Pályakezdő aldis pénztáros többet kap mint én 10 év egyetemi oktatói tapasztalattal? Nem röhej ez valahol?
Ha elmennék (de nem megyek) aldiba pénztárosnak akkor kezdő pénznek többet kapok, mint itt az egyetemen oktatóként 10 év után?
Nem röhej azért valahol hogy ide jutottunk? Phd-vel nem keresek annyit mitn egy pénztáros egy hiperben?
Aldi Kezdő bolti eladó 272 ezer forint
" a tanársegédek nettó 122 ezres fizetéséhez. "
ööö... akkor.... ööö
Hiába, tudom mennyi volt az ajánlat, családban kapta volna valaki. Nálunk az egyetem nem a tábla alapján fizet, hanem a diplomásoknak van lehetőség bérkiegészítést adni, különben SENKI nem menne el dolgozni oda annyiért, amennyi a táblában van. (Br 180e)
Milyen területen kutatsz?
"Nálunk az egyetem nem a tábla alapján fizet, hanem a diplomásoknak van lehetőség bérkiegészítést adni"
Ühüm ... persze...
egyébként tudok egy nagy helyet ahol NEM A bértábla alapján fizetnek hanem piaci bér van jóval felette.
Kitalálod melyik az? Segítek.
Soros... gaz nyugat.... imperálbolsevik... liberális szenny.... bizony. Ez a CEU.
A sokat szidott és beszántani készült CEU.
"különben SENKI nem menne el dolgozni oda annyiért,"
Ja senki. Az egyetem mégis tele van kutatókkal, akik be vannak betonozva sehova el nem mennének, ha mégis nyílik nagyritkán 1 kutatói pozi, 100 ajánlat ömlik be rá..
Nem érdekes?
A két oldallal ezelőtti általad szuperokosnak nevezett ember vagyok.
A régi rendszerben volt az, hogy a diplomával többet keresel mint szakmunkásként (bár régen se volt ez igaz mindig). A mai világ nem a 20.század ezt el kell fogadnod. Nem is értek teljesen egyet azzal, hogy a diplomás embernek magasabb legyen a fizetése mint egy érettségizettnek. Persze diploma és diploma között van különbség.
A régen megszerzett diploma lehet hogy a jelenben már keveset ér mert megváltoztak a körülmények. Egy filozófia szakos diplomás fizetés egy profi jó asztalos fizetéséhez képest semmi. Most a jó szakmunkát jobban megfizetik (ezzel egyetértek).
Kedves kérdező nem azzal van a bajom, hogy más véleményen vagyunk, hanem azzal, hogy hőbörgő a stílusod (kb olyan mint a decemberben hisztiző alapítványi iskolás szerencsétlen fickóé).
Ha nem tetszik valami akkor változtass. Rinyálással nem lesz több a fizetésed.
1. Mi az amit tettél annak érdekében hogy magasabb legyen a fizetésed?
2. Hány álláspályázatot adtál be az elmúlt évben?
3. Képezted magadat az utóbbi időben?
"1. Mi az amit tettél annak érdekében hogy magasabb legyen a fizetésed?
2. Hány álláspályázatot adtál be az elmúlt évben?
3. Képezted magadat az utóbbi időben?"
Ezekre a kérdésekre felesleges válaszolni mert ha válaszolok akkor majd az lesz hogy hazudok vagy persze mert nem azt tanulom amit kéne...
De tessék.
1. Mit tettem az utóbbi időben? Publikálok folyamatosan szaklapokban (0 ft) lektorálok (1 ft sőt még örüljek hogy csinálhatom) korrektúrázok ( egy marék apró). Egy kutató az egyetemen mégis mi a lófüttyöt csinálna? Kocsit szereljen?
2.Hány pályázat? Ezer. Ezer és ezer. Nem véletlen írtam amit írtam hogy 1 nyitott pozira érkezik 100 pályázat és már az elején tudni kinek a csókosa gyereke luvnyája tölti be az állást majd. Na itt rúgj labdába.
3. Igen. Folyamatosan képzem magam persze a saját szakterületemen és kapcsolódó területen. Nem az asztrofizikát tanulmányozom bölcsészként nyilván.
De van olyan ismerősöm aki meg azt tanulja (csillagászat) és mekis mellette.... na...
Na akkor várom még mit nem tettem mibe lehet még belekötni.
Professzor uram, hát maga nem járt járt a Karl Marx Közgazdaságtudományi Egyetemre? Mert ott így tanították, hogy aszongya:
"Háá' minek fizessek többet, ha a marha ennyiér' is megcsinálja?!"
Mi a tanulság? Ne legyen senki marha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!