Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elbizonytalanodtam afelől...

Elbizonytalanodtam afelől hogy megéri-e ápolónőnek lennI Magyarországon. Szeretném a véleményeteket kérni, hogy ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Most érettségiztem es ápolónői suliba jelentkeztem tovább (eddig is eü-t tanultam szakközép be) de mindenütt csak azt látom h nincs megbecsülve a munkajuk az ápolónőknek és azt mondják keveset is keresnek. Szoszerint az éhbérért dolgoznak es nagyon sokat :/ ilyen feltételekkel nem is tudom h érdemes e ezt a szakot választanom. Nagyon szeretem mert gyakorlaton is voltam a kórházba több osztályon is..de annyi kétség merült fel most bennem..Szeretnek olyan munkát amivel közvetlenül segítek az embereken, velük vagykk, torodom velük stb... De nem tudom mit csináljak.. megéri ápolónőnek lenni ma?

Ui: nem szeretnék külföldön dolgozni.

2017. jún. 19. 17:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, hogy rossz témakörbe írtad a kérdésedet.
2017. jún. 19. 17:29
 2/13 A kérdező kommentje:
Tudom :D sose nézem h milyenbe írom, kit érdekel az?
2017. jún. 19. 17:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen te meg is válaszoltad,hogy nem éri meg sajnos.

Jó szivü embernek tünsz,de ma azt nem becsülik semmire!

Nem akartam rosszat irni,de ezt szerintem te is látod,mivel leirtad.

2017. jún. 19. 17:47
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem, ezzel gondolkodással köszönjük, de ne legyél a kollégánk. Ez nem megéri vagy nem éri meg kérdése.
2017. jún. 19. 19:30
 5/13 anonim ***** válasza:
4-es. Egy ápolónő sem tud megélni hivatástudatból! Ahhoz kell a megfelelő fizetés és munkakörülmények. Ez ma Magyarországon hiányzik.
2017. jún. 20. 07:49
 6/13 A kérdező kommentje:

#4,

Bocs hogy megmertem kérdezni!

Tudom hogy mi akarok lenni! Ápolónő. De amikor gyakorlaton voltam, szinte minden egyes osztályon elmondták azt a nővérek hogy jól gondoljam meg hogy ezt a pályát választom-e, mert nagyon nem éri meg. Hülyének nézik az embert,keveset keresnek,és nem egyszerű a munkájuk se. Én jól érzem magam a kórházba és bar néha béna vagyok, de szívvel lélekkel csinálom és gyorsan tanulok. És minél több időt töltök a kórházba, minél jobban megismerem a betegeket, annál jobban szeretnek rajtuk segíteni és szeretném ha biznanak bennem. De ez mindegy. A lényeg az hogy ezeknek az apolonoknek a tapasztalatai teljesen összezavartak, mert lehet h szép szakma és szeretem is, de lehet nem éri meg faradozni vele mert egyszer én is így fogok érezni mint ők és akkor senkinek sem lesz jó. Se nekem. Se a betegeknek. Attól félek h egyszer elmúlik ez a szakma szeretet és belefasulok én is ha ilyenekkel leszek körülvéve és csak boldogtalan leszek.

Hát ez nem lett túl ertelemes fogalmazás de úgy se tudom megfogalmazni hogy megertsd hogy mit jelent számomra az a kérdés hogy megéri-e, vagy sem.

2017. jún. 20. 16:57
 7/13 anonim ***** válasza:
Kvára nem éri meg.
2017. jún. 22. 20:39
 8/13 anonim ***** válasza:

Magánkórházban esetleg. Bár pl. itt írnak egy ápolónőről, aki jattal együtt már nem keres annyira rosszul:

[link]

"Van egy ápoló ismerősöm, gyakorlatilag képzettség nélkül, nettó 90 ezres fizetéssel. És tudod mit, ő úgy gondolja, hogy eleve ápolónak született és szívvel-lélekkel csinálja, kedves és segítőkész a betegekhez, szívességeket csinál nekik, kimegy a boltba bevásárolni szabadidejében és a többi. Semmi pénzzel nem tudnád elcsábítani a munkájától. A kedves és segítőkész hozzáállást a betegek is észreveszik. Tudod, mennyi jattot kap egy hónapban? Azt mondta, ritkán keres havonta 250 ezernél kevesebbet! Egy “tanulatlan” ápoló! Mindössze a hozzáállás kérdése az egész."

2017. jún. 22. 21:15
 9/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én diplomás ápolónak készülök, és sajnos az összes kórházban azzal a kérdéssel indítanak, hogy jól átgondoltuk-e? Nem értem, hogy erre a kérdésre, hogyan lehet értelmesen válaszolni. Nekem kicsit olybá tűnik, mintha mindenki maga ellen beszélne... Ha nem leszünk mi, akkor az orvosnak kell ellátni az alap feladatokat (előkészítés, beteggel történő kommunikáció, vérvétel stb, ami valljuk be, nem mindegyiknek megy zökkenőmentesen).

Szerintem nem éri meg. De nem az eszközhiány és fizetés miatt gondolom így, hanem a "régi", begyöpösödött ápolószemélyzet miatt. Többségüknek hanyag a munkája, nem tartják be a protokollt, így elég nehéz előrelépni az egészségügyben - s nehéz tőlük tanulni. Az összes gyakorlatomon jellemző volt, hogy "államvizsgán a protokoll szerint csináld, ne úgy, ahogy mi". Azzal ellentétben, hogy többségük folyton csipog a "rengeteg" meló miatt, ahhoz képest elég sokat lógatják a lábukat. Idejükből kitelne, hogy a szabályok szerint cselekedne.

Ezért gondolom, hogy nem éri meg. Egy fecske nem csinál nyarat. Nem véletlenül rohan mindenki Németországba vagy a Skandináv országokba.

Esetleg a Hospice ellátást tudom neked ajánlani, ott tartják a szabályokat, ott a betegek extrán igénylik a törődést. Minden jót!

2017. jún. 23. 13:13
 10/13 anonim ***** válasza:

8.: gratulálok a "tanulatlan" ápoló jattjának. Ez a szakmánk, nem kéne elfogadni paraszolvenciát és elkezdődhetne valami változás, de amíg ezek a "szuper" ápolók elfogadják, addig itt nem fog történni semmi.

Én nem a betegeket akarom lecsapolni, hanem a fizetésemet akarom.

Felháborítónak tartom, hogy egy ilyen szakma el mer fogadni pénzt kiszolgáltatott betegektől....

2017. jún. 23. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!