Honnan van az embereknek ennyi pénzük?
" és mindenki nyugodt hogy anyagilag, relatíve nincs problémája..."
Szoktál vidéken is járni?? Vagy csak Bpestről, Győrről, Sopronról beszélsz? Csenyétén, Cserdiben, Aranyosapátiban, Hajdúsámsonon jártál már? Ott is ugyanezt tapasztaltad? :-) Ne csak a "kirakatot" nézd, hanem "menj be a boltba" is - nem biztos, hogy ott is ugyanazt fogod látni...
"Mindenkinél új telefont látok, és elég drága autókkal furikáznak az emberek"
És az is rá van írva a telefonra meg az autóra, hogy mennyi hitelt vett fel rá? (jó tudom, nem hitelre, hanem "részletre" vette)
Vagy az is rá van írva, hogy céges autóként fut és nem is a sajátja, csak lízingelte?
Mindeni nyugodt... :D :D
Az ország 30-40 %-a a devizahitel miatt fuldoklik, a másik 30-40 % most szalad bele vagy ezután fog a CSOK és babaváró hitelbe és van kb. 30 - 40 %, aki tényleg gondtalanul él, mert pénze is van és hitele sincs - na ezt az utóbbit látod, nézed Te - de ez nem az ország nagy része.
A magánemberek tőkéjének elsődleges származási formái szinte minden esetben a munkabér, tulajdonosi jövedelem és az örökölt vagyon. Mikor látsz valakit az utcán x értéktárggyal, akkor a kérdésedre a válasz többnyire az, hogy fizetésből, osztalékból vagy felhalmozódott örökségből van.
Ha annak az értéktárgynak a tulajdonosa nem magánszemély, hanem egy cég - csak értelemszerűen az emberke használja - akkor lehet eltérő válaszokat adni.
A felsőkategóriás mobiltelefon még nagy nagy cucc, azt a ruppótlan csórók is kihozzák áruhitelre ha van valami munkájuk.
Viszont én a kocsikat nem értem, hogy mindenhol Mercedes, BMW és nem leélt öreg vackok hanem viszonylag fiatal modellek. Még ha hitelre vagy lízingre hozzák ki, ahhoz is kell egy bizonyos anyagi háttér. De én elképzelni nem tudom hogy ennyi ember mit dolgozik hogy ilyet megengedhet magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!