Pályakezdő aldis pénztáros többet kap mint én 10 év egyetemi oktatói tapasztalattal? Nem röhej ez valahol?
Ha elmennék (de nem megyek) aldiba pénztárosnak akkor kezdő pénznek többet kapok, mint itt az egyetemen oktatóként 10 év után?
Nem röhej azért valahol hogy ide jutottunk? Phd-vel nem keresek annyit mitn egy pénztáros egy hiperben?
Aldi Kezdő bolti eladó 272 ezer forint
" Az alap szabadságuk is 35 napnál kezdődik."
Ja.... kivéve ha tanévre szóló határozott idejű szerződést kapnak és nyárra egy petákot se fizetnek lévén ilyenkor nincs munkaviszonyuk. Ugye.
Azért a mentősnek, tűzöltónak kicsit húzós lenne sztrájkolni.
Ki fogja megmagyarázni az esetleg sok halottat mégis?
Ja, te? Nincs több kérdésem.
"Vállalj több egyetemen oktatást, kifér az idődből. "
Már ha kellek más egyetemre egyáltalán. Ugye.
Mert amíg egy kiírt kutatói/oktatói pozira 30 pályázat fut be, amiből 29 eleve lekötött a csókosoknak addig...
"Ki fogja megmagyarázni az esetleg sok halottat mégis? "
Majd a sok szuperokos aki megmagyarázza hogy "há'me' ittön piacgazdasság vannn és sztrájjkk me' joga van'" majd azok.
Szoktam viccelődni ezzel, hogy elmegyek oda dolgozni ha nem találok munkát. (jelenleg keresek)
De nem emberi az. Naponta 5000 ember fordul meg egy-egy üzletben, irreálisan magasak az elvárások (minden patika rendben legyen minden percben, mert a vevő úgy érzi jól magát). Emellett ők mindent csinálnak, nem különülnek el úgy a pozíciók. Mindamellett aki pl a tescoból megy át, 2 hét után felmond, mert a lötyögés után nem bírja a tempót.
A te fizetésed döbbenetesen kevés. :O Nem emeltek az éveid elteltével? Ha most jelentkeznél át bárhova, tuti nem ennyit kapnál. Megérne egy bértárgyalást a dolog, szorítok neked.
" Megérne egy bértárgyalást a dolog, szorítok neked."
Látszik hogy azt se tudod eszik vagy isszák ezt a területet.
1. Nem emelkedik az évek elteltével? De. Ez már emelkedett összeg nem ennyi volt.
2. Bértárgyalás..... pff.... ez BÉRTÁBLÁS terület. Itt nincs bértárgyalás. Itt van egy végzettség van egy bérkategória és nem kapsz egy fillérrel se többet se kevesebbet. Ez nem alku hogy mennyiért vállalnád.
Annyit kapsz amennyit a tábla előír ha nem jó, mehetsz elfele. 1 ft-tal többet se kapsz.
"Látszik hogy azt se tudod eszik vagy isszák ezt a területet."
Miért vagy ennyire ellenséges? Honnan tudnám, hogy nálatok pont hogy működnek a dolgok?
Van rálátásom az egyetemi szférára is, a tanársegédeknek 4 éve több volt az alapbére ennél. Gőzöm sincs milyen területen oktatsz, talán megírhatnád és kiderülne miért csak ennyi.
Én a közigazgatást célzom meg. Amit nekem kínálnak jóval több annál amit te keresel (vidéken), és ez csak emelkedik, SŐT van ahol kifejtették, hogy fél évente értékelés van és a sávok is -tól-ig érvényesek, lehetőségekhez mérten tehát van lehetőség emelésre. A másik helyen nem így van, éppen ezért két évente emelkednek a sávok, és jóval több a béren kívüli juttatás is.
A továbbiakban befejeztem a társalgást.
" tanársegédeknek 4 éve több volt az alapbére ennél."
Nekem kutatói státuszom van, ennyi. A bérezés nyilvános ott van a neten, nem "nálunk " ennyi, hanem az ország akármely állami felsőokt intézményében ennyi lenne.
Ja ha érdekel olvasd:
Az egyetemen oktató tanársegédek és adjunktusok ugyanis 10 éve várnak a béremelésre – folytatódik a levél. A levélírók számára teljességgel elfogadhatatlan, hogy mindössze 30-40 ezer forintos béremelést ígérnek, azt is három éven át elhúzva, az adjunktusok nettó 147 ezer forintjához, a tanársegédek nettó 122 ezres fizetéséhez.
"Így az a megalázó helyzet jönne létre, hogy a doktorandusz és több oktatója bére 2018-ban körülbelül azonos lenne, pedig egy adjunktus akár már 20 éve oktat az egyetemen, és már 10 éve megszerezte a PhD-fokozatot. A tanársegédeknek 40 ezer forinttal lenne kevesebb a bérük, mint a hallgatók ösztöndíja, úgy, hogy a tanársegédek közül is sokan doktori fokozattal bírnak" – áll a levélben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!