Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honnan van az embereknek...

Honnan van az embereknek ennyi pénzük?

Figyelt kérdés

Havi 500 nettó a bevételünk, hitel még nincs, de majd lesz.

Szülői támogatás nulla, tehát nem lesz az, hogy majd milliókat kapunk a házba vagy bármi.

(Ezt azért írom le, hogy lássátok, nem az vagyok, aki havi 60at keres és akkor azt hiszi, hogy ha valaki havi 200at keres, akkor annak már milyen jó dolga van meg milyen gazdag, mert egyébként nem, éhenhalni sok, megélni normálisan kevés).

Na már most Keresztanyám kb. két éve ingatlanozik aztán én is gondolkodok rajta, hogy belevágok szabadidőben, mert jó pénz van benne, főleg, ha van főállása az embernek.

Aztán (27 éves vagyok) tőlem pár évvel idősebb házaspárokat 30-40 milliós házakhoz kell vinni, úgy, hogy leállítanak egy Ford S-Maxxal(ami újonnan vagy 20 millió) vagy épp egy hasonló kaliberű autóval.

Az meg tisztán látszik, hogy nem csak autóra nem sajnálják, hanem gyerekülés is olyan, hogy drágább, mint másnak az autója,Levis farmer, gas póló stb.

Jönnek, hogy ilyen-olyan mérnök, meg az asszony is gyesen, de nem értem akkor se, hogy ez kapásból vagy 60 millió forint, ennyit nem keres egy átlagmérnök, még ha egy része hitel is.

Szülői támogatás?

Vagy honnan?

Ehhez a szinthez legalább havi 1 milliós nettó bevétel kell, ilyen munkahelyek, ennyi idősen meg nem csak úgy vannak..

2015. nov. 28. 20:57
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
65%

Szögezzük már le gyerekek, hogy ha van egy, esetleg kettő olyan ismerősötök aki az XYZ cégnél 2x évesen keresett havi kézbe 800 meg kitudja hány ezret, attól az még mindig rohadtul nem átlagos. Meg lehet szépen neten nézni, hogy különböző típusú diplomáknál mekkora az átlag kereset. Az IT terület van a legmagasabban emlékeim szerint 280-300 körüli nettóval, de ezt csak fejből mondtam, mindenesetre arra a nyakamat teszem, hogy az ilyen 800-as fizuk, a fővárosban is, semmilyen szektorban és diplomával nem általánosak.

Kérdésre válaszolva:

- Nagyszülőktől örököltek.

- Szülőktől örököltek.

- Egyke gyerekek, szüleiknek átlagosnál jobb fizetésük volt, sokat tudnak nekik anyagilag segíteni.

- Attól hogy gazdagok (vagy annak tűnnek) ők is vehetnek fel hitelt házra. Honnan tudod, hogy azt a 60 milliót mind sajátból fizetik? Ha együtt megkeresnek teszem azt 800-at nettóban, akkor miért ne vehetnének fel akár több tízmilliós hitelt? Úgyis vissza tudják fizetni valószínűleg.

2015. nov. 29. 17:36
 22/25 anonim ***** válasza:
74%

senki sem mondta hogy atlagos, a nagy tomegek nem ennyiert dolgoznak, ez nyilvanvalo.

Viszont ezekbol darabra azert sok van. Nagyobb varosokban, fovarosban tobb ezer olyan ember van kinek ilyen magas a jovedelme, vagy akar ettol is joval magasabb.

En szemely szerint 40 eves vagyok, gepeszmernok, sok ilyen csaladot ismerek (korabbi kollegak, iskolatarsak) akiknek ilyen magas vagy nagyobb a jovedelmuk, osszeszamoltam, minimum 15 csaladot ismerek ahol megvan saccra a havi 1 milla netto.

Meg van olyan cimboram is aki 40 evesen a faterjaval egyutt egy milliardos arbevetelu ceget tulajdonol es vezet. Nem ez az atlag, messze nem, de nem kevesen vannak.

2015. nov. 29. 19:31
 23/25 anonim ***** válasza:
60%

Nem minden arany ami fénylik.. :)

Itthon sokan élnek a látszatnak. 2 számmal nagyobb autó, 2-vel nagyobb ingatlan, mint amire szükség lenne. Persze lehet az ismerősödnél nem erről van szó, ki tudja..

Lakópark ahol lakunk, mindig csodálkoznak az ismerősök, hogy itt milyen "fullos" házak meg kocsik vannak. Itt aztán komoly, vastag embereket laknak, gondolják..

Kicsit elsápadnak mikor mondom, hogy ameddig a szem ellát, 60-70%-ban minden az OTP-é..

Ott voltam a telekosztásnál, szinte nem épült ingatlan banki hitel nélkül.

Mérnököket egyébként tényleg szinte tömik pénzzel az itthoni francia, német cégek. Vidéken is ez van, nem csak Pesten. Pár év tapasztalattal nettó 4-500 ezer nem számít kiemelkedőnek. Ha az asszony is dolgozik valami magasabb beosztásban, összeszed 2-300-at. 6-800-ból azért lehet félretenni.

Szerintem nálatok elfolyik valahol a pénz.

2015. nov. 29. 22:22
 24/25 anonim ***** válasza:
52%

" senki sem mondta hogy atlagos, a nagy tomegek nem ennyiert dolgoznak, ez nyilvanvalo.

Viszont ezekbol darabra azert sok van. Nagyobb varosokban, fovarosban tobb ezer olyan ember van kinek ilyen magas a jovedelme, vagy akar ettol is joval magasabb.

En szemely szerint 40 eves vagyok, gepeszmernok, sok ilyen csaladot ismerek (korabbi kollegak, iskolatarsak) akiknek ilyen magas vagy nagyobb a jovedelmuk, osszeszamoltam, minimum 15 csaladot ismerek ahol megvan saccra a havi 1 milla netto.

Meg van olyan cimboram is aki 40 evesen a faterjaval egyutt egy milliardos arbevetelu ceget tulajdonol es vezet. Nem ez az atlag, messze nem, de nem kevesen vannak."

Igen persze, de én nem is ezt mondtam. 40 évesen, 20 év szakmai tapasztalattal persze hogy jól lehet keresni, nyilván már rég senior vagy, vagy menedzser. Én -ha jól megnézed- a huszonévesekről írtam. Pl 26 évesen azért marha kevesen keresnek ennyit amennyit írtál. 40-50 évesen, a szakmai tapasztalat csúcsán, nyelvtudással persze hogy sokat lehet keresni.

2015. nov. 30. 21:51
 25/25 H8907 válasza:
Jaj Istenem, hogy mindig minden csak a pénzről szól. Igen, kell a pénz, de ahogy apukám mondta, annyi legyen amennyi a (emberi) megélhetésre kell, (én hozzáteszem hogy legyen egy kis tartalék) de hogy mindenki a luxusra vágyik. Úgyse viheti magával senki meg szeretetet úgyse lehet venni belőle. De mondhatok akármit, úgyis mindenki tudja, hogy lehet akármilyen gazdag ha üres az élete. Meg ez a mindig a másikat nézni, hogy őneki hogy van BMW-je meg mindene, legyen boldog vele, én azt mondom. Én inkább csak arra vágyok, hogy legyen normális fedél a fejem felett, ne legyenek kenyér és számlagondjaim, egy emberi élhető életet lehessen élni, meg ami a legfontosabb szeretet és egészség legyen, mert enélkül nem lehet élni, vagyis lehet de minek. De tény hogy igen, olyan szempontból a pénzről szól minden, hogy ha jobbra lépek, már 5000 Ft-ot elköltöttem, hiába nem akartam elkölteni ennyit. Sajnos vagy nem sajnos, ez van, de akkor se szabad hogy a pénz foglalja el az ember szívét.
2017. aug. 17. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!