Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Normális esetben szerintetek...

Normális esetben szerintetek is etikátlan a tartásdíjra való igény formálása?

Figyelt kérdés

Természetesen vannak esetek amikor rendben van. Viszont tegyük fel, hogy van egy 3 tagú család. Apa és anya nem jön ki egymással. Közösen egyet értenek abban, hogy elválnak. Nyilván egymástól válnak el nem a gyermektől. A bíróság szinte biztosan az anya mellé rendeli a gyermeket. Ezzel továbbra sincs baj. Viszont az apuka szereti a gyermekét. Mindent megadna neki. Sajnos garantált bérminimumot keres és albérletbe öltözik a válás miatt. Anyuka pedig azonnal gyermektartás fizetésére kötelezteti. Levonják apuka nettójának 33%-át. Így a megélhetése veszélybe kerül. Noha anélkül is ráköltene annyit a gyermekre amennyit csak tudna. Anyukát ez természetesen nem érdekli. Ő úgy érzi, hogy neki ez "jár". Pontosabban a gyermekének. Nem érdekli, hogy a gyermek apját tönkreteheti és eltávolodhat tőle. Pedig ugyanolyan szülő.

A fenti példát többször láttam már. Tudom, hogy van olyan aki megérdemli, hogy fizessen. Van olyan is, hogy csak színleli az apuka, hogy mennyire fontos neki a gyermeke. De én többször látott fent leírt példa alapján érzem ezt az egészet etikátlannak. Ebből adódóan talán még felháborító is, hogy az adott helyzetben az anyuka büszkén veri a mellét, hogy ő egyedülálló anyaként is megállja a helyét. Persze. Úgy, hogy az apuka 120 nettójából 40-et lead neki. 50-ből (nagyon szerencsés esetben vidéken) kivesz egy lyukat. A maradékból meg nyomorog. Mert valljuk be ez a pénz másra nem jó. Továbbá tudom jól, hogy nem mindig az apa költözik el. Ezeken a kivételeken szerintem ne akadjunk fent. Pláne azért mert a példában felhozott normális férfi sosem viselné el, hogy a gyermeke költözzön. Ha a ház eladásra kerül akkor is fennállhat ez az anyagi helyzet.

2018. jún. 12. 10:52
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
31%

"honnan tudod, hogy apa AKART lenni? Honnan tudod, hogy anyuci nem az apa tiltakozása ellenére vállalta be a gyereket?"

:DDDDD és te honnan tudod az ellenkezőjét? jaa mert ez így kényelmesebb megoldás, és apukát lehet áldozat szerepbe tenni. Így látatlanba. Azért nem semmi az női diszkrimináció ami egyeskből árad.

2018. jún. 13. 16:53
 32/49 anonim ***** válasza:
54%
"Szvsz ez csak demagógia, hogy az anyukák ugyan úgy lemondhatnának a gyerekről, nem reális." - nézd, ez tényleg nem vélemény-kérdés, ott van a Ptk-ban... illetve ott nincs, mert pont az a lényeg, hogy nem tesz különbséget (nem is tehet) férfi és nő között.
2018. jún. 13. 16:55
 33/49 anonim ***** válasza:
57%

#29, figyelj, nem kell megválaszolnod azt, amit tőlem akarnál kérdezni, itt vagyok:)

Azt válaszolnám, hogy apuka lehetne szolidárisabb - HA - tényleg ketten vállalták a dedet. Ha apukának a spermadonor és eltartóbalek szerep volt szánva a kapcsolatban, na akkor felelnék olyasmit, amit te jövendöltél - vagy olyanabbat...

2018. jún. 13. 16:59
 34/49 anonim ***** válasza:
40%

Kár, hogy itt szó nem volt csak spermadonorságról, azt már te képzelted oda mert így mennyivel egyszerűbb szapulni a nőt.

Abból induljunk ki ami az általános hogy közösen akarták a gyereket, majd kapcsolat/házasság fuccsba ment és szétváltak útjaik.

Ilyenkor indig jön a pénzéhes ex történet, elég ha csak kérdéseket olvasgatsz itt. Pedig anyukának nem arra kell a pénz hogy ő luxusra költse magára, hanem hogy legyen a gyereknek ruha cipő, akármi.

Ez meg így nem fern. Egyenjogúság van: A nő keresete pont annyi mint a férfi ugyanannyi keresete. Szóval ha egyiktől szolidaritást várunk mert neki telik, akkor a másiktól is várjunk már, ez kb ennyi.

2018. jún. 13. 17:09
 35/49 anonim ***** válasza:
59%
"Abból induljunk ki ami az általános hogy közösen akarták a gyereket, majd kapcsolat/házasság fuccsba ment és szétváltak útjaik.... A nő keresete pont annyi mint a férfi ugyanannyi keresete. Szóval ha egyiktől szolidaritást várunk mert neki telik, akkor a másiktól is várjunk már, ez kb ennyi." - ebben ÍGY egyet is érthetnénk, tehát HA kb ugyanakkora a jövedelmük, HA közösen vállalták a gyereket - ugye jól látom, hogy ezt írtad?
2018. jún. 13. 17:14
 36/49 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindkketten akarták a gyereket akkor igen.

Ha ugyanannyi a fizetésük akkor viszont nem lenne ez a probléma hisz egyiknek sem okozna gondot a gyerektartás/gyerekellátás/nevelés, akármelyiknél is lenne elhelyezve.Vagy legalábbis nem nagyobb gondot mint a másiknak.

A szolidaritást abban az esetben lehet elvárni ha egyik fél rosszabbul áll. Akkor ugye várhat a gyerekre hivatkozva a másiktól plusz segítséget. De ez legyen már kölcsönös. Ha anyuka áll szrabbul akkor neki se kelljen már hallgatni a a pénzéhes ex szöveget, ha már apukának is jár a segítség adott esetben. Érted? Nekem ezzel van a bajom, hogy társadalmi megitélés szerint csak a nő lehet lehúzós. Mert ha neki kevés van akkor így járt, ha a férfinak van kevés akkor egyből jön a kivesszük a szájából a kenyeret című nóta. Holott 21 században ember-ember hiába milyen nemű.

2018. jún. 13. 17:25
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

#36, tudod, az a baj, hogy a gyakorlat pont az ellenkezőjét mutatja annak amit itt leírtál, az elnőiesedett családjogi bíráskodást, azt, hogy bármit (gyereket, lakást, tartást) sokkal könnyebben ítélnek meg a nő részére - bár az utóbbi időben kicsit már javult a helyzet... Amit te tapasztalsz, az pont az e miatti közfelháborodás visszacsapása.

Tudod, ha a zasszony gyereket várna most, naponta 100x leíratnám vele, hogy "egy család minden tagja EGYFORMÁN fontos, nincs olyan, hogy ez vagy az az első!" - nehogy őt is elkapja az anyaságot meg a gyereket túlmisztifikáló nyugati trend...

(ezt ne vedd komolyan azért, szerintem normális párt választottam, akinek ezt nem kell külön leírni, evidens neki)

Én tudod mikor dobom el az agyamat? Amikor az apját álmában megölő gyereket csont nélkül elengedik, az anyját szemtől szembe leszúrót meg börtönbe küldik 7 évre... amikora feleségét megölő férfit csont nélkül sittre küldik, a férjét megölő nőt meg csont nélkül felmentik (mai eset) azt feltételezve(!), hogy "jogos önvédelem". Mert a valóság EZ.

2018. jún. 13. 17:37
 38/49 anonim ***** válasza:
5%

Akkor ott van ellenpéldának az a kamaszfiú aki megölt egy kislányt. Kap majd pár évet, ami jó magaviselettel csökkenhet is, kvázi fiatal felnőttként már kint lesz. Ennnyit erről.

[link]

A pénzt meg általában a férfiak féltik úgy a nőktől. Nem kell gyerekben gondolkodni, elég egy szimpla randi. Jajj nem hívom meg kávéra, mert fizesse magának. Jajj mi lesz ha rájön hogy jól állok anyagilag, akkor majd le akar húzni. Vagy mikor a jól kereső lelkinyomorék aki sorra fekteti meg a sötétebbnél sötétebb nőket és megideológizálja magának hogy a nők mind pénzéhesek, mert ugye fel nem merül benne hogy hulladékokkal kezdett akik pénztárca vasagság alapján akaszkodnak rá pasikra. Stb.

Na és akkor ha van a szitu ahol a nő jól keres, akkor mit ad Isten egyesek szerint ő nem szolidáris? Miért? Szerinted neki fán terem a pénz? Ő nem dolgozott és tanult keményen hogy ez mind meglegyen neki? Őt simán meg lehet fejni neki úgyis van címszóval? Na ez is egy marha nagy kettősmérce, persze tisztelet a kivételnek.

2018. jún. 13. 18:11
 39/49 anonim ***** válasza:
46%

"Nem kell gyerekben gondolkodni, elég egy szimpla randi. Jajj nem hívom meg kávéra, mert fizesse magának." - izé, nem a nemtől független, azonos melóért AZONOS jövedelem a cél? Akkor meg mit keres itt ez a diszkriminatív "a férfi fizesse a nő fogyasztását" c. dolog? Miért? Szerinted neki fán terem a pénz? Ő nem dolgozott és tanult keményen hogy ez mind meglegyen neki? Őt simán meg lehet fejni neki úgyis van címszóval???? :)))))))

Tudod, életemben eddig 1 azaz egy korrekt feministával találkoztam, megemelve előtte nem létező kalapomat. Nem azon sírt, hogy a férfi nem hívja meg, hanem kikérte magának, hogy ha tényleg az egyenjogúságban hiszek, miért engedem előre őt az ajtón, ha egyszer én értem oda előbb. Egy olyannak, aki komolyan veszi, hogy a nemek egyenjogúak és egyenértékűek, feltűnik, hogy az "anya csak egy van, de" is durva szexista diszkrimináció, példának okáért. Ha neki is van jövedelme, el se fogadja, hogy rendszeresen a férfi fizessen neki. Stb, stb. A padlás tele az olyan nőkkel, akik rinyálnak mindenen, amiben a férfiaknak van némi előnye, de ugyanakkor foggal-körömmel ragaszkodnának a saját "előjogaikhoz". Legyen azonos a jövedelem, de a férfi fizessen... legyen azonos a kötelezettség a gyereknevelésben, de a nő felé legyen részrehajló a bíróság... Most komolyan, az ilyeneken mit tiszteljen az ember?

2018. jún. 13. 20:01
 40/49 anonim ***** válasza:
19%

Te most miért forgatod ki szándékosan a szavainmat? Direkt kiragadsz egy részletet és azon lovagolsz meg felszorzod 2-vel. Én nem mondtam olyat, hogy a férfi mindig fizessen, olyat meg hogy kötelessége pláne nem mondtam-és nem is gondlom. Ez csak egy mezei példa volt hogy már a 200 FT-ért is reszket mert jajj ki kell fizetni. Holott lehet a nő a kövi randin visszahívná, de nem...mert az tuti nem fog bekövetkezni vagy nem olyan értékben és az az ő pénze. Itt berögzöttségről van szó, mit nem lehet ez felfogni?

Normális nő nem is hagyja ha mindent áll neki a férfi mert sértené az önérzetét, de valljuk be mikor a 200 ft-ot sajnálják az embertől az azért visszzaszító. Miről beszélünk? Barátnőimmel ha beülünk kávézni felváltva fizetünk, vagy akár ebédet is, tökre nem téma ez, akkor gondolod a randin majd a 200 ft-ot fogja direkt lehúzni a pasiról vagy mi?

Ki kéne lépni a végletekből, de látom nem megy. Mert nálad is van a feminista meg aki mindig ki akarja fizettetni a számlát. Gratulálok! A hozzád hasonlók azok akikről amúgy írtam :) Remélem magadra ismertél.

2018. jún. 13. 20:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!