Honnan van az embereknek ennyi pénzük?
Havi 500 nettó a bevételünk, hitel még nincs, de majd lesz.
Szülői támogatás nulla, tehát nem lesz az, hogy majd milliókat kapunk a házba vagy bármi.
(Ezt azért írom le, hogy lássátok, nem az vagyok, aki havi 60at keres és akkor azt hiszi, hogy ha valaki havi 200at keres, akkor annak már milyen jó dolga van meg milyen gazdag, mert egyébként nem, éhenhalni sok, megélni normálisan kevés).
Na már most Keresztanyám kb. két éve ingatlanozik aztán én is gondolkodok rajta, hogy belevágok szabadidőben, mert jó pénz van benne, főleg, ha van főállása az embernek.
Aztán (27 éves vagyok) tőlem pár évvel idősebb házaspárokat 30-40 milliós házakhoz kell vinni, úgy, hogy leállítanak egy Ford S-Maxxal(ami újonnan vagy 20 millió) vagy épp egy hasonló kaliberű autóval.
Az meg tisztán látszik, hogy nem csak autóra nem sajnálják, hanem gyerekülés is olyan, hogy drágább, mint másnak az autója,Levis farmer, gas póló stb.
Jönnek, hogy ilyen-olyan mérnök, meg az asszony is gyesen, de nem értem akkor se, hogy ez kapásból vagy 60 millió forint, ennyit nem keres egy átlagmérnök, még ha egy része hitel is.
Szülői támogatás?
Vagy honnan?
Ehhez a szinthez legalább havi 1 milliós nettó bevétel kell, ilyen munkahelyek, ennyi idősen meg nem csak úgy vannak..
Nálunk hasonló a helyzet, kis szülői tőkével.
Tudom miről beszélsz, barátokkal, ismerősökkel gyakran téma, hogy azt hittük, hogy ha majd ennyit meg annyit keresünk, akkor milyen jó lesz.
Közben meg hiába az itteni jó fizetés, mégse olyan jó.
Nekem a legjobban kereső ismerősöm havi 400-420-at keres infósként, Pesten, ahol elvileg ez már alkalmazottként majdnem a plafon(a legjobb pedig, hogy sokkal nincsenek előrébb, mert a felesége tanár).
Tehát ennél kb már csak lentebb van, főleg, ha nem is infós vagy, hanem mondjuk gépészmérnök vagy bankszektoros, ha már jól fizetőt akarok írni.
Itt vagy a szülők szálltak be vagy esetleg dolgoztak külföldön vagy nyertek kaparóson(több ilyenről tudok, hogy 10 milliókat kapartak), mert ilyen összegeket alkalmazottként, tehát nem vállalkozóként nem lehet kitermelni.
"Ford S-Maxxal(ami újonnan vagy 20 millió) "
a legdrágább S-max lista ára 11 milla, ebből természetesen mint minden autó listaáránál lejön masszív kedvezmény (file:///C:/Users/NT/Downloads/Uj_S_MAX_arlista.pdf)
Valószínűleg a többi tételt is hasonlóan túlbecsülöd, és ezért tűnik mindenki olyan gazdagnak.
(ui: irigykedés helyett pedig koncentrálj arra, hogy nettó 500-ból miért nincs semmit)
"Nekem a legjobban kereső ismerősöm havi 400-420-at keres infósként, Pesten, ahol elvileg ez már alkalmazottként majdnem a plafon"
Az még nagyon nem a plafon, ennyit pénzügyesként is simán el lehet érni.
Kérdező:
"hitel még nincs, de majd lesz. "
That's the spirit! xD
Én nem mondtam, hogy nincs semmim, de 40 milliós házam nem hiszem hogy lesz egyelőre.
Lehet igazatok van, de tény, hogy nem jót linkeltél:D
Jah és rajta lennék, mert ahogy írtam, most ingatlanozni akarok.
Ezért is érdekelne, hogy milyen megoldások vannak, honnan van ennyi pénz??
Én sem tudom a választ, nekem is nagyon jó a fizum, egy saját lakás Bp-en vagy egy jó kocsi nekem is álom, pedig 40 vagyok és egész életemben keményen dolgoztam.
Alkalmazottként nem lehet egyrőla kettőre jutni ha nulláról indul az ember.
Itt miért gondolkodik mindenki alkalmazotti létben?
Infos és 420e a plafon? Vicc! Vállalkozóként 5x ennyit is megkereshetne+az adó!
30 fős infós magyar cégnél 300 millió a 2014es profit! Profit és nem bevétel! Ezekből vehet jó pár 40 millás lakást és 11 milliós autót a tulaj, akár kg-ra is!
Alkalmazottként mindig is bérrabszolga leszel, vihetsz te haza akár 2 milliót is havonta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!