Mennyire reális hogy az elúszott szabadság miatti kárt a munkáltató tényleg meg is téríti? A simlis fillértoszó vállalkozók világában?
Így szól az Mt:
„Mt.123§(5) A munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén
a szabadság kiadásának közölt időpontját módosíthatja,
b) a munkavállaló már megkezdett szabadságát megszakíthatja,
[...]
(7) A munkavállalónak a kiadás időpontjának módosításával vagy a megszakítással összefüggésben felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni. Az (5) bekezdés b) pontban foglalt esetben a szabadság alatti tartózkodási helyről a munkahelyre és a visszautazással, valamint a munkával töltött idő a szabadságba nem számít be.”
tehát: én egyeztetve lekötöm a szabimat már év elején lekötöm és kifizetem az utat már márciusban (mondjuk) majd júniusban mennék szabira a cég meg közli hogy nem mehetek mert emberhiány van és kell az ember.
És itt ekkor én azt mondom hogy ezzel nekem 300.000 ft károm keletkezett ezt ki kell fizetned kedves munkáltató. Eddig a jog.
A valóság: vajon mennyire reális hogy ki is fizeti? Mennyire reális a fillérb***ó munkáltatók a simlis mindennel trükköző csaló szürtén foglalkoztató vállalkozók ilyen olyan sufnicégek világában hoyg enekm majd erre egy fillért is fizetnek?
Vagy előkerül inkább a munkáltató erőfölény, hogy „ na józsi akarsz még holnap bejönni? Akkor kussolj“
Paranoid lennék vagy nagyon is reálisan látom a dolgokat?
"Az a helyzet a mai világban kedves mindennapos hőzöngő, hogy minden attól függ mennyire vagy fontos munkaerő."
ez ÍGY VAN!!!!! de akkor kérdésem: miért hazugoznak trolloznka engem mert leírom mi a helyzet egy kevésbé fontos és pótolható munkaerő eseténben?
Azért ne játsszuk az agyunkat hogy ilyen nem fordulhat elő meg majd a cég fizet. Fizet igen ha egy fontos emberről van szó a cégnél. Meg azzal ezt eleve meg se merik csinálni.
És ha egy egybites józsi melósról? Annak mit fizet a cég ha elúszik a nyaralása? Semmit! Még meg is fenyegetik hogy ha ugrál kirúgják!
Majd fognak annak kártérítést fizetni meg leállni vele alkudozni??
Dehogy fognak törvény ide vagy oda!!
Kuss és jössz, ha nem ki vagy rúgva!!
Így állnak hozzá (nálunk is).
És én vagy mi akik itt vagyunk mit tehetünk? Semmit.
Ha kell az állás akkor semmit.
kérdésem: miért hazugoznak trolloznka engem mert leírom mi a helyzet
Azért, mert tisztán fikció minden kérdésed - elméletben megtörténhet, gyakorlatban annyi rá az esély, mint a lottóötösre. Továbbá nem veled történik meg, tehát hazudozol.... Meg a valóságban nem választ vársz, csak provokálsz mert erre áll fel a pici pöcölőd...
"Továbbá nem veled történik meg, tehát hazudozol"
Velem ez ezen a munkahelyen KÉTSZER IS MEGTÖRTÉNT!!!
2015 ben és 2017ben is!!!
A mai napig egy fillért nem kaptam kárpótlásnak!! Noha 1000x ígérték hogy fizetnek de már akkor tiszta volt hogy ez csak üres duma.
És esélyes hogy idén nyáron is ez lesz mert annyira nincs ember!!!
Örülj neki, hogy ilyen fontos ember vagy, hogy nem tudnak meglenni nélküled nyáron... :-)
Ősztől tavaszig úgysem csinálsz semmit, csak a Gyakorira írogatsz...
"Ha én emiatt (vagy bármi miatt) bíróságra megyek a munkáltatóm ellen, vajon meddig lesz még állásom?"
Ha a munkáltatód olyat vét ellened, ami miatt munkaügyi bíróságra kell menned, akkor te vagy a nemnormális, ha továbbra is ott szeretnél dolgozni.
Jó, tudjuk, te akkor is ott fogsz még dolgozni, ha már neked kell fizetni, hogy ott lehess.
"is ott szeretnél dolgozni"
SZERETNÉK????? NEM SZERETNÉK. Sose szerettem.
Ez nem szeretem vagy nem szeretem kérdése ez LEHETŐSÉG kérdése. Itt KELL dolgoznom mert ugyan hol dolgoznék másutt??
Hol? Utcát söpörtjek? Közmunka?
Vagy mi legyen ha ez nincs??
10 körömmel kapaszkodok ebbe mert ha ez nem lenne, mehetnék utácát söpörni.
EZ VAN!! Ennyit kéne felfogni de úgy tűnik ez is magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!