Amikor munkaerőhiány van valahol ott általában nem a fizetéssel van baj hanem annyira tré a munka, hogy senki nem akarja elvállalni?
Például bolti eladót mindig könnyű találni, még sose láttam, hogy más megyéből szállították volna az embereket. De itt van például ez a húsfeldolgozó az Alföldön és itt várják BAZ megyeiek jelentkezését is:
Pedig nem igaz, hogy helyben ne lenne elég munkaerő, csak ez nem tetszik nekik.
Az még hagyján, hogy tré, de úgy kib..nak az emberrel az ilyen helyeken, hogy se pénzileg sem pedig egészségileg nem éri meg az egész.
Gondolj csak bele egy halottasházba mennyit keres egy bonc segéd, szerintem legalább 200-200 felett. Ilyen helyeken meg mint húsüzem, kiszúrják a szemedet 80 ezer forinttal, aztán ott ba..kodsz 10-12 órákba a 3 fokban. xD
Mindig a fizetéssel van a baj. Tudod "van az a pénz". Ez egy mondás.
Nettó 200-ért egy hét alatt feltöltődne az állomány.
Itt a fizu is szar.
Egyébként a magyarok trébb munkákat is elvégeznek Angliában, csak ott a pénz is jobb.
A pénz minden.
Nem mindegy, hogy szopok 5 évig, de aztán lesz egy házam és kereshetek lazább munkát, vagy szopok életem végéig és megdöglök úgy hogy semmim nincs.
3 okot szoktam látni:
- Irreálisan keveset fizetnek. Érthető, hogy miért nem találnak senkit.
- Rosszak a körülmények. Lényegében ez is az irreálisan kevés fizetéshez tartozik, pl. túlóráztatnak a koszban.
- Inkompetens vezetés és HR-esek. Bemegy a munkára 20 alkalmas ember, mégsem hívják őket vissza.
Az utolsó leírta a lényeget: általában azért nem találnak embert, mert egy éhbérért dolgozó agyatlan rabszolgát akarnak.
Amikor egy munkáltató 2-3 havonta új embereket keres, az azért elég elgondolkodtató, de elmesélek egy történetet:
idén voltam állatmenhelyen próbamunkám (diplomámat letagadva), mert mégis szeretem az állatokat. A főnökasszony már a telefonon panaszkodott, h minden elmegy, mert nehéz a munka:D
69000 fizetést mondott, úgy h hétvégék sem biztos szabadok, gondoltam, h ennyiért kizárt, h hosszú távon ott maradjak, de azért megpróbálom.
Nos, 2 bunkó primitív munkatárs tanított be minket, mindenhol kosz volt, még a mellékhelyiségben a wc csésze mellett is kutyákat tartottak, illetve ott is, ahova cuccunkat pakoltuk, és megtudtam, hogy elég gyakran betegek a munkatársak. Vajon miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!