Honnan van az embereknek ennyi pénzük?
Figyelt kérdés
Mindenkinél új telefont látok, és elég drága autókkal furikáznak az emberek. Mindenhol nagy a forgalom, ami sok jó autót jelent, és mindenki nyugodt hogy anyagilag, relatíve nincs problémája... Ez hogy lehetséges? Honnan, de tényleg honnan van az embereknek ennyi(re sok) pénzük? Már régóta filózok egy ilyen kérdésen :)2019. júl. 5. 09:02
41/43 anonim válasza:
> Az a baj a lízingelt kocsival, hogy magánszemélyként nem éri meg
Milyen szemontból nem éri meg? Pénzügyileg soha nem éri meg kocsit venni, kivéve, ha valami egyedi gyártású darab.
42/43 Pupusz válasza:
Én többször számolgattam Bp, pest megyében, hogy 100-ból hány autó új, vagy kb. 5 milla feletti. Rendszeresen százból 5-10db jött ki. Szóval nem olyan sok. Ajánlom ezt a módszert saját statisztika kialakítására, ha valakit érdekel. Ezen a területen van a legtöbb vállalkozó amúgy, sok a céges, lízingelt, vagy tartós bérletbe vett kocsi. Tartós bérletnél az áfa visszajár teljes egészében, ha céges használatú a kocsi, a bérbeadó cég, mivel rengeteget vásárol, kap egy csomó kedvezményt a kocsiból. Ráadásul a kocsi teljes díját, költségeit leírhatja a cég az adózandó nyereségéből, azaz tiszta haszon. Választható olyan opció, hogy szervíz, gumi szolgáltatás, asszisztens szolgáltatás, csereautó, szóval kényelmileg is a legjobb választás. A lejárat után, 2-4 év múlva pedig csere újra, ami nem kerül semmibe, csak fizetni kell tovább a díjat, amit a cég úgyis kitermel, mivel a beugrót egyszer már befizette az ember. Én nagyon szeretem ezt a szolgáltatáscsomagot, flottát bérelek tartósan. Garancia lejárat előtt csere. Addig meg csak olaj, fékbetét csere évente egyszer.
43/43 anonim válasza:
41:
"Milyen szemontból nem éri meg? Pénzügyileg soha nem éri meg kocsit venni, kivéve, ha valami egyedi gyártású darab."
Tisztán pénzügyileg az éri meg, ha nincsen autód, de nyilván a lízingelt kocsit a kp-ra vett kocsival vetettem össze. Ahhoz képest nem éri meg, mert simán dupláját is otthagyod hosszútávon. Cégesként nyilván más a matek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!