Csak szerintem lenne jogos az az igény, hogy ha egy cégnek minél jobban megy pénzügyileg, a dolgozóknak annál több fizetés jár?
Ez egy hatalmas tévedés, hogy a dolgozók keresik meg a pénzt a cégnek... Marika aki a gépsor mellett áll ugyan előállítja fizikailag a terméket, de a hozzáadott értéke minimális. Egy részről, mivel kiváltható géppel, Gizikével vagy teheráni gyerekmunkásokkal. Viszont a tőke, ami a cégbe van nem váltható ki csak tőkével.
Másrészről ezen logika mentén mit szólnál hozzá, ha egy fél évig veszteséges a cég addig nem kapnál fizetést? Mert ebből a gondolatból egyenesen következik ez is... És akkor ki ne kapjon fizetést? Marika, mert nem elég jó minőségű a termék amit összeszerelt? Vagy a mérnök, aki tervezte? Vagy a saleses, aki nem tudta eladni? A karbantartó Jóska mert nem állította be elég pontosan a gépet? Az igazgató, mert nem hajtott fel elég megrendelést? A Béla, mert túl sokat volt betegszabin az évben?
A dolgozói létnek pont az a nagy előnye, hogyha veszteséges, ha nyereséges vagy nullszaldós a cég minden kockázatot a tulajdonos és vezetőség áll. A dolgozó meg kapja a kis fizetését amíg szükség van a munkájára.
"A dolgozói létnek pont az a nagy előnye, hogyha veszteséges, ha nyereséges vagy nullszaldós a cég minden kockázatot a tulajdonos és vezetőség áll. A dolgozó meg kapja a kis fizetését amíg szükség van a munkájára."
Ember.
Hadd kérdezzek már valamit.
A mi munkahelyünk hónapok óta kevesebbet fizet annál mint ami a szerződésben van.
Indok: mert állítólag rosszul megy a cégnek anyagi veszteségek stb. Hogy így van-e tényleg vagy nem azt mi a mezei dogoók nem tudhatjuk ellenőrizni.
Van egy fix alapbéres munkaszetződésünk, melyben benne a btto alapbér és ezt nem fizeti ki a cég hónapok óta senkinke csak csonkán mert anyagi gondjai vannak.
Hadd kérdezzem meg ebben a szituban akkor hogy érvényesül amit leírtál?
Hát én csak egy dolgozócska vagyok ledolgozom az előírt munkaidőmet joggal várom el a szerződéses bár kifizetését.
Nincs közöm ahhoz a cégnek jól megy /rosszul megy, én ledolgoztam amit előírtak és fizetni kéne.
de nem fizetik ki (csonkán)
Akkor te szuperbölcs áruld mér el ebben a szituban akkor mit ér a te nagy okosságod?
# 6
Munkaügyi trollocska, húzzál már a sunyiba...
Akárki merészel engem vádolni hazugsággal eljön hozzám megnézi a szerződésem és a bnakszámlakivonatom megmutatom ezer örömmel és utána pofázzon akárki.
Jöjjön el nézze meg aztán pofázzon!!!
Kismilliószor eljátszottuk ezt, többen ajánlkoztak de te hátráltál ki mondván "persze, úgysem jössz el"....
Ezzel szemben nyilvánvaló, hogy megállás nélkül hazudsz, naponta más a sztory, úgyhogy el lehet húzni a balfenéken, unalmas vagy.
A privátból kiderült, hogy:
-nem is cég
-nincsen profit
-nem vállalkozás
-nonprofit alapítvány
-fizetett "önkéntesekről" van szó
Ezek alapján miért is tartanád reálisnak a magasabb fizetést kedves Liza???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!