Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Normális esetben szerintetek...

Normális esetben szerintetek is etikátlan a tartásdíjra való igény formálása?

Figyelt kérdés

Természetesen vannak esetek amikor rendben van. Viszont tegyük fel, hogy van egy 3 tagú család. Apa és anya nem jön ki egymással. Közösen egyet értenek abban, hogy elválnak. Nyilván egymástól válnak el nem a gyermektől. A bíróság szinte biztosan az anya mellé rendeli a gyermeket. Ezzel továbbra sincs baj. Viszont az apuka szereti a gyermekét. Mindent megadna neki. Sajnos garantált bérminimumot keres és albérletbe öltözik a válás miatt. Anyuka pedig azonnal gyermektartás fizetésére kötelezteti. Levonják apuka nettójának 33%-át. Így a megélhetése veszélybe kerül. Noha anélkül is ráköltene annyit a gyermekre amennyit csak tudna. Anyukát ez természetesen nem érdekli. Ő úgy érzi, hogy neki ez "jár". Pontosabban a gyermekének. Nem érdekli, hogy a gyermek apját tönkreteheti és eltávolodhat tőle. Pedig ugyanolyan szülő.

A fenti példát többször láttam már. Tudom, hogy van olyan aki megérdemli, hogy fizessen. Van olyan is, hogy csak színleli az apuka, hogy mennyire fontos neki a gyermeke. De én többször látott fent leírt példa alapján érzem ezt az egészet etikátlannak. Ebből adódóan talán még felháborító is, hogy az adott helyzetben az anyuka büszkén veri a mellét, hogy ő egyedülálló anyaként is megállja a helyét. Persze. Úgy, hogy az apuka 120 nettójából 40-et lead neki. 50-ből (nagyon szerencsés esetben vidéken) kivesz egy lyukat. A maradékból meg nyomorog. Mert valljuk be ez a pénz másra nem jó. Továbbá tudom jól, hogy nem mindig az apa költözik el. Ezeken a kivételeken szerintem ne akadjunk fent. Pláne azért mert a példában felhozott normális férfi sosem viselné el, hogy a gyermeke költözzön. Ha a ház eladásra kerül akkor is fennállhat ez az anyagi helyzet.

2018. jún. 12. 10:52
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%

Meg most őszintén, hogy akar bárki komoly kapcsolatot úgy hogy nem hajlandó túllépni az én pénzemből egy db rágót se felfogáson? majd elmegy bevásrolni, és a pénztárnál forintra elfelezik a számlát vagy mi a fene?

Lehet ezen patáliázni de aki egy sóhaer majom aki 1 ft-ot nem ad a sajátjából mert az az övé, meg főleg nő abból ne, meg mert egyenjogúság van az nyugodtan megpusztulhat magányában mert visszatasztó.

Mint mondtam én barátoktól nem sajnálom a meghívást, akivel ugye nem szándékozom komoly kapcsolatba kerülne vagy életet leélni, de a nő ne vegye zokon ha az a valakki aki ismerkedik vele sajnál tőle 200 ft-ot kávéra? De a visszahívás ellen nem lenne kifogásod mi? Az játszik ha nő fizet mozit, ugye?

2018. jún. 13. 20:24
 42/49 anonim ***** válasza:
65%
#40-#41, ugyan már, nálunk spec a kapcsolat 0. percétől közös minden van... még azt se tudnád megmondani, hogy melyikünk a domináns, mert mikor miben ki...
2018. jún. 13. 20:37
 43/49 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg mit tolod ezt a typic nőgyűlölő dumát?

Igen is falramászom ettől a "nőnek az én pénzemből egy forintot se" sóher majomtól, mert az ilyen akkor meg majd jogosan viselheti hogy a nő se ad neki 1 ft-ot se a sajátjából aztán az meg valami hihetetlenül szuper kapcsolat ám.

Jó oké meghívás meg meghívás között van különbség. Mert az nagy genyóság mikor egyből étterembe menne a csaj nem is akármilyenbe, de azért valljuk be ha beülnek egy nimand helyre és ott megiszik urambocsá egy colát akkor mi van? Mondjuk én már azon is jókat mosolygok, hogy egyesek szerint a nőnek megér egy érdektelen pasival való randi egy colat :D nincs pénze tuti arra az üccsire, még egy pasit is el kell viselnie mellé. Szánalmas.

És mondom ezt úgy hogy anyagi értelmben is egyenrangú fél vagyok a kapcsolatomban, és nem is minimálbért keresünk....Soha nem nézem mikor vásárolok be én, simán fizetem foglalom a wellnes hétvégét, stb. Nem csak anyagias nő gondolkodhat így.

2018. jún. 13. 20:45
 44/49 anonim ***** válasza:
65%

Nézd, nálunk ez hektikus, a párom is volt iskolás, én is voltam munkanélküli, manapság meg mindketten vállalkozunk, úgyhogy mikor épp melyikünk keres többet... semmi jelentősége... pláne így 20+ év után:)

Másfelől sose voltam nőgyűlölő, ez nem általában a nőkről szóló kérdés... én azokat a nőket nem bírom, akik a minél sikeresebb utódnevelő projektjukhoz keresik az ideális spermadonort és eltartóbalekot. Ők azok, akik a kapcsolatba már nem fektetnek energiát - hisz a megfelelő genetikájú örökítőanyag már megvan, célba ért, már nem kell elviselni a másikat - viszont a tartásdíj az kell, hisz valamiből biztosítani kell az utódnak a "megfelelő színvonalat"... tudod, ők azok, akik "én már anyuci vagyok, nekem már a kicsibabám (sic, még véletlenül se többes szám birtokos)..."- asszem írtam már.

Na, ezért vallok én ebben a témában meglehetősen radikális nézeteket.

2018. jún. 13. 21:03
 45/49 anonim ***** válasza:
100%

Igen de ezek az "azok" a nők. És nem bántásból de "azoknak" a nőknek nem is fog bárki megfelelni....de ez is azért jellemző hogy a hol jól hol rosszul kereső férfi félti magát az ilyen aranyásóktól :)) Sosem értettem.

Mindegy lényeg a lényeg, nem kell minden embert egy kalap alá venni.

Bár azért annak is garulálok aki kapcsolatba kerül olyan nővel aki egyértelműen csak eltartóbalekot keres, meg spermadonort de azért utána sír a szája hogy átbacták a fejét. Hát ki milyet szakít olyat szagol. És hogy ne vádolj diszkrimináciúval ezt a hülyén választó nőtársaimnak is szemébe mondom :) francért kell komoly kapcsolatot még véletlenül sem akaró fackalapokkal öszegabalyodni aztán sírni hogy jajj nem becsülnek meg. Egy kutya.

2018. jún. 13. 21:11
 46/49 anonim ***** válasza:
100%
diszkrimináció
2018. jún. 13. 21:12
 47/49 anonim ***** válasza:
100%
Ez rendben is van, és magamon ugye - 20+ év kapcsolat tükrében - már nemigen van mit féltenem:))) Én a férfitársaimat féltem. Meg azt gondolom, hogy ha már szereztem tapasztalatokat - részben a saját káromon is - meg én is úsztam meg dolgokat, akkor kutya kötelességem segíteni azokon, akiknek erre van szükségük. (a dolog nem reménytelen, mentettem már meg embert pl. itt on tartásdíjtól is, amikor tény volt, hogy a srácnak szava sem lehetett a gyerekvállalásban)
2018. jún. 13. 21:17
 48/49 anonim ***** válasza:
100%

Akkor segítsd őket azzal a tanáccsal, hogy kerüljék el a hülye kapcsolatra nem érdemes picsukat. Jó cickók, poosik ide vagy oda.

Hasonlóra bíztatom én is a nőtársaimat ha lehet vagy ha érdekli őket a véleményem. Aki kerüli az ilyet azt esélytelen megfogni, vagy megbántani, kihasználni.

Csak a fent említett "jó popsi, jó cickó, kockahas" meg társai néha ellnezőszemüveget tesznek az emberre :)

Tanácsold azt hogy vegye le, ennyike.

2018. jún. 13. 21:22
 49/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat. Mivel sokan hamarabb háborodnak fel olyasmin amit nem is tudnak leírnám még egyszer:

NEM én vagyok apuka. Gyermektelen vagyok. Látok sok ilyen esetet. Emiatt kérdeztem.

A példámban szegény család szerepel. Mert vannak olyan családok, ahol minimálbért visznek haza mindketten.

A kérdés etikusságról szólt. Nem fiktív pénzügyi helyzetek elemzéséről és nem is diszkriminációról.

A kérdésben alap feltevés volt, hogy az apuka mindent megtenne a gyermekéért alapból. Ez alatt azt értem, hogy képes nélkülözni is. Számomra a felháborító az volt, hogy akkor is kell a nőnek minden. Minden amit csak lehet. A másik ember élete árán is. Akkor és csak akkor volna ez az egész elfogadható, ha nem a kereset százalékában lenne ez meghatározva, hanem a fizetendő összegek figyelembevételével forintosítva. Mert lehet emberünk farháton fog élni és akkor is megveszi a gyermekének amire vágyik. Csak épp a nullából, ha elveszel már mínusz lesz. Ez pedig nem elég a megélhetéshez.

Talán a legnagyobb baj az, hogy nem hajlandóak sokan értelmezni, talán elolvasni sem a kérdést. Nagyon sok keserű ember van.

Ismételten köszönöm az értelmes hozzászólásokat! Volt köztük sok jó is.

2018. jún. 18. 10:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!