Honnan van az embereknek ennyi pénzük?
"Nem tudom, miért húztátok le a ma 10:08 -as 15-öst, 0 %-ra, pedig nagymértékben igaza van:"
A Gyakorikérdések tele van hozzá nem értő emberekkel, általában az ő szavazataik húzzák le az értelmes válaszokat. Ne tulajdoníts jelentőséget.
"Közlünk sokan lettek sikeres vállalkozók vagy felső vezetők"
Ja. Pláne a nagy többség akik huszonévesen...
Autó esetén.
Szerintem a korrupció is hozzájárul. Itt arra gondolok hogy Magyarországon nagyobb létszámú a "felső tízezer" mint más országokban.
Hozzájárul az is hogy az autó Magyarországon státusz szimbólum.
Ráadásul a kérdező szerintem nagy városban nézelődött, én falun élek itt nem mennek új bömösök meg mercik...
Telefon
Anyám testvére állandóan veszik a legújabb 200-300ezres iphone-t, még a gyerekének is pedig kb 120 ezret kereshet
Nem baj hogy utána vizen meg kenyéren élnek de iphone az van....
A hitel nem válasz a kérdésre. Az áruhitel nem most kezd elterjedni, hanem már 15-20 éve elterjedt hazánkban. Ha valakinek mindig viszonylag új csúcstelefonja van, akkor ha hitelre veszi ezeket, sokkal többe került neki, mint ha mindig kp-ra, hiszen a kamatokat is fizetnie kell. Ugyanez igaz autóra is. Tehát a hitel nem ad választ a kérdező kérdésére.
A válasz valami olyasmi, hogy nem jarsz elég nyitott szemmel. Eleve sok olyan ember van, aki a látszatra ad, de kevésbé feltűnő dolgokra meg nem költ annyit, mert nem tud. Másrészt eleve nagyon sok régi, lepusztult kocsi fut az országban, az autók átlagéletkora egyre magasabb, telefonból is a többség nem a csúcstelefonokat veszi, ruhákból sem a drágat, csak ezek kevésbé feltűnőek mint mikor pár éves BMW SUV-al jár az egyik szomszéd a lakótelepen.
15 vagyok! Köszi, hogy védtetek. Könyvelő mellett dolgozom, látom mik mennek, sok cégvezető magánemberként zsebből ki tudná fizetni az autók árát, csak cégre lízingelni jobban megéri, mert az áfa egy része visszajár.
Amúgy a családomban is van lízingelt kocsi, ez nem céges. 2 éves a kötelező szerviz alkalmával ott győzködték apámat, hogy cserélje le újabb modellre, jó áron beszámítják a mostani kocsit és csak kicsivel kell többet fizetni. Na most akkor elad a kereskedő egy újautót, meg egy szinte újat.
Még kell nézni nagyon sokan hitelre vásárolnak műszaki cikkeket is, hűtő, mosógép, nagy tv... Te csak azt látod, hogy új ez, a még tolják ki a cuccokat, pedig jó 70%uk hitelre vásárol. Ezt nyomják mindenhonnan, lásd providentes, cofidises hirdetések: nincs lóvé nyaralni? Nem baj vegyél fel hitelt..
"40 éves kor fölött"
Ez valóban reálisnak tűnik, csak ugye írnak ide sokan akik már huszonévesen többszörös milliomosok mindezt saját munkájukkal elérve. Álmodban, kisfiam. Lehet egy-két ilyen, de azért ez nem jellemző. 35-40 éves kortól inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!