Nincs túlórapénz ne is kérje senki ti ezt elhiszitek?
Ti elhiszitek azt hogy van egy cég amely nyíltan az összes embere előtt megmondja hogy nem fog fizetni túlórapénzt ne is kérje senki?
Kicsit bővebb részlet: eddig úgy ment hogy külön túlóraíven kellett vezetni a túlórát és majd valamikor sok sok csúszással fizették vagy nem fizették. Van akinek már eddig is több hónappal tartoznak még a májusi pénzek sincsenek fizetve.
És most jött a szentbeszéd a főnöktől hogy az anyagi helyzet olyna amilyen semmiféle túlórapénzt nem fognak ezentúl fizetni, a túlóraívet ki is lehet dobni nem is kell többet vezetni se, ne is kérje senki a pénzt mert nem fizetik ki.
Majd miután ezt így elmondta, kiosztotta a köv havi túlórabeosztást.
És erre senkinek szava nincs. Persze van morgás anyázás de csak halkan hogy senki meg se hallja. Hogy bárki is nyíltan kiálljon és azzt mondja na nem, ezt nem. ez meg se történhet.
Ehhez az egészhez ki mit szól ki mit mond?
Bazsika ilyen sok helyen van, de mindig a munkavállaló dönti el, hogy marad, változtat, vagy lelép a helyről.
Első munkahelyemen, heti 80-90 órát lenyomtam egy mérnök állásban (túlórapénz nélkül, nettó 97e-ért 2010-ben), hogy bedolgozzam magam, erre kirúgtak közel egy év után. A "legfőbb" főnököm (5 főnök volt, mind pakolta rám a feladatokat, mert én az ő embere vagyok) nem látta rajtam, hogy elégedett lennék, sem pedig az energikus hozzáállást egy-egy újabb feladathoz, sem pedig a motivációt és nem tartott terhelhető embernek.
Kirúgott, majd 3 hónappal később felhívott, hogy menjek vissza megígérte, kevesebb lesz a feladatom +20e a fizetésem. Nem mentem!
Jelenlegi helyemen tegnapra berendeltek 3 órát melózni, az utazásra és várakozásra elment 4,5 órám, hétvégén jóindulattal is trágya a busz ellátottság, sokat kellett várni munka előtt és után is.
Túlórázásra, hétvégére, stb. nem fizetnek semmit, de fontos volt a munkahelynek, hogy ott legyek szombaton, ennek tudatában pénteken reggel be se mentem dolgozni, ami nem tetszett nekik, de megoldották mert sokan voltak.
A főnököm telefonált, hogy mi a f*** van mondtam majd holnap megyek, ugatott mint atom, de közöltem vele, hogy akkor rúgjon ki és menjen be fizetés nélkül dolgozni ő helyettem szombaton. Erre kaptam 1 nap igazolt távollétet, de ne mondjam el a többieknek.
Balázska, ennek mi értelme van?
Az előző két választ is te írtad :D
"Az előző két választ is te írtad :D"
Hahahhahhahhahhhahahahhahhahhahahhahahhahhahh itt már mindent én írok....
szánalom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Kakukk Marci 79 nevű felhasználó válasza:"
Figyelsz Marci!! Te is én vagyok tudtad?
"hogy marad, változtat, vagy lelép a helyről. "
Az első igaz az utolsó igaz a középső egy baromság.
Tűrni lehet lépni lehet de maradni és változtatni? Na azt nem lehet mert mégis hogyan?
"a munkavállaló kinyitja a kicsi száját és akkor más is képben lesz mit engedhet meg magának büntetlenül"
Ismered a tanmesét a majmokról meg a tűzbe esett gesztenyéről? Na olvasd el.
Igen ha valaki kinyitná a száját egyből kiderülne merre hány méter. Na de ki az aki hajlandó saját kezét megégetni hogy a többieknek kikaparja a gesztenyét a tűzből?
Senki. Eredmény? A gesztenye elég a majmok meg sopánkodnak hogy "nem igaz hogy senki se vette ki" de persze senki se vette volna ki mindenki a másikra várt maga nem tette volna meg..
Na ez van!!
"itt már mindent én írok....
szánalom!!!!!!"
Igen, tényleg elég szánalom, de úgy látszik csak ennyi örömöd van az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!