Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire reális hogy az...

Mennyire reális hogy az elúszott szabadság miatti kárt a munkáltató tényleg meg is téríti? A simlis fillértoszó vállalkozók világában?

Figyelt kérdés

Így szól az Mt:

„Mt.123§(5) A munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén

a szabadság kiadásának közölt időpontját módosíthatja,

b) a munkavállaló már megkezdett szabadságát megszakíthatja,

[...]

(7) A munkavállalónak a kiadás időpontjának módosításával vagy a megszakítással összefüggésben felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni. Az (5) bekezdés b) pontban foglalt esetben a szabadság alatti tartózkodási helyről a munkahelyre és a visszautazással, valamint a munkával töltött idő a szabadságba nem számít be.”

tehát: én egyeztetve lekötöm a szabimat már év elején lekötöm és kifizetem az utat már márciusban (mondjuk) majd júniusban mennék szabira a cég meg közli hogy nem mehetek mert emberhiány van és kell az ember.

És itt ekkor én azt mondom hogy ezzel nekem 300.000 ft károm keletkezett ezt ki kell fizetned kedves munkáltató. Eddig a jog.

A valóság: vajon mennyire reális hogy ki is fizeti? Mennyire reális a fillérb***ó munkáltatók a simlis mindennel trükköző csaló szürtén foglalkoztató vállalkozók ilyen olyan sufnicégek világában hoyg enekm majd erre egy fillért is fizetnek?

Vagy előkerül inkább a munkáltató erőfölény, hogy „ na józsi akarsz még holnap bejönni? Akkor kussolj“

Paranoid lennék vagy nagyon is reálisan látom a dolgokat?

2019. jún. 24. 07:53
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:

"ol nem, akkor miből tudtál 2015-ben és 2017-ben is befizetni nyaralásra?"

Mondjuk úgy hogy nem egyedüli kereső vagyok. Mondjuk úgy. De az hogy KI FIZETI meg a nyaralást azt külső személy nem tudhatja. Ki fizeti ha kérdezik? Én.

Kinek mi köze hozzá.

2019. jún. 24. 18:32
 22/32 anonim ***** válasza:
53%
Összekeveredtek az accountjaid, Balázska?
2019. jún. 24. 18:42
 23/32 anonim ***** válasza:

A mai világban csak az nem talál magának más munkát, aki nem akar. Ha úgyvan, akkor odébb kell költözni. Egy egyszerű Lidl-ös árufeltöltő is többet keres minimálbérnél és jobban megbecsült munkaerő, mint te, ha csak a fele igaz annak, amilyen kérdéseket ide kiírogatsz.

Minden kérdésednél megkapod, hogyha ilyen helyen maradsz, akkor bizony te vagy a hülye, nem a góré. Csendben tűrsz, maradsz, dolgozol és még "foggal körömmel kapaszkodsz" a munkádba. Te vagy a munkáltatók álma!!! Miért fizetnék ki az elúszott nyaralásod, ha úgysem történik semmi, ha nem teszik? :D Nem érzed egy kicsit torznak a képet, ami a fejedben van?

2019. jún. 25. 09:14
 24/32 A kérdező kommentje:

"Nem érzed egy kicsit torznak a képet, ami a fejedben van?"

nem egyáltalán nem érzem mert vannak munkatársaim akik még nálam is többet "kapnak " és mégis itt vannak.

Ez van. Ezt kell szeretni. Vagy lehet menni a semmibe a közmunkába.

AKkor inkább maradjon ez.

És nem, NEM MENNÉK EL Árufeltöltőnek még akkor se ha milliót fizetnének (de nem fizetnek) és nem mennék el egy trógerszaros retekgyárba még akkor se ha ott 8 elemis kancigányoknak többet adnak mint itt diplomával kapok.

NEm, nem mennék el. Semennyiért se.

2019. jún. 25. 09:42
 25/32 A kérdező kommentje:

" Miért fizetnék ki az elúszott nyaralásod, ha úgysem történik semmi, ha nem teszik? :D"

És újra megkérdezem (újra és újra) ha én bírósághoz fordulok az engem ért kár miatt MEDDIG MARAD MEG AZ ÁLLÁSOM??

Erre kell válaszolni.Erre és nem másra.

Ha innnen kivágnak a francba akkor MI LESZ? Közmunka életfogytig? Kösz nem. Akkor maradjhon ez ami van.

2019. jún. 25. 09:47
 26/32 anonim ***** válasza:
megérdemelnéd mostmár, de tényleg. te még ezt a xar melót sem érdemled meg.
2019. jún. 25. 11:36
 27/32 A kérdező kommentje:

" ezt a xar melót sem érdemled meg."

Érvek? Kifejtés? Nem, na de miért nem?

Okok érvek indokok?

2019. jún. 25. 11:40
 28/32 anonim ***** válasza:

Kérdező, a múltkor még kikapcsolta a gázt a szolgáltató a munkahelyeden.

Szóval jó eséllyel tényleg nem kell elmenned - csődbe megy magától a munkahelyed.

2019. jún. 25. 11:44
 29/32 anonim ***** válasza:

# 27

csak azé!

(bocs, ezt az érvelést tőled tanultam!)

2019. jún. 25. 12:38
 30/32 A kérdező kommentje:

" a múltkor még kikapcsolta a gázt a szolgáltató a munkahelyeden.“

Így van. Ki is kapcsolta. Sőt lecsatoltak a gázhálóról.Senki le se szarja. Mire kell gáz amikor kinn 40 fok van? Majd ahogy írtam eljön az ősz az első hűvösök és akkor ráeszmélnek majd hogy mégis kell az a gáz befizetik visszakötik. Ennyi. Kit érdekel.

"Szóval jó eséllyel tényleg nem kell elmenned - csődbe megy magától a munkahelyed.

óóóó hányszor és hányszor hallottuk ezt??

Ugyan. Meglesz az 20 év múlva is.

2017 nyara. Telefon kikapcsolva kajáscég felmondta a szerződést takarítószer semmi temérdek köztartozás, ami munkatárs csak létezett mindenkinek tartoztak nem fizettek

- az önkormányzatnak 6 havi bérleti díjjal tartoztak fenyegetett a vamüsz hogy kirak.

Nem rakott ki. Miért nem máig rejtély. Állítólag azért nem mert senkinek se kellett az épület és a vamüsz úgy volt vele így mégis lakott az épület.

Szóval aki élt és mozgott mindenkinek tartoztak, fenyegetések tértivevényes levelek tömkelege.

Mindenki azt mondta ennek vége ez így nem mehet tovább 1 hónap és vége mindennek. 2017 nyara. Most 19 nyara van . Itt vagyunk. és 10 év múlva is itt leszünk. Hol lennénk.

2019. jún. 25. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!