Tényleg ekkora a munkaerőhiány? Ti mit tapasztaltok?
En infos vagyok es mar evek ota keresek allast es nem talalok. Tehat az infoban sincs olyan nagy hiany mint sokan mondjak. Pedig meg ingyen is dolgoztam volna, hogy legyen egy kis tapasztalatom, hogy legalabb be tudjak valamit irni az oneletrajzomba. De sajnos semmi. Pedig budapesti vagyok. A vegen mar ott tartottam, hogy elkezdtem konyorogni, es magannyomozokkal kenyes informaciokat gyujteni a cegek vezetoirol, hogy felvegyenek ingyen dolgozni. Magyarul eleg abszurd az info szakma is itthon. De egyebkent minden magasabb kepzettseget igenylo munkara igaz ez. Nem veszik fel az orvosokat se.
Én is infós vagyok, kb 30 nyitott pozíciónk van, és naponta hívnak fejvadászok, hogy máshova nincs e kedvem menni, és nem csak programozót keresnek a cégek (én sem vagyok az).
Az egy másik kérdés, hogy valamihez érteni kell, az manapság már nem infós, ha fel tudsz dobni egy windowst, meg alá konfolni egy nyomtatót, de ha van szaktudásod, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, ha nem találsz munkát (vagy otthon próbálsz meg a fatornyos faludban keresni, ahol az önkorinak van 5 gépe, a könyvtárnak 3, és ezekhez a GyulaBá még 30 évig ad supportot, amíg nyugdíjba nem megy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!