Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nagy bunkóság ilyet tenni?

Nagy bunkóság ilyet tenni?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem egy állásra, mar a masodik interjum lenne jovőhéten de kaptam közben egy állásajánlatot amit úgynézki elis fogadok. Szerettem volna ezt az állást és pár ismerősöm szólt is az érdekembe de már nem akarok tovább várni.(januárba jelentkeztem) mellesleg elis bizonytalanodtam,hogy jól érezném ott magam (legtöbb ismerősöm lebeszélne erröl az állásról) vagy alkalmas lennék a munkára.( jobb angol tudás kéne)

Nagy bunkóság lemondani ezt az állást már majdnem a célvonalban?

2018. márc. 18. 22:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem, emiatt ne is érezd magad rosszul. Ők is nyugodt szívvel búcsút intenek neked, ha mégsem felelsz meg az elvárásoknak.
2018. márc. 18. 22:38
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez hátrány lehet a későbbiekben? Pl ha netán pár év múlva jelentkeznék ugyan ehhez a céghez?(csak kíváncsiság, nem valószinű hogy fogok)
2018. márc. 18. 22:52
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem bunkóság, ez munka. Nem szeretetszolgálat. Pont.
2018. márc. 18. 23:11
 4/13 anonim ***** válasza:
82%
Szia, szerintem nem bunkóság. Talán még több pénzért is dolgozhatnál az egyiknél, ha nagyon akarnak téged. El kell mondani őszintén a munka közvetítőnek.
2018. márc. 18. 23:23
 5/13 A kérdező kommentje:
Ez az állás amire januarba jelentkeztem egy multinál lenne, időközben jött a másik lehetőség, (1het alatt lezajlott egy interjú és egy próba nap is) és amikor kimondtam a másik állás lehetőséget több fizut kínáltak, még a multinál is többet.
2018. márc. 18. 23:34
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

# 4/5

Ha egy multinál is többet fizet az csak jó lehet, de ne feledd, a multi kifizet. Ha megbízhatónak tartod és tetszik az a munkahely akkor válaszd, mert többet fizet.

2018. márc. 18. 23:48
 7/13 A kérdező kommentje:
Fejlődő cég aminek elég jól mennek a sorai, nem tartok attól hogy nem fizet ki.
2018. márc. 19. 00:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"1het alatt lezajlott egy interjú és egy próba nap is"

Nem akarlak kétségek közé kergetni, de olyan munkajogi fogalom, hogy próbanap nem létezik. Ingyen munka meg főleg nincs. Tehát, ha egy cég "próbanapozik" bérfizetés nélkül, akkor az már régen rossz kezdet.

2018. márc. 19. 05:13
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem írta a kérdező, hogy nem fizették ki neki a próbanapot - tehát egyelőre ez csak a Te feltételezésed.

Egyszerűsített foglalkoztatással simán alkalmazhatják 1 napra is.

Kérdező, egy dolgot kell eldöntened:

"pár ismerősöm szólt is az érdekembe" - ha ezek olyn ismerősök, akiknél utána rosszul érzed magad, mert beajánlottak és nem mentél, akkor azért elgondolkodtató.

Minimum annyit tegyél meg, hogy odaszólsz a multinak, hogy bocsánat, de közben kaptál másik állásajánlatot.

2018. márc. 19. 06:21
 10/13 A kérdező kommentje:
Kifizették a próba napomat, és amúgy is szólni akartam a multinak.hogy kaptam állást. Az ismerőseimmel beszéltem, szerintuk nem kell emiatt rosszul erezni magam, meg nemis akarom mert akármikor kérdeztem az ott solgozókat azt a vissza jelzést kaptam h jó voltam de megse történik már semmi egy hónapja. (első interjú óta eltelt idő). Mellesleg ide kéne az angol jobban, és nekem nem.megy annyira ezért kételkedem h h alakulna a jövőm.
2018. márc. 19. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!