit. Nyilván ez egy emberre. Ha többen vagytok, akkor ezt persze szorozzuk meg, és egy 5 tagú családnál már elérheti az összeg azt az 50 ezret, de van egy kis bibi: csak egy szűkös termékpalettára lehet ezt a pénzt elkölteni, és a háztartásba nem mindig ugyanaz a néhány dolog kell. Én legalábbis sokszor járok úgy, hogy keresek valamit, és boltról boltra járok, mert nem lehet mindenhol kapni. Ezt a Forever (és társai) nem tudják kiküszöbölni, mivel nem hypermarketnek megfelelő a termékkínálatuk.
Na miután erre rájönnek az emberek, inkább otthagyják a francba. Elkönyvelik tanulópénznek, és keserű szájízzel távoznak. NEm jönnek ki jól a végére, mert deficitben lesznek. Néhány dolog megvan, de meglett volna olcsóbban is.
Egy másik példa erre: webáruházban vásárol az ember ruhát, cipőt. És ott villog a felirat, hogy pakolj még 2500 Ft-nyi cuccot a kosaradba, hogy ingyen szállítás legyen. És elkezdesz keresgélni, mert nehogy már 1500 Ft-ot fizess a szállításért. Olyasmit veszel, amire valójában nem is volt szükséged, és plusz pénzt költesz. Holott ha az eredeti dolgot veszed meg, és szállítást fizetsz, még mindig olcsóbban jössz ki. Csak hatnak rád a marketinggel. Ahogy az MLM-nél is. Vegyél többet, kapsz jutalékot. Örüölsz, mint majom a farkának, mert jutalékot kaptál, csak kell egy kis idő, mire leesik, hogy ezt a visszaosztott jutalékot egyébként te sokszorosan befizetted.
Lássuk be, nem volt egy hülyegyerek, aki ezt anno kitalálta. Az emberi ostobaságra épített, mint oly sokan. Buta emberek pedig mindig is lesznek. Lehet, hogy 37 évesen én már nem dőlök be egy ilyennek, és ha egy régi ismerősöm hirtelen rámír, akkor az első mondatnál gyanút fogok. De ha szétnéztek a világban, az új "ügynökök" az iskolapadból kiesett 18-20 éves gyerekek, akiknek még nincs élettapasztalatuk. Velük még el lehet hitetni, hogy kevés munkával sok pénz. És azt mind tudjuk, hogy minden évben felnőtté válik egy csomó-csomó potenciális áldozat.
Ja, azt jól láttam, hogy fehérjét írt valaki? Tényleg már az is van foreveréknél? A fehérjepor, amit a gyúrósok esznek?
Mekkora, mennyibe kerül? Tényleg érdekel, némileg érintett vagyok, és képben is vagyok a piaci árakkal. (mlm-mel nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!