Miért nem érti meg ezt senki?
Egyetemre jártam de nincs meg a végzettségem, nyelvvizsga hiányában. Így sajnos sima érettségivel sehova nem vesznek fel.
Felvettek egy gyárba, ahol általános iskola az elvárás, tiszta csicska munka volt, nagyon monoton 1 hét után letettem a szerszámot és felmondtam.
És sokan mondták hogy nincs kitartásom stb.
Én a végzettségemnek megfelelő munkát szeretnék, az az életcélom hogy egy irodába kerüljek be dolgozni.
Na most amit senki nem ért, ha megcsinálom a nyelvvizsgát mondjuk fél évig munkanélkül, akkor utána keresek 140-150 ezret jó esetben, de rossz esetben ugyanígy keveset, csak akkor jobb körülmények között dolgozhatnék.
Vagy pedig életem hátralevő részében dolgoznék 90-100 ezerért....
nem az hogy büdös a munka, de van olyan munka ami csicska munka, ugye a tipikus segédmunkás hülye és erős, én meg okos vagyok és gyenge. És így hozzám illő munkát is szeretnék.
Évekig tanultam és nem akarom kárba veszni hagyni, ugye egy élete van egy embernek, és ha belekerül egy ilyen mókuskerékbe akkor onnan nehéz kijönni, nyelvet tanulni amúgy is nehéz, húszas éveim közepén vagyok, ennél már csak nehezebben fog fogni az agyam, tehát ez nekem most az elsődleges életcél.
"Meg en is...es nem is igazan ertem minek az...valaki a budos eletbe nem fogja hasznalni.."
Na azt azért nem mondtam hogy nincs értelme... Vagyis gyakorlatilag lehet hogy nincs, de ugyanakkor elvárás, hogy egy ember aki diplomát szerez azért 1 nyelvet középszinten tudjon használni. Ugyanakkor a munka világában is elvárás azért ma már. És akkor már egy nyelvvizsgát középfokon megcsinálni nem egy nagy dolog. Ezt annak ellenére mondom, hogy nincs meg és ezért nem kaptam még meg a diplomát.
Ja, a segédmunkás nem is fogja a munkahelyén.
De vér ciki, hogy az utcán sétálva csak kézzel lábbal tudsz mutogatni egy külföldinek, aki segítséget kér, vagy ha ne adj' isten te külföldön nyaralnál a hotelben nem tudsz egyedül becheckolni, mert azt sem tudod elmondani, hogy ki vagy és mit akarsz...
én tudnék beszélni megvan a szókincsem hozzá, de a nyelvtani dolgokat most kezdem újra az alapoktól, sosem értem minek a nyelvtan
nagybátyám élt kint amerikában és kanadában is, meg sok helyen is volt már, jól beszél angolul, de az iskolai nyelvtanhoz hozzá sem tudott szagolni
azt hiszem ezzel mindent elmondtam a nyelvvizsga legnagyobb problémájáról
Nem, ezzel csak szegénységi bizonyítványt állítottál ki magadról.
Szerinted egy irodában mit hinne a partner ha egy értelmes mondatot nem tudnál neki írni? Én tuti elfelejtenem a céget.
Kérdező, Te tudod, mit csinálsz?
Egyszerűen kifogásokat gyártasz... huszonévek közepén már nem fog úgy az agyad? :D 57 éves vagyok ésszivacs módjára szívja be az agyam az angolt - MERT MEG AKAROM TANULNI!!!
Nem kell itt az oktatási módszerre fogni, nyelvtanra (főleg, mert az angolnak elég egyszerű a nyelvtana), stb - manapság nagyszerű angol tanulós online oldalak vannak (pl. duolingo.com), nyelvtani tesztek, stb.
Hazaérsz munka után fáradtan? És mégis, mondd, szombat, vasárnap mit csinálsz?
Hidd el, simán lehet tanulni munka mellett is - sokaknak sikerült már, csak akarni kell!
"szóval ha elmegyek melózni és hulla fáradt vagyok nem az lesz az első hogy itthon nekiülök tanulni... "
Kedves kérdező! Munka mellett a munkámhoz kellett tanulnom és vizsgáznom pluszban az eddigi papíron igazolt végzettségeim mellé.
25 km-re lakom a munkahelyemtől és kisgyerekes anyuka vagyok. Csak a tömegközlekedést térítik, így busszal járok.
Reggel fél 7-kor megyek el itthonról, negyed 6-fél 6-ra érek haza. És még gyerek és háztartás mellett utána tanultam, illetve hétvégén. Illetve a jogosítványt is egyébként munka mellett szereztem meg, még munka után jártam vezetni 2 órát, gondolhatod, hogy mikor értem haza... Szóval ne sírjál már légyszíves. Mindent meg lehet oldani, ha az ember akarja. De persze könnyebb kifogásokat keresni...Nem akarásnak nyögés a vége. Nyugodtan el tudsz menni dolgozni akármit, hazaérve 1 órát rászánnál a nyelvtanulásra, plusz a hétvégéket és máris lenne nyelvvizsgád...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!