Honnan van az embereknek ennyi pénzük?
@13:39
Papíron. De sógor, koma, jó barátok között minden megoldható.
Mi a baj a lìzingel amùgy?
Legjobb dolog,nem b_sztatt a NAV,szervìz,gumicsere barmi para van a lìzingelő cèg intèzi helyetted a dolgokat.
Szerintem a legjobb a lìzingelt autò,hülyèk akarnak mindent a sajàt nevükön.
> Mi a baj a lìzingel amùgy?
Lízinggel, ember. Lízinggel. Miből állna normálisan megtanulni magyarul? Meg mik ezek a visszafelé ékezetek?!
Amúgy nincs vele semmi baj.
> Ha lízingre lehet autót venni, akkor miért nincs mindenkinek lízingelt autója? Csak kérdem, mert nem tudom.
Mert a lízingszerződés előfeltétele a hitelképességed vizsgálata. Havi 200 ezerrel nem fogsz új 4-es BMW-t venni.
Mert igazán céges autóként éri meg lízingelni.
Magánszemélyként pedig - a lízing lényege, hogy addig nem kerül a tulajdonodba az autó, amíg nem jár le a lízingszerződés, azaz nem fizetted ki a teljes árát.
Na már most a mai világban a TULAJDON mindenekelőtt: tehát inkább megveszi hitelre, de az az övé, azztán lesz, ami lesz... Szerencsés esetben ki tudja fizetni végig - szerencsétlen esetben nem.
Egyszerű.
1: nem mindenki gazdag, csak te azokat szúrod ki mert irigy vagy mélyen legbelül egy kicsit
2: azt vettem észre hogy ez a cigány költekezési kultúra már az átlag lesz lassan. Magyarul: legyen iphone, bmw , laptop, ultra hd tv és nem baj ha közben nincs oénz kajára, esik le a fördőszobában a vakolat, nincs oltása a kutyának, esik szét a kertben a kerítés, nincs biztosítás a házon stb.
Egyre több embernek csak a külsőségek számítanak. Egy ájfónnal jobb villogni mint egy kerítéssel.
33:
Az a baj a lízingelt kocsival, hogy magánszemélyként nem éri meg, magánszemélyként legjobban egy összegben éri meg autót venni, függetlenül attól, hogy új vagy használt.
Ráadásul kétféle lízing van, az egyik a pénzügyi lízing, a másik az operatív lízing, az előbbi ugyanúgy viselkedik, mint a hitel, tehát teljesen a te dolgod a biztosítas, a gumicsere, a szerviz. Operatív lízingnél ez a lízingdíj része, de ha magánszemélyként lízingelsz (pl. Skoda nyújt ilyet magánszemélyek részére), akkor attól még neked kell bejelentkezned szervizre, ugyanúgy te viszed el a kocsit, időt nem spórolsz. Ugyanakkor ez esetben még a biztosítás is áfa kötelessé válik, szemben a saját autó biztosításával. Szóval baromi drága, mielőtt új kocsit néztem, én számolgattam, 4 éves operatív lízinggel kb. 2-szer annyiba került volna az első 4 év, mint ha pont ugyanazt megveszem, de a gyakorlatban meg elég volt nekem másik modell, kisebb felszereltséggel, ami olcsóbb, denem volt rá operatív lízing lehetőség, tehát valójában inkább harmadába került nekem úgy, hogy simán megvettem a kocsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!