Pályakezdő aldis pénztáros többet kap mint én 10 év egyetemi oktatói tapasztalattal? Nem röhej ez valahol?
Ha elmennék (de nem megyek) aldiba pénztárosnak akkor kezdő pénznek többet kapok, mint itt az egyetemen oktatóként 10 év után?
Nem röhej azért valahol hogy ide jutottunk? Phd-vel nem keresek annyit mitn egy pénztáros egy hiperben?
Aldi Kezdő bolti eladó 272 ezer forint
Valamit nagyon elfelejt a kérdező!
Az aldiban már reggel 6 előtt a munkahelyeden kell lenned, a másik műszak meg este 10-kor vagy 9 kor ér véget, szombaton és vasárnap is dolgozniuk kell még karácsony előtt is holott már más 3 napja otthon van, két ünnep között is ott vannak mikor én 2 hetet otthon töltök.
A munkakörben pedig 4 ember munkáját végzed, pénztár, árúfeltöltés, kasszázás, takarítás mind ezt egy napban. Pörgős a melójuk nagyon, folyton csesztetve is vannak. Szerinted is irigyelni kell őket? Kapjanak csak annyi pénzt, oktatóként 8-tól 4ig dolgozol, közben van lyukas órád is és elmehetsz bárhova, egy főnök se üvöltözik veled, nyáron nem oktatasz és szünetben se! Szerinted akkor kinek jobb a helye? Ott robotolni pici több pénzért 6tól 10ig vasárnap is, vagy épp neked? Szerintem becsűld meg amid van, a bérek soha sem tükrözték a valóságot, egy tűzoltónak többet kellene kapnia mint neked, ehelyett 160 nettóért 24 óráznak és az életüket veszélyeszteti. Valaki meg MSc diplomával 120 nettót kap, valaki meg érettségivel 300 nettót. Rajtunk áll hogy mennyit akarunk keresni. Ha kevesled a pénzed akkor menj máshova, diplomásként nem kell a szakterületeden dolgozni. A tanárok amúgy egy országban se kapnak jól, mint ahogy a szociális munkások is.
"Rajtunk áll hogy mennyit akarunk keresni"
Igen? Rajtam áll? Csak rajtam? na akkor 100 millió/hó GBP-ben.
Na csak rajtam áll. Hova kell menni felvenni a pénzt hm?
Rajtad áll te (ide irnék valamit :) ).
Ne legyél kibszott oktató hanem csinálj valami mást, nagyra vagy itt a szäros diplomáddal de lófäszhoz nem értesz, ezért szerencsétlenkedsz.
#74 nem azért hogy megsértsek bármilyen bolti dolgozót, de ahhoz képest amit pl én csinálok farokverés:) Örülök neki, hogy te mérlegeltél és volt annyi eszed hogy egyenesbe hoztad magad. :) Tessék kérdező itt a válasz, amit mi is mondtunk hogy keress jó melót, menjél boltba.
De akár jöhetsz melózni mellém is csak napi 14 óra amiből kb 10 percet ülsz, a többit végig pörgöd állva, jössz-mész. Ja és fizikailag ez is egy semmi, még úgy is hogy 10-től 60 kilóig mozgatunk mi is dolgokat folyamatosan, ugyanis szellemileg fáradok el mindig, nem fizikailag. És nem keresek 360 bruttót :)
Szakácsok a királyak ;) hozzátenném, hogy magyarból 96, töriből 92%-os érettségit irtam, csak én már akkor tudtam, hogy ez semmire nem jó. Matek annyira nem ment úgyhogy én el se mentem bölcsészkedni.
Sok sikert a továbbiakban.
Kérdező, menj fel az oktav.hu-ra és nézelődj. Van eszed, sok szakma az érettségivel megnyílik! Neked diplomával még jobb esélyed van. Nézd meg a képzéseket, van ott vagy 100 féle képzés és valamelyik csak meg tetszik. Szépen fogod és rászánod azt az 5-10 hónapot meg a szombatjaidat és lesz egy jó fizető állásod. A bérügyintéző például elég jól keres a versenyszférában és nem kell megszakadnod se. Sok tipikus irodai állást ki lehet tanulni, szerintem vágj bele!
A közalkalmazottak amúgy soha sem kerestek jól, örülj hogy nem a szociális szektorban dolgozól. Helyedbe rég a versenyszférában tevékenykednék.
"A tudomány hatalom." Sőt: a tudás boldogság, mert akinek széleskörű és mélységes tudása van, az megkülönbözteti az igazi célt a hamistól, a magas rendű dolgot az alacsonytól. Aki megismeri az emberi haladás útján született gondolatokat és cselekedeteket, mintegy érzi az emberiség szívverését az évszázadokon keresztül. És aki ezen ütőérlüktetésből nem érzi ki az ég felé törekvés vágyát, azelőtt az élet összhangja örökös sötétségbe van temetve.
A legnagyobb probléma hogy te azért diplomáztál le mert sok pénzt akartál keresni és nem azt az értéket tartottad szem előtt amelyet nem vehetsz meg a világ összes pénzéért sem...
(Arról nem is beszélve hogy az oktatókat nem teljesítményre fizetik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!