Milyen világot élünk? Kamudiplomák országa? Szociológia diplomás, GDF műszaki menedzser diplomás, Metropolitan diplomás ismerőseim többszörösét keresik, mint én?
Szociológiát (3 éves kamuképzés) végzett ismerősöm, egy kicsi alapkezelőnél 450 ezret keres, 3 év után, back office területen.
Metropolitanos ismerőseim: egyik key-account másik beszerző, mindketten kereskedelemben vannak, és mindketten 400 ezer körül keresnek.
GDF műszaki menedzser egy SSC-ben dolgozik, nem tudom pontosan mi a pozíció neve, én ezeket excel mágusnak hívom gúnynéven. 300 ezret keres...
ÉS MOST JÖN A VICC
Én egy GÉPÉSZMÉRNÖKI diplomával keresek 200 ezret, ezt is 170-ről emelték meg nemrég. Magyarország 2017 taps taps. Igen, tudom, váltsak, ha nem tetszik. DE NINCS JOBB. Talán legyek én is könyvelő??? Költözzek ki Kecskemétre vagy Győrbe?
drágám, a lányom meg társadalmi tanulmányok alap után kint tanult egészségbiztosítás ma-n és forintban úgy másfél millát kap havonta egy német magánkórházban...heti 30 órára.
Megnéznélek amúgy a szociológia kamun néhány tárgyból.
jaj harmadik ne hari, de ez tőled meg flegma fricska.
Örülünk a lányod sikerének, de nem kell flegmázni. Bár igazad van, hogy nem szabad lenézni a másik diplomáját sem.
Attól, hogy gépészmérnökként végeztél, még korántsem jelenti azt, hogy sokkal jobban fogsz keresni, mint mások. Ez nem "emel ki" a tömegből. Neked ahhoz van érzéked, másnak máshoz.
És igen, olyan világot élünk, ahol a szerencse és az ismertség sokkal fontosabb illetve kifizetődőbb, mint a tudás és akarás.
Én is pl. mindig jó tanuló voltam, angolt is jól beszéltem, mégis 0,5-1 évig nem tudtam olyan munkát találni, amit szívesen csináltam volna, mert különböző okok miatt nem rám esett sose a választás. Volt olyan pl. hogy a 2./3. legnagyobb itthoni bankhoz jelentkeztem, megírtam a felvételi tesztet hibátlanra, amire azt mondták, hogy az az egyik legnehezebb teszt és több éve senki sem tudta hibátlanra megírni, és állítólag az interjú is jól sikerült, mégsem én lettem a befutó.
És akkor elkezdhetném sorolni, hogy az egyik munkahelyemen ott voltam diplomával és nyelvtudással egy nevetséges összegű fizetésért, míg egy velem egykorú munkatárs okj-s végzettséggel 2-szer annyit keresett, mint én, mert jóban volt az egyik főnökkel. Vagy hogy van olyan ismerősöm, aki szintén okj-s végzettséggel, annyit keres egy kis nevesincs vállalkozónál, mint én úgy, hogy most egy multinál dolgozok...
"Megnéznélek amúgy a szociológia kamun néhány tárgyból."
Én meg a lányodat nézném meg egy dinamika vizsgán, a kis szociológia diplomájával.
1.5 milla az kb 5000 euró, ami bőnuszok nélkül 60K éves fizetés. Annyit még én sem kapnék gépészmérnökként, főleg frissdiplomásként, ne kamuzz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!