Milyen világot élünk? Kamudiplomák országa? Szociológia diplomás, GDF műszaki menedzser diplomás, Metropolitan diplomás ismerőseim többszörösét keresik, mint én?
Szociológiát (3 éves kamuképzés) végzett ismerősöm, egy kicsi alapkezelőnél 450 ezret keres, 3 év után, back office területen.
Metropolitanos ismerőseim: egyik key-account másik beszerző, mindketten kereskedelemben vannak, és mindketten 400 ezer körül keresnek.
GDF műszaki menedzser egy SSC-ben dolgozik, nem tudom pontosan mi a pozíció neve, én ezeket excel mágusnak hívom gúnynéven. 300 ezret keres...
ÉS MOST JÖN A VICC
Én egy GÉPÉSZMÉRNÖKI diplomával keresek 200 ezret, ezt is 170-ről emelték meg nemrég. Magyarország 2017 taps taps. Igen, tudom, váltsak, ha nem tetszik. DE NINCS JOBB. Talán legyek én is könyvelő??? Költözzek ki Kecskemétre vagy Győrbe?
Figyi mondják, hogy el kell költözni a munkáért ha xar helyen laksz mondjuk szabolcs vagy borsod ilyen xar hely. Én elmentem pestre, rokonoknál laktam de nyílván idővel el kellett volna költöznöm. De azok az albérleti árak amik ott vannak, mellette nem raksz félre az tuti. És Én, személy szerint nem vegetálni akarok hanem a fizetésemből amíg nincs család, félre akarok rakni. Baxhatod, hogy dolgozol, verheted a mellkasod ha a hónap végére nincs egy fityinged sem, meg megtakarításod...
Ez az aki akar az tud tanulni tényleg álltalánosítás. Aki jó képességű és mondjuk nem négyes vagy hármas körül forog nem tudja magát beleélni. Megvan a háttere az ilyeneknek álltalában, úgyértem ha pénzileg nem is, de nyugodt szülői, nem pedig alkoholista meg kapcsolatfüggő szülők, akik saját frtusztráltságukat is rádverik... ezek is nagyban számítanak ám, hogy tudsz e a saját dolgodra koncentrálni amíg még csak ez a dolgod vagy állandóan középen mint egy harcmezőn a kereszttűzbe állsz és így csináld a dolgodat... Lehetetlen... egy darabig eljutsz mint én is, de mivel ismerettség nincs, telnek az évek, a gyárakban ahol meg voltam nevetnek rajtam, hogy "nah diplomás" ezt tanították az iskolában? szóval hagyjuk ezt az akarás dolgot is.
SSC-ben eleve magas a fizetés.
Egyetem alatt màr dolgozni kellett volna megàllàs nélkül
5, nem érdekel.
Tele a bakancsom azokkal, akik úgy gondolják, tudják a tutit, melyik diploma kamu, melyik nem. Láttam nem egy szociológus hallgatót, aki ezerszer többre mennek a diplomájukkal, mint tucatmérnököt, aki azért ment oda, mert az van a városban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!