Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Honnan van az embereknek...

Honnan van az embereknek ennyi pénzük?

Figyelt kérdés
Mindenkinél új telefont látok, és elég drága autókkal furikáznak az emberek. Mindenhol nagy a forgalom, ami sok jó autót jelent, és mindenki nyugodt hogy anyagilag, relatíve nincs problémája... Ez hogy lehetséges? Honnan, de tényleg honnan van az embereknek ennyi(re sok) pénzük? Már régóta filózok egy ilyen kérdésen :)

2019. júl. 5. 09:02
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
41%
15 évesen pedig sehil sem dolgozhatsz
2019. júl. 5. 13:39
 32/43 anonim ***** válasza:
40%

@13:39

Papíron. De sógor, koma, jó barátok között minden megoldható.

2019. júl. 5. 13:47
 33/43 anonim ***** válasza:
37%

Mi a baj a lìzingel amùgy?

Legjobb dolog,nem b_sztatt a NAV,szervìz,gumicsere barmi para van a lìzingelő cèg intèzi helyetted a dolgokat.

Szerintem a legjobb a lìzingelt autò,hülyèk akarnak mindent a sajàt nevükön.

2019. júl. 5. 13:50
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

> Mi a baj a lìzingel amùgy?

Lízinggel, ember. Lízinggel. Miből állna normálisan megtanulni magyarul? Meg mik ezek a visszafelé ékezetek?!

Amúgy nincs vele semmi baj.

2019. júl. 5. 15:18
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha lízingre lehet autót venni, akkor miért nincs mindenkinek lízingelt autója? Csak kérdem, mert nem tudom.
2019. júl. 5. 15:54
 36/43 anonim ***** válasza:
82%

> Ha lízingre lehet autót venni, akkor miért nincs mindenkinek lízingelt autója? Csak kérdem, mert nem tudom.

Mert a lízingszerződés előfeltétele a hitelképességed vizsgálata. Havi 200 ezerrel nem fogsz új 4-es BMW-t venni.

2019. júl. 5. 16:11
 37/43 anonim ***** válasza:
66%

Mert igazán céges autóként éri meg lízingelni.

Magánszemélyként pedig - a lízing lényege, hogy addig nem kerül a tulajdonodba az autó, amíg nem jár le a lízingszerződés, azaz nem fizetted ki a teljes árát.

Na már most a mai világban a TULAJDON mindenekelőtt: tehát inkább megveszi hitelre, de az az övé, azztán lesz, ami lesz... Szerencsés esetben ki tudja fizetni végig - szerencsétlen esetben nem.

2019. júl. 5. 16:21
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű.

1: nem mindenki gazdag, csak te azokat szúrod ki mert irigy vagy mélyen legbelül egy kicsit

2: azt vettem észre hogy ez a cigány költekezési kultúra már az átlag lesz lassan. Magyarul: legyen iphone, bmw , laptop, ultra hd tv és nem baj ha közben nincs oénz kajára, esik le a fördőszobában a vakolat, nincs oltása a kutyának, esik szét a kertben a kerítés, nincs biztosítás a házon stb.

Egyre több embernek csak a külsőségek számítanak. Egy ájfónnal jobb villogni mint egy kerítéssel.

2019. júl. 5. 18:01
 39/43 anonim ***** válasza:

33:

Az a baj a lízingelt kocsival, hogy magánszemélyként nem éri meg, magánszemélyként legjobban egy összegben éri meg autót venni, függetlenül attól, hogy új vagy használt.

Ráadásul kétféle lízing van, az egyik a pénzügyi lízing, a másik az operatív lízing, az előbbi ugyanúgy viselkedik, mint a hitel, tehát teljesen a te dolgod a biztosítas, a gumicsere, a szerviz. Operatív lízingnél ez a lízingdíj része, de ha magánszemélyként lízingelsz (pl. Skoda nyújt ilyet magánszemélyek részére), akkor attól még neked kell bejelentkezned szervizre, ugyanúgy te viszed el a kocsit, időt nem spórolsz. Ugyanakkor ez esetben még a biztosítás is áfa kötelessé válik, szemben a saját autó biztosításával. Szóval baromi drága, mielőtt új kocsit néztem, én számolgattam, 4 éves operatív lízinggel kb. 2-szer annyiba került volna az első 4 év, mint ha pont ugyanazt megveszem, de a gyakorlatban meg elég volt nekem másik modell, kisebb felszereltséggel, ami olcsóbb, denem volt rá operatív lízing lehetőség, tehát valójában inkább harmadába került nekem úgy, hogy simán megvettem a kocsit.

2019. júl. 6. 10:42
 40/43 anonim ***** válasza:
Ja, és az sem igaz, hogy nincs kockázat az operatív lízingben. Amikor lejár a futamidő, lehet hogy elvileg az ő kockázatuk, hogy akkor hogyan tudják eladni a használt piacon, igen ám, decha eltér az állapota az annyi idősen elvárttól, akkor rád húzhatják a különbözetet. Magánszemélyként meg szívas, ha pereskedned kell. Ami jó a cégeknek, mert erősebb az érdekérvényesítő képességük, hiszen flottát lízingelnek, az nem feltétlenül jó magánszemélyként.
2019. júl. 6. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!