Miért nem érti meg ezt senki?
Egyetemre jártam de nincs meg a végzettségem, nyelvvizsga hiányában. Így sajnos sima érettségivel sehova nem vesznek fel.
Felvettek egy gyárba, ahol általános iskola az elvárás, tiszta csicska munka volt, nagyon monoton 1 hét után letettem a szerszámot és felmondtam.
És sokan mondták hogy nincs kitartásom stb.
Én a végzettségemnek megfelelő munkát szeretnék, az az életcélom hogy egy irodába kerüljek be dolgozni.
Na most amit senki nem ért, ha megcsinálom a nyelvvizsgát mondjuk fél évig munkanélkül, akkor utána keresek 140-150 ezret jó esetben, de rossz esetben ugyanígy keveset, csak akkor jobb körülmények között dolgozhatnék.
Vagy pedig életem hátralevő részében dolgoznék 90-100 ezerért....
nem az hogy büdös a munka, de van olyan munka ami csicska munka, ugye a tipikus segédmunkás hülye és erős, én meg okos vagyok és gyenge. És így hozzám illő munkát is szeretnék.
Évekig tanultam és nem akarom kárba veszni hagyni, ugye egy élete van egy embernek, és ha belekerül egy ilyen mókuskerékbe akkor onnan nehéz kijönni, nyelvet tanulni amúgy is nehéz, húszas éveim közepén vagyok, ennél már csak nehezebben fog fogni az agyam, tehát ez nekem most az elsődleges életcél.
Egyébként egy elég rossz példa ez a munkára hivatkozás.
Elég sokan dolgoznak úgy hogy közben egyetemre is járnak.
Nekem még szerencsém volt, mert csak 6 órában dolgoztam az egyetem mellet és az is a szakmámban.
Nálunk MA-n két nyelvvizsga kellett a diplomához és csak egy volt meg. A másodikat úgy szereztem meg, hogy alkalmi fizikai munkát végeztem (sokszor a hajnali fél 6-kor a buszon tanulgattam a nyelvtant), összespóroltam pénzt egy jó magántanárra, természetesen magamtól is mindennap foglalkoztam a nyelvvel és meg is lett elsőre a nyelvvizsga majdnem max pontszámmal.
Feltételezem, te is valami kevésbé piacképes szakra jártál, ezért nem írtad le, mit végeztél (én leírom, hogy szociológiát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!