Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg ekkora a munkaerőhiány...

Tényleg ekkora a munkaerőhiány? Ti mit tapasztaltok?

Figyelt kérdés
A legtöbb ismerősöm jól képzett szakember és nagyon nehezen találnak állást. Sokuknak legalább 1 év volt, és akkor is csak minimálbérre vették fel őket.

2016. nov. 12. 12:34
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
93%
Amit nem írtál, hoyg MILYEN szakember. Mert ha valahol épitészmérnököt keresnek, akkor hiána jó angol szakos tanár az illetö
2016. nov. 12. 12:59
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

Én nem munkaerőhiányt tapasztalok hanem épp fordítva: normális munkahelyhiányt

Középfokú végzettséggel, szakmával, gyakorlattal nem kellek sehová és a legtöbb ismerősöm is ugyanerre panaszkodik. Persze jutalékos tukmálós munka az lenne meg 3 műszakos de ami fix bért ad az felháborító tényleg minimálbér körüli összegeket ajánlanak(ha egyáltalán behívnak)

2016. nov. 12. 13:03
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Azt tapasztalom, hogy ebben az országban minden másképp van, mint ahogy mondják:

- nincs infláció, de most már olyan drága lett a zöldség, gyümölcs és a hús (igen, a hús is, aminek csökkent az áfája, de mára már ugyanannyiba kerül, mint előtt), hogy általában nem tudom megvenni (soha olyan kevés gyümölcsöt nem ettünk, mint idén)

- hogy nagy a munkaerőhiány, csak épp ismerőseimet nem veszik fel

- hogy nőnek a fizetések - de érdekes, nekem 5 éve nem, csak annyival van több pénzünk, hogy plusz munkát vállaltam

- hogy mezőgazdasági fejlesztések vannak, de ugyanakkor az állattartóknak nincs földjük az állatok legeltetésére, ugyanakkor vidéki ismerőseim az ilyen-olyan projektekkel is úsznak az adósságban az adóterhek miatt, stb.

2016. nov. 12. 13:04
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Betanított cs*cska munkásokból van hiány, mindenhol őket keresik. Naná, a legtöbb ember csak végső elkeseredésében megy oda dolgozni és az első adandó alkalommal elhúz onnan. Még nem is a fizetés, de a munkakörülmények, munkatársak, főnökök miatt elsősorban.
2016. nov. 12. 13:06
 5/30 anonim ***** válasza:
100%

Plusz segédmunkás, bolti eladó, takarító stb.

Magyarán akit bárki el tud végezni különösebb képzettség és tudás nélkül. Ennyi pénzért mindig hiány lesz ezekből az emberekből. Akinek van valami végzettsége, csak átmeneti megoldásként megy ilyen helyekre. Akinek meg nincs, elhúz külföldre, ugyanazt csináljál több pénzért.

2016. nov. 12. 13:09
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Diplomás irodai munkáknál tuti nincs hiány,mert engem és az ismerőseimet nemhogy nem veszik fel de interjúra is ritkán hívnak minket. Elég vegyesek vagyunk, van köztünk jogász, közgazdász, Hr-es, Pr-os, építómérnök (mindnyájan 2-3 nyelven beszélünk). Ok, az IT-seket keresik, de minket tuti nem. Hr-es ismerősöm nemrég volt interjún, ahol az interjúztató mondta neki, hogy 500 jelentkező van az 1 db hr generelista állásra és kénytelen 5 körös interjút szervezni, mert annyi a jelentkező.
2016. nov. 12. 13:49
 7/30 anonim ***** válasza:
83%
IT-ben nem tapasztalom. Én évente váltok céget és duplázom a fizut.
2016. nov. 12. 15:36
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Szektor függő.

Szakmunkásból, betanított munkásból, nyelvekkel jól álló emberekből (pl őket az SSC-k szívják fel), EÜ alkalmazottból, IT-ból hiány van.

Adminisztratív munkaköröket ellátóból, középfokú végzettséggel, de szakmával nem rendelkezőkből pedig tömeg.

2016. nov. 12. 15:41
 9/30 anonim ***** válasza:
83%
Akkor én rossz szakmát választottam, de ki tudta ezt akkor
2016. nov. 12. 15:46
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor én rossz szakmát választottam, de ki tudta ezt akkor"

Senki.

Van egy statisztika, hogy a mai óvodások hány %-a fog olyan munkát végezni, ami ma még nem is létezik.

Ez pedig egyre nagyobb %.

Egyre többen dolgoznak olyan munkakörökben olyan feladatokon, amik gyakorlatilag 20 évvel korábban nem is léteztek (eléb a rengeteg online munkára gondolni), és a jövendölések szerint ez egyre gyorsulni fog.

Marad az átképzés, a munkanélküliség, vagy az, hogy diplomás emberek is el fognak menni a gyártószalaghoz dolgozni, mert amit tanultak arra könnyen lehet, hogy már 10-15 évvel később sem lesz szükség, kétkezi munkásra pedig egyelőre van igény.

2016. nov. 12. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!