Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak szerintem lenne jogos az...

Csak szerintem lenne jogos az az igény, hogy ha egy cégnek minél jobban megy pénzügyileg, a dolgozóknak annál több fizetés jár?

Figyelt kérdés
Elvégre ők keresik meg azt a pénzt a vállalkozásnak.

2018. máj. 13. 11:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
Hat egyfelol eleg gyakori a bonusz jo teljesitmenyert, vagy teljesitmenyaranyos berezes. Masfelol, ha a fizetes nagysagrendnel joval nagyobb aranyban szeretnel reszesulni a ceg eredmenyebol, rendszerint annak is megvan a lehetosege, hogy a tobbi tulaj/befektetohoz hasonloan te is befektetsz a cegbe kockaztatva a sajat vagyonodat. Persze, ha csak 1 millat fektetsz be, a masik tulaj meg 99-et, akkor max a nyereseg 1% lenne fair elvarnod.
2018. máj. 13. 11:11
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy hatalmas tévedés, hogy a dolgozók keresik meg a pénzt a cégnek... Marika aki a gépsor mellett áll ugyan előállítja fizikailag a terméket, de a hozzáadott értéke minimális. Egy részről, mivel kiváltható géppel, Gizikével vagy teheráni gyerekmunkásokkal. Viszont a tőke, ami a cégbe van nem váltható ki csak tőkével.

Másrészről ezen logika mentén mit szólnál hozzá, ha egy fél évig veszteséges a cég addig nem kapnál fizetést? Mert ebből a gondolatból egyenesen következik ez is... És akkor ki ne kapjon fizetést? Marika, mert nem elég jó minőségű a termék amit összeszerelt? Vagy a mérnök, aki tervezte? Vagy a saleses, aki nem tudta eladni? A karbantartó Jóska mert nem állította be elég pontosan a gépet? Az igazgató, mert nem hajtott fel elég megrendelést? A Béla, mert túl sokat volt betegszabin az évben?

A dolgozói létnek pont az a nagy előnye, hogyha veszteséges, ha nyereséges vagy nullszaldós a cég minden kockázatot a tulajdonos és vezetőség áll. A dolgozó meg kapja a kis fizetését amíg szükség van a munkájára.

2018. máj. 13. 11:20
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Ha a cég veszteséges lenne, adnál kárpótlásul valamit a tulajdonosnak, hogy ne szomorkodjon? Elvégre ő adja a fizetésedet, csak visszaadnál belőle valmit.
2018. máj. 13. 12:11
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
És ha rosszul megy akkor meg ne kapjanak fizetést?
2018. máj. 13. 12:16
 5/11 anonim ***** válasza:
72%
Egyoldalú a kérdésed.
2018. máj. 13. 12:30
 6/11 anonim ***** válasza:
18%

"A dolgozói létnek pont az a nagy előnye, hogyha veszteséges, ha nyereséges vagy nullszaldós a cég minden kockázatot a tulajdonos és vezetőség áll. A dolgozó meg kapja a kis fizetését amíg szükség van a munkájára."

Ember.

Hadd kérdezzek már valamit.

A mi munkahelyünk hónapok óta kevesebbet fizet annál mint ami a szerződésben van.

Indok: mert állítólag rosszul megy a cégnek anyagi veszteségek stb. Hogy így van-e tényleg vagy nem azt mi a mezei dogoók nem tudhatjuk ellenőrizni.

Van egy fix alapbéres munkaszetződésünk, melyben benne a btto alapbér és ezt nem fizeti ki a cég hónapok óta senkinke csak csonkán mert anyagi gondjai vannak.

Hadd kérdezzem meg ebben a szituban akkor hogy érvényesül amit leírtál?

Hát én csak egy dolgozócska vagyok ledolgozom az előírt munkaidőmet joggal várom el a szerződéses bár kifizetését.

Nincs közöm ahhoz a cégnek jól megy /rosszul megy, én ledolgoztam amit előírtak és fizetni kéne.

de nem fizetik ki (csonkán)

Akkor te szuperbölcs áruld mér el ebben a szituban akkor mit ér a te nagy okosságod?

2018. máj. 13. 13:09
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

# 6

Munkaügyi trollocska, húzzál már a sunyiba...

2018. máj. 13. 13:11
 8/11 anonim ***** válasza:
8%

Akárki merészel engem vádolni hazugsággal eljön hozzám megnézi a szerződésem és a bnakszámlakivonatom megmutatom ezer örömmel és utána pofázzon akárki.

Jöjjön el nézze meg aztán pofázzon!!!

2018. máj. 13. 13:14
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kismilliószor eljátszottuk ezt, többen ajánlkoztak de te hátráltál ki mondván "persze, úgysem jössz el"....

Ezzel szemben nyilvánvaló, hogy megállás nélkül hazudsz, naponta más a sztory, úgyhogy el lehet húzni a balfenéken, unalmas vagy.

2018. máj. 13. 13:35
 10/11 anonim ***** válasza:

A privátból kiderült, hogy:

-nem is cég

-nincsen profit

-nem vállalkozás

-nonprofit alapítvány

-fizetett "önkéntesekről" van szó

Ezek alapján miért is tartanád reálisnak a magasabb fizetést kedves Liza???

2018. máj. 13. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!