Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem érti meg ezt senki?

Miért nem érti meg ezt senki?

Figyelt kérdés

Egyetemre jártam de nincs meg a végzettségem, nyelvvizsga hiányában. Így sajnos sima érettségivel sehova nem vesznek fel.

Felvettek egy gyárba, ahol általános iskola az elvárás, tiszta csicska munka volt, nagyon monoton 1 hét után letettem a szerszámot és felmondtam.

És sokan mondták hogy nincs kitartásom stb.

Én a végzettségemnek megfelelő munkát szeretnék, az az életcélom hogy egy irodába kerüljek be dolgozni.

Na most amit senki nem ért, ha megcsinálom a nyelvvizsgát mondjuk fél évig munkanélkül, akkor utána keresek 140-150 ezret jó esetben, de rossz esetben ugyanígy keveset, csak akkor jobb körülmények között dolgozhatnék.

Vagy pedig életem hátralevő részében dolgoznék 90-100 ezerért....

nem az hogy büdös a munka, de van olyan munka ami csicska munka, ugye a tipikus segédmunkás hülye és erős, én meg okos vagyok és gyenge. És így hozzám illő munkát is szeretnék.

Évekig tanultam és nem akarom kárba veszni hagyni, ugye egy élete van egy embernek, és ha belekerül egy ilyen mókuskerékbe akkor onnan nehéz kijönni, nyelvet tanulni amúgy is nehéz, húszas éveim közepén vagyok, ennél már csak nehezebben fog fogni az agyam, tehát ez nekem most az elsődleges életcél.

2017. máj. 5. 18:05
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
77%

Nézd, pénzből él az ember, tehát dolgozni kell. És ha kell, mert a megélhetés ezen múlik, akkor csicskamunkát kell végezni. Senki nem gátol meg benne, hogy amíg egy neked sz...r munkahelyen dolgozol, addig közben keress más munkahelyet, jelentkezz több munkahelyre és ha adódik valami, ami neked is jó mind munka szempontjából, mind pedig anyagilag, akkor elmenj máshová dolgozni.

Tudod én is jártam nőként napszámba derékig érő gazat kapálni, meg almát szedni, meg dolgoztam bolti eladóként is egy igen sz...r munkahelyen. Pedig van érettségim, illetve egy emelt szintű szakmám, meg egy középfokú szakmám, plusz nyelvvizsgám. Aztán mivel kellett a pénz, így elvállaltam a rossz munkákat is, aztán az évek során sikerült a szakmámban elhelyezkednem és évek óta abban dolgozom nagyon jó közösségben, imádom a munkámat és anyagiakban is megfelelő.

Szóval el kell gondolkozni, hogy van olyan helyzet, amikor nem kell kényeskedni, hanem dolgozz és majd lesz jobb. Mert gondolom eltartani senki nem fog a végletekig...

2017. máj. 5. 18:14
 2/23 A kérdező kommentje:
de miért mindeki azt mondja hogy a végletekig?
2017. máj. 5. 18:19
 3/23 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem megértik, hogy nem akarsz egész életedben 100 ezerért melózni, amit nem értenek meg, hogy minek fél évet munka nélkül tölteni ahhoz, hogy megtanulj egy nyelvet, amit valamilyen szinten tanulhatnál munka mellett is.

Illetve azt gondolhatják, hogy linkelni akarsz fél évig (ugye jártál egyetemre és mellette nem raktad le a nyelvvizsgát, pedig bőven belefért volna az idődbe).

2017. máj. 5. 18:21
 4/23 anonim ***** válasza:
86%

Tudod kérdező lehet, hogy egy darabig el tudnak tartani, de nem biztos, hogy pár hónap alatt megtalálod álmaid állását.

Nézd, én 19 évesen szereztem meg a szakmámat és a nyelvvizsgámat, 27 évesen kezdtem el egyáltalán a szakmámban dolgozni. Mondjuk tény, hogy 23 évesen született meg a kisfiam, addig otthon voltam, de ha azt nézzük, akkor 19 és 23 éves korom között nem tudtam a szakmámba elhelyezkedni. És nem rajtam múlott. Szóval ne gondold, hogy hipp-hopp el tudsz majd helyezkedni abban, amiben szeretnél.

Addig meg talán hozzá kéne tenni a családi kasszához, nem gondolod?

2017. máj. 5. 18:27
 5/23 A kérdező kommentje:

a végén melóztam egyetem mellett, diákmunkát

előtte meg évekig fociztam de ott ugye választás elé álltam, a sulit választottam, de hobbinak megmaradt

szóval ha elmegyek melózni és hulla fáradt vagyok nem az lesz az első hogy itthon nekiülök tanulni...

sokan úgy gondolják ezt mintha megnéznék egy filmet v olvasgatok egy könyvet, de nem egyszerű rávenni magának az embert amúgy is.

Mikor melóztam suli mellett is más napokon, akkor hazaértem 5 kor elmentem focizni vagy kondiba mire hazaértem aludhattam is.

Akkor is csak vizsgaidőszakban tanultam dec 20 án voltam utoljára januárba a záróvizsgára is úgy készültem, de akkor már kondiba sem jártam, lehet csak nekem vannak tanulási nehézségeim, de én úgy nem tudok rendesen, ha több mindenre kell figyelni.

2017. máj. 5. 18:31
 6/23 A kérdező kommentje:

de ha így van akkor hülyeség volt az egyetem, ezt nem érti senki, hogy ezt 5 éve így csinálhattam volna, ha csak elkezdek melózni és keresek olyat amire érettségivel mehetek, akkor hülyeség volt 5 év egyetem....

és ha lenne nyelvvizsgám akkor onnantól mehetnék tróger munkára is, mert utálok "linkeskedni" ha nincs meg a napi cél

így meg az van, hogy lelkiismeret furdalásom van, hogy na ma sem tanultam hanem melóztam 450 ft os órabérben a tanulás helyett...

amúgy meg az lenne, hogy amúgy sincs semmi dolgom, akkor elmegyek dolgozni

2017. máj. 5. 18:35
 7/23 anonim ***** válasza:
73%

Az ugye megvan, hogy évente több ezren végeznek egyetemet 8 órás munka és család mellett?

Nem mellesleg a diploma hiànya kevés munkskörben probléma, ha a sulit alvégezted

2017. máj. 5. 19:01
 8/23 anonim ***** válasza:
88%
En 55 kilosan kezdtem el gyari munkazni (fizikai munka), 3 eve vagyok ott es izmosodtam tobb, mint 10 kilot...megszokas kerdese. En is szeretnek hozzam illo lablogatos melot, de amig nincs, csinalom ezt. Nem mellesleg egy csaladot is el kell tartanom.
2017. máj. 5. 19:08
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egyetemre jártam de nincs meg a végzettségem, nyelvvizsga hiányában."

"Én a végzettségemnek megfelelő munkát szeretnék"

Pont annak megfelelő munkát találtál a gyárban, hol a probléma?

"ugye a tipikus segédmunkás hülye és erős, én meg okos vagyok és gyenge."

"húszas éveim közepén "

Ha okos lennél, akkor a húszas éveid közepére lenne nyelvvizsgád, sőt, több is... Mi a tökömet csináltál 15 évig az oktatási rendszerben, ha egy nyelvet sem tudtál megtanulni egy nyomorult középfokra?

2017. máj. 5. 19:41
 10/23 anonim ***** válasza:
85%

Hidd el sokan vannak akik a nyelvvizsga miatt nem kapták meg a diplomát.

Köztük én is... Tavaly végeztem, de még várom h meglegyen az írásbeli.

2017. máj. 5. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!